• 10ats.

    Ar tikrai valdzia nori skriausti zmones, jei tik atsiradus galimybems grazina pensijas, o kai turejo pinigu, motinystes pasalpos buvo mokamos geriausiomis salygomis Europoje?

    As vis apie politiką galvoju, pliusus ir minusus delioju ir idomu ka jus galvojate. Visi rekia, kad valdzia skriaudzia, kad valdzia nori atimti ir t.t. Bet pradejau faktus delioti, kad kai sodra surinkdavo daug pinigu, niekas nieko negailejo, motinystes ismokos buvo geros mokamos, pensijos keliamos. Dabar vel. Vos tik sodros prognozes pasirode geresnes nei tiketasi, pensijos grazinamos, kaip ir buvo zadeta. Tai ar teisinga teigti, kad valdzia zmones skriaudzia? Juk kai tik yra galimybe, didinamos pensijos, mokamos pasalpos. Naturalu, kad kai nera pinigu, reikia taupyti. Bet tai ne valdzia kalta, kad krize pasauline atejo,ir kad pries ja buvo per daug islaidaujama ir krizei nepasiruosta.
    Mes kiekvienas irgi, kai gauname pinigu, daugiau isleidziame, kai negauname, pataupome. Ir niekas musu nekaltina, kad mes taupome, ir pirstais nebado, kad va, kai turejome leidome, tai turime ir toliau leisti.
    Nezinau, ar as cia viena tokia, bet man esama valdzia pradejo patikti. Yra ir daugiau veiuksniu, kurie lemia toki poziuri. Tai, kad valstybes islaidos valdymui zenkliai sumazintos, tai, kad imamasi priemoniu pries nelegalius verslus ir mokesciu nemokejima. O labiausiai del to, kad nesisvaidoma tusciais pazadais, kad padarysim, padidinsim, pagerinsim. Kalbama apie realia situacija, nesistengiant jos pagrazinti. Geriau skaudi tiesa, nei saldus melas. Man tas patina.
    O koks jusu poziuris? Ar keiciasi? Ar lieka toks pat? O galbut galvojate, kad nieko gero nebebus?

    RaselePolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    berods vakar skaiciau,kad nori valdininkai issimoketi sau priedus ivairius siekiancius 100% atlyginimo,kurie manau nemazi yra..bet labiausiai verkia ir dejuoja,kad reikia 50lt pakelti minimuma arba grazinti visiems vaikams tuos varganus 52lt per men..
    visokiu tu sprendimu buvo,bet faktas,kad dar nei vieni esantys valdzioje saves nenusiskriaude:)

    sandritute

  2. 3

    paskaicius lydekaites komentara prisiminiau visur jau turbut apkeliavusi komentara apie Lietuva:

    ...nes tik mes sugebame uždirbti 600 Lt/mėn. ir už butą sumokėti 800 Lt.
    ...nes pradinukų kuprinės sveria daugiau nei patys mokiniai.
    ...nes lietuviai yra vienintelė tauta pasaulyje, dirbantys užsienyje, o
    atostogaujantys savo šalyje.
    ...nes atostogos Palangoje kainuoja brangiau nei Turkijoje.
    ...nes turime daug skustagalvių, kuriems labai rūpi jūsų problemos. Kai tik
    jie jus pamato, iškart klausia: "Turi problemų??"
    ...nes čia alus pigesnis už duoną...
    ...nes kaliniai Lietuvoje maitinami geriau nei mokiniai.
    ...nes jei kas nors šypsosi minioje, iškart žinote - tai užsienietis.
    ...nes mes taip mylime savo tėvynę, kad stengiamės kuo mažiau ją trypti ir
    išvažiuojame svetur.
    ...nes įgijęs išsilavinimą iškart atsiduri darbo biržos eilėje.
    ...nes tik Lietuvoje galima įsigyti mobilųjį telefoną už 1 litą, kalbėtis už 0
    centų per minutę ir mėnesio gale gauti triženklę sąskaitą.
    ...nes tik Lietuvoje pica į namus atvažiuos greičiau už greitosios pagalbos
    automobilį.
    ...nes tik Lietuvoje penkiolika metų iš eilės per Kalėdas rodomas tas pats
    filmas "Vienas namuose".
    ...nes Lietuvoje kainos prieinamos (prieini, pasižiūri, ir nueini).
    ...nes pusė lietuvių gyvena skurde ir varge, kita pusė gyvena Londone.
    ...nes didėjant skurdui Lietuvoje, gelbėjame Haitį.
    ...nes tik pas mus į ekskursiją vežamiems vaikams pirmiausiai parodomas
    "Akropolis", o tik vėliau - muziejai.
    ...nes tik Lietuvoje nukentėjus ir išsikvietus greitąją pagalbą, bevažiuojant
    į ligoninę galima prarast nekaltybę
    ...nes tik Lietuvoje moki 4000 Lt, kad pusę metų galėtum mokytis iš 1979 m.
    knygų.
    ...nes Lietuvoje pasakymas "nu geras" gali reikšti ir ką nors gero, ir ką nors
    blogo
    ...nes studentai vairuoja brangesnius automobilius nei dėstytojai.
    ...nes lietuvis, turėdamas aukštąjį išsilavinimą, plauna indus Britanijoje.
    ...nes sėdėdamas už grotų maitiniesi geriau nei pensininkai, pragyvenę visą
    gyvenimą dorai.
    …nes tik į Lietuvą gripo vakcina atkeliauja pasibaigus gripui.
    …nes bet kokia daina ar filmas, kur naudojama stipri necenzūruota kalba, užima pirmas vietas pagal populiarumą.
    …nes tik Lietuvoje, norėdamas įsivaikinti vaiką, turi sumokėti 20 tūkst. litų.
    …nes tik Lietuvoje daugiau “M” klasės BMW automobilių nei pati gamykla jų išleido.
    …nes tik lietuviai, atsidarę alaus butelį, iškart ieško prizo po kamšteliu.
    …nes tik Lietuvoje gali nusipirkti originalų šveicarišką laikrodį požeminėje perėjoje už 8 litus.
    …nes tik Lietuvoje greitosios pagalbos darbuotojai patys nusikasa kelius.
    …nes tik Lietuvoje, peršovęs abiejų kelių girneles, sportiškai apsirengęs jaunuolis supranta, kad kolega iš tiesų neturi cigarečių.
    …nes čia greitai reikės mokėti už įkvepiamą orą.
    …nes tik Lietuvoje ta pati parduotuvė per metus padaro 4 galutinius finalinius išpardavimus.
    …nes Lietuvoje lenkai turi daugiau teisių ir reikalauja daugiau privilegijų nei pačioje Lenkijoje.
    …nes jeigu nors vienas arabas, nors vienas alkajedistas ar nors vienas somalietis ekstremistas būtų atvežtas į CŽV kalėjimą Lietuvoje, po pusmečio jis būtų dalyvavęs laidose „Lietuvos talentai“, „Kelias į žvaigždes“, „3-ias butas“ ar „Žvaigždžių duetai“.
    …nes Lietuvos kelininkus žiema kasmet užklumpa netikėtai!
    …nes tik Lietuvoje galima pragyventi, kai išlaidos viršija pajamas.

    sandritute

  3. 3

    Natūralu, kad žmonės pyksta kai iš jų atimamos geresnės gyvenimo sąlygos. Suprantu žmonių pyktį ant valdžios. Dar labiau suprantu žmones kai jie mato, kad pvz seimo pirmininkai, paprasti seimūnai, kiti parlamentarai gauna nerealius pinigus. Kaip sandritute sakė priedus išsimoka didžiulius, valdiškos mašinos, valdiški namai, butai, valdiškai nuomojasi kelių kambarių butus nors vieni gyvena. Latvijoje ir Estijoje santykis tarp seimo narių gaunamo atlyginimo ir minimumo yra daug mažesnis nei pas mus, bet prekės pabrangintos krizės laikotarpiu didesniais procentais nei kaimyninėse šalyse. Ką tai reiškia? Pragyvenimo lygis Lietuvoje didėja, tačiau minimalų atlyginimą gaunantys žmonės stovi vietoje. Dabar jie gyvena žemiau skurdo ribos nors ir dirba. Ne iš piršto laužtas tas "juokelis" ... kodėl Lietuvoje gyventi gera? Nes žmogus uždirba 600, bet už butą sumoka 800 Lt. Ir tikrai žinau asmenis, kurie taip šildymo sezonu gyvena. Visa laimė šiokios tokios kompensacijos jiems priklauso.. ir vis tiek jie neišgyvena bent ant 0.
    Norėjau apsakyti, kad valdžia ne nuo to galo veikia.
    BET vis dėl to norėčiau pasidžiaugti dabartinės valdžios pasiryžimą, pasiaukojimą tokiu sunkiu laiku. Kad ir kas ten besėdėtu (nors ir ponas Dievas) vis tiek žmonės būtų nepatenkinti, kadangi kai trūksta pinigų ir geresnių gyvenimo sąlygų žmonės pyksta ir pyks visais laikais.
    Manau šiuo metu darbo planas seime yra padrikas. Liepia daryti namų renovacijas, imti tam reikalui paskolas kai žmonės vos pravalgo (didelis procentas), daro kažkokios projektus nesąmoningus pvz kaip valdovų rūmai - ir kas iš jų? Dar nė pilnai nebuvo pastatytas pastatas, o siena ėmė trupėti ar kas ten rūdyt pradėjo... kam to reikia sunkmečiu? Manau tai antraeiliai darbai.. Na, pripažinkit, moterys, kad nei viena iš jūsų nenorėtumėte atsidurti Kubiliaus vietoje. O jis šaunuolis laikosi nuo žmonių spaudimo ir toliau veikia gelbėjant Lietuvos ekonomiką.

    lydekaite

  4. 2

    zmones valgyt neturi ka ka jau cia kalbet kad valdzia rupinasi, pameginkit gaut parama ar pasalpa jei jusu seimos pajamos virsys 525lt ir tarkim bus 527lt, nieko negausit nes atseit del tu 2lt per gerai gyvenat, dirbam daugiausiai europoj ir gaunam maziausius atlyginimus. as absoliuciai nepritariu kkad valdzia rupinasi zmonemis, nes jiems terupi kad ju kisenes pilnos butu

    arcita

  5. 1

    štai per tokį mąstymą mūsų tauta ir nusivažiavo, todėl kad verslininkams buvo svarbiausia greitas praturtejimas, pvz JAV savininkas niekada nepirks prabangios masinos, kol jo darbuotojas neuzdirbs padorios algos. Pas mus truksta saziningumo, tik sazinigumas isgebetu mus nuo problemu. tikrai negaleciau buti firmos savininke, kur darbuotojai gauna tik 650lt, man butu del to geda , todel tikrai uzdaryciau tokia firma. pasiskaitykit ''savaites''zurnala sios dienos(nr41), ten labai teisingai raso mokesciu ekspertas P.Navikas. O kad pas jus paprase 4000, be praktikos, tai normalu, nes tie 4000 tikrai nera dideli pinigai, pvz drauges firmoj be praktikos jaunuoliai uzdirba net 10000, juk su praktika dar nei viemas negime, kazkaip juokingai rasot, kad puse penkiu kamsciai, pvz daug yra dirbanciu iki 16h, ypac statybininkai, o ir bedarbiu paskaiciuokit kiek daug turim, ir dar vienas dalykas, kad jei darbuotojas sedi darbe iki naktu, dar ne visada reiskia, kad jis ten dirba, geram darbuotojui virsvalandziu nereikia.

    vinipukas

  6. 1

    prieštarauju Raselei, kad neapsimoka kelti minimumo, nes neva nukentes smulkus verslininkai, bet jei jau jie tokie nemokūs ir vargšai, tai galėtų užsidaryti ir užleisti vietą mokiems, juokinga, kada bėdavoja tie smulkieji, o gyvena pažiūrėkit kaip jie: namai nuosavo, turtai ir t.t, o darbuotojams nemoka, nes jiems svarbiausia savo kišenes prikimšti, gėda klausyt tokių, tegu užsidaro savo firmas, jei tokie jau vargšai ir nemoka suktis biznyje.

    vinipukas

  7. 1

    kol nebus kuriamos darbo vietos ir kol nebus mokami padorūs atlyginimai, tol tvarkos nebus, nes visi ir toliau gyvens iš pašalpų, prašys kompensacijų, o sodra iš kur gaus pajamų? juk nėra kam jų uždirbti. Kodėl dabar eilinis gyventojas turi eiti dirbti už 650lt, jei tų pinigų neužteks mokesčiams už šildymą ir pan.. Pakletų algas, tai nors perkamumas padidėtų, ekonomika atsigautų, sodra daugiau pinigų surinktų. Bet seimas to nedarys, nes jie ''remia'' verslininkus, kurie kraunasi milijonus ir nemoka padorių algų. Todėl nuomonė apie valdžią lieka prasta.

    vinipukas

  8. 1

    sutinku kad pasalpos geriausios visoje europije, bet pasalpos ir yra pasalpos, ju nereiktu jeigu uzdirbti leistu.. gi mokame pacius didziausius mokescius visoje europoje..va jeigu sumazintu mokescius, leistu verslui vystytis tad tu pasalpu niekam ir nereiktu..

    vejune

  9. 1

    man labai patiko sandritu...aprasymas,puikiai atspindi lietuvos situacija,o apie kubiliu as isvis stengiuosi jo negirdet nei matyt,vien zodis kubilius mane tiek uzveikia,kad net bloga darosi.bet yra kaip yra kokia valdzia issirinkom tokia ir turim;)

    sandradan

  10. 0

    jusu manymu kad jie dabar 30 tukstanciu ar kiek gerai net nepamenu skiria i pietu koreja del tu dykumu kokia nauda lietuvai jei pas mus nera dykumu nesamone ir apsurdas nezinau siaubinga situacija mano manymu praplauna pinigus isvis nera cia ka kalbeti sprogimas gali but mes ir taip kantrus ir tikrai daug nuomusu nulupo,kas cia normalau uzdirbi 600 sumoke 800 uz buta,as nesu naivi ir situacija pas lietuvius nepavydetina.

    daival