RYŽIŲ-CUKIJOS-RAZINŲ KOŠYTĖ
Tinka nuo 4 mėn.
Sudėtis:
Arbatinis šaukštelis razinų;
Cukinija;
Ryžių miltai
Paruošimas: Išvirti arb. šaukštelį razinų, įdėti šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir pavirti. Pabaigai vienas šaukštas ryžių miltų. Išvirus viską sutrinu smulkintuvu.
BANANŲ-NEKTARINŲ TYRELĖ
Tinka nuo 4 mėn.
Sudėtis;
puse banano;
puse nektarino;
Paruošimas:
Bananą ir nektariną sutrinti smulkintuvu. Tik reiktų, kad kelias minutes pastovėtų, kart nuo karto švelniai pamaišant - kad neliktų oro burbuliukų
VARŠKĖS-VAISIŲ TYRELĖ
Tinka nuo 10 mėn.
Sudėtis:
150 ml pieno
150 ml kefyro
1 obuolys
1 bananas
Paruošimas:
sumaišyti pieną ir kefyrą ir laikyti ant ugnies kol užvirs. Nuimti, nukošti ir sumaišyti su vaisių tyrele.
DARŽOVĖS SU KEFYRU
Tinka nuo 8 mėn.
Sudėtis:
1 bulvė
1 morka
100 ml kefyro
Paruošimas:
Morka ir bulvė išvirti su lupenom. Daržovės išvalyti, susmulkinti su šakute ir sumaišyti su kefyru.
AVIŽŲ KOŠĖ
Tinka nuo 4 mėn.
Sudėtis:
3 šaukštai greitai išverdamų avižų
250 ml. vandens
187 ml. Pieno
pusę šaukštelio sviesto (nebūtinai)
žiupsnelis druskos, labai mažas (nebūtinai)
Paruošimas:
Užvirinkit vandenį su trupučiu druskos, įdėkite avižas ir virkite 10 - 15 min. kol avižos visai suvirs. Tada įpilkite karštą pieną (na pieno mišinį geriau), sutrinkite viska mikseriu ar trintuvu, kad gautųsi tirštas skystis, dar kartą užvirkite kad košė kiek sutirštėtų ir įdėkite sviestą (nebūtina).
BROKOLIŲ PIURĖ
Tinka nuo 6 mėn.
Sudėtis:
Vidutinio dydžio brokolio šaka
1 didelė bulvė
1 arb. šaukštelis sviesto (nebūtina)
vandens
Paruošimas:
Apdorotas daržoves išverti, nusunkiu vandenį, įdedu sviesto ir sutrinu su smulkintuvu.
TROŠKINYS
Tinka nuo 10 mėn.
Sudėtis:
50g mėsytes
4 valgomi šaukštai vermišelių
šviežias kopūstas
šviežia morkytė
krapai
petražolės
sviestas (grietinė)
Paruošimas:
Nuvirti mėsą, sudėti morkas ir kopūstą su burokine traka sutarkavus. Apvirus sudėti vermišelius. Kai išvirė įdėti sviesto, krapu ir petražolių.
JOGURTAS – SKANUMĖLIS
Tinka nuo 8 mėn.
Sudėtis:
100 g natūralaus jogurto
100 - 125 g vaisų*
žiupsnis malto cinamono
Paruošimas:
Viską sumaišom intensyviais sukamaisiais judesiais (kartais tai darau trintuvu (smulkintuvu), tai gaunasi standesnė tyrė), ir valgom.
*geriausiai tinka obuolys, keptas česnakiniame inde (iškepa iki tyrės konsistencijos), jei tingisi, naudoju pirktinę obuolių ar kitų vaisų tyrę.
LIEŽUVIS SU DARŽOVĖM
Tinka nuo 7 mėn.
Sudėtis:
50 g jautienos/veršienos liežuvio
50g bulvės
50g morkos/moliūgo
50g kopūsto/brokolio (likus 10-8 min. iki virimo pabaigos)
50g obuolio (likus 5 min. iki pabaigos)
Paruošimas:
Paverdu 5 min., nupilu vandenį, užpilu naujo, įmetu lauro lapą, "prancūziškų" prieskonių (baziliko, čiobrelio ir pan.), ir verdu dar apie 45-60 min. Likus 25-20 min. iki virimo pabaigos, sudedu visa kita:
Ruošiant homogenišką tyrę, viską trinu kartu (vienam inde).
OBUOLINE MANU KOŠĖ
Uzverdame stikline vandens ir i ji sudedame 1 didelio obuolio (nuluptas ir supjaustytas) skilteles. Isverdame uoboliuka iki tyres, idedame sauksteli cukraus (galima ir nedeti). Tada i tyre dapilame 0,5 stiklines vandens ir kai ji vel uzverda iberiame 3 saukstus manu kruopu. Nuolat maisome. Pabaigoje galima ideti sauksteli sviesto.
OMLETAS
Sudėtis:
2 kiaušiniai
šlakelis pieno
trečdalis pokelio varškės
šaukštas miltų
truputi druskos ir cukraus
krapu saujele
Paruošimas:
Viska gerai suplaki ir kepi uždengus. Tiesa apverst reikia. Gaunas toks purus.
TROŠKINYS
Sudėtis:
50g stručio ( galima ir kitokios mėsytes)
šviežias kopustukas
sviazia morkyte
4 valgomi saukstai vermiseliu
krapai
petrazoles
sviestukas
mesytes kokios nors (as dejau versiena)
bulve
morka
sauja saldytu ar svieziu zaliu zirneliu
kietai virto kiausinio trynys
zalio kopusto pagal skoni
mesyte isverdu atskirai, darzoves kitam puode isverdu. viska sudedu i bliuda dar dadedu kiausino tryni bei sauksteli alyvuogiu aliejaus. ismaisau su blenderiu ir niam niam. ji nuo tu kopustuku tokia salstelejusi gaunasi, na mano mazius lapnoja patenkintas.
norejau paklausti gal kas zinot, nenoriu duoti pirktiniu tyreliu kur su varskyte vaisiais ir jogurtuku, padariau tokia namine, liesa varskyte, jogurtukas su priedais (nes naturalaus nevalgo, tipo per rugstus), dar banano ar kokiu vaisiu, su blenderiu ismaisau. mazius valgo bet nepasakyciau kad labai noriai( o juk pieno produktuku reikia, ypac kai maziau pieno misinuko dabar isgeria). taciau pavalges po kazkiek laiko siek tiek tos varskytes atpila, nors siaip beveik niekada neatpilineja. na atpila labai nedaug bet idomu nuo ko, gal jam en rugstys sukyla ar kas. gal kas nors zino
Makaronai su brokoliais ir vištiena
1/3 puodelio makaronų;
1/3 puodelio brokolių;
1/3 puodelio vištienos.
Produktus išverdame, sumaišome ir susmulkiname iki vienalytes masės. Tyrę galima pagardinti troškintomis morkomis.
Makaronai su mėsos maliniu
1/3 puodelio makaronų;
1/3 puodelio mėsos (paukštienos) malinio (pvz., triušienos arba kalakutienos);
1 nedidelis pomidoras.
Mėsos malinį sudedame į įkaitintą keptuvę, maišome taip, kad byrėtų smulkiais gabalėliais. Verdančiu vandeniu nuplikome pomidorą, nulupame žievelę ir sumalame turinį mėsmale. Pomidoro tyrę užpilame ant mėsos malinio ir dar truputį patroškiname, paskaniname prieskoniais,pvz., krapais (pomidoro masę galima pertrinti per sietelį, kad pašalintumėte visas sėklytes). Išverdame makaronus. Juos užpilame paruoštu mėsos maliniu. Kramtyti dar nemokantiems mažyliams šį paruoštą patiekalą galite suplakti iki vienalytės masės.
Agurkinė
Malta virta veršiena ar kiauliena;
Nuluptas susmulkintas agurkiukas;
Ryžiai;
Truputis svogūno;
Nuluptas pomidoras.
Agurkiuko ir ryžių turi būti maždaug vienodai ir daugiausiai, o pomidoro nedaug. Visus komponentus išvirus sutrinti ir įpilti alyvuogių aliejaus. Didesniems vaikučiams dar galima įdėti grietinės.
Moliūgas su mėsyte
Gabalėlis kalakutienos;
Bulvė;
Gabalėlis moliūgo.
Išverdame gabalėlį maltos kalakutienos, kitame puode išverdame bulvę ir moliūgą. Viską sumaišome, įdedame gabaliuką sviesto ir pabarstome šaldytų smulkintų krapų. Suplakame su blenderiu.
elegancija