• 11ats.

    5,5 menesio kudikis nukrito nuo sofos

    Sveikos mamytes. Siandien atsitiko nelaime, mano sunelis nukrito nuo sofos ant grindu. Nusisukau tik paimt buteliuka, o jis apsiverte ant pilvuko ir nugriuvo, spejau tik pamatyt. Labai verkiau kartu su juo, bet supratau, kad krito ant kaktos, nes desineje kaktos puseje melyne ir ties antakiu biski raudona. Gyvename UK, bandysime uzsirasyt pas gydytoja, jei duos vizita, nes kai skambinome, pasake tik stebeti kudiki. Siaip paverke kokias 2 minutes, paskui ledo pridejau tai labai verke ir paskui ant ranku uzmigo pusvalandziui, paskui lyg nieko ir nepastebejau, buvo toks pats, apart melynes ant kaktos. Rentgena daktarai cia tikrai nedarys, jie pries svietimasi. Tai dabar nezinau kaip galvoj pas ji ar viskas gerai, nes prisiskaiciau cia visokiu baisybiu. Patarkit ka daryt?

    KacenkaKūdikio priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Labai stebėkite savo lėliuka, didelio sužeidimo čia negalėjo buti, nėra toks didelis aukštis,o ir kudikio svoris taip pat.
    Aišku labai skaudu ir neramu,nes mažylio kaulinis audinys dar nėra toks saugus kaip suaugusiojo.
    Sumuštai vietai galima pridėti kūno temperatūros ramunėlių,ar medetkų kompresiuką jei nėra pradrėskimo.
    Jei vaikutis ir toliau neramus, tai žinoma apsilankykit pas vaikų chirurgą,bus ramiau.
    Bet tikiu kad viskas nėra rimtą .
    Stiprios jum sveikatėlės, saugokite savo mažylį.

    Anonimas

  2. 3

    gerai, kad sutrenkta vieta pasaldei. o toliau belieka tik stebeti. svarbu, kad nebutu mieguistas, vangus, apatiskas, kad nevemtu, neprasidetu traukuliai, neprarastu samones. bet taip buna dazniausiai po rimtu galvos traumu, o jei tavo mazylis susitrenke kakta, tai tikiu, kad viskas bus gerai ;)

    romantike

  3. 1

    stebek kad nevemtu.Gali pasiskambint NHS DIRECK-0845 4647

    http://www.nhsdirect.nhs.uk/

    cia tau patartu ka daryt

    sandi

  4. 1

    Ir lLietuvoje nepuola rentgeno daryti. Kai maniškis nukrito nuo lovos tai nuvežė su greitąja į priimamąjį, apžiūrėjo, dave lapą su informacija kaip stebėti vaiką ir kada sunerimti ir paleido. Rentgeno nedarė, nes vaikas buvo toks pats kaip visada apart didelio guzo kaktoje. Jeigu vaikas vangus, nevalgo, daug miega, neramus, atpylinėja daugiau nei įprastai - žodžiu jeigu matai kažkokių pokyčių, tada tiesiai į ligoninę! O šiaip kad ramiau būtų nuvažiuokit, bet jeigu toks pats vaikas kaip anksčiau tai manau viskas bus gerai, o guzas iki vestuvių užgis :)

    lydekaite

  5. 1

    maniskis taip pat buvo nukrites nuo sofos,6 su puse men tada mums buvo,tai irgi turejom guza viena diena,bet seip viskas tvarkoi,dejau kompresa,vaikas greit viska pamirso ir toliau sau sliauzia neziuredamas kur =) tai labai stebet reikia,nerakada net nisisukt,nemanau kad kas rimto jums,drauges vaikas 3 kartus krito is lovos ir karta is savo lovytes sugebejo kazkaip iskrist irnieko rimto neatsitiko

    Edi

  6. 1
  7. 1

    pritariu mamytem reikia vaikuti stebeti ir pozymius tau jau surase,bet manau kad viskas bus gerai,mano mazas toks judrus buvo kad gal zinok neviena kart yra nusirites nuo lovos,tai suprantu kiek streso turi,bet vaikuciai turi angeliukus tikrai viskas bus gerai sekmes:)

    daival

  8. 1

    jei nera mieguistumo,tai viskas bus ok,maniskis neturejo dar 5 menesiu,kai nusistume ant nugaros ir atsidure ant grindu,oi kiek streso buvo,bet tik guza isistate

    ruta26

  9. 1

    kas cia per diena vakar buvo maniskis ir vos nenukrito spejau pagaut , stebekit leliu kad nepablogetu sekmes

    lover19

  10. 1

    Reikia stebėti, ar nevemia, ant nesidaro irzlesnis. Dar negerai per didelis mieguistumas, arba kordinacijos praradimas, vangumas. Pastebėjus tokius požymius nedelsiant kreiptis pas medikus reikia. Mums lygiai taip pat buvo nutikę, kadangi mes Lietuvoje, tai važiavome į ligoninę, bet nieko blogo nenutiko, tik stebėjimui paguldė.

    iinnggaa