• 9ats.

    nupirkau krtamtomus vitaminus kalci plius vitaminas D, buvo didele nuolaida..jie vartojami nuo 3m. mano sunui 2m 9men, maniau vaikas suvartos sulaukes 3m bet tik parejus namo pamaciau kad jau nebegalios jis tokiu laiku. galioja dar 2men. ar galiu sunui duoti tuos vitaminus? juk jam jau uz 3men bus 3m. ar jus duotumet? beje, kazkur skaiciau, kad kalcio beveik neimanoma perdozuoti.

    padraikaVaistai vaikams ir kūdikiamsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    duočiau, tikrai nemanau kad pakenks, o jai ir šiek tiek pasibaiges bus galiojimo laikas tai vistiek nemanau kad jau bus blogi,juk nesugenda sulig diena.o gal galite kam nors parduoti jai bijote vartoti.

    IlonaP

  2. 1

    tikrai kad nepakenks,jei jis moka kramtyti ar ciulpeti,tai gali duoti

    laimaa

  3. 1

    Gali duoti,o raso kad nuo triju metu,kad vaikas nepaspringtu

    ruta26

  4. 1

    aišku, kad gali kas tie 3 mėnesiai.

    iinnggaa

  5. 1

    jeigu daktaras rekomendavo, tai ir dabar duočiau, kas tie keli mėnesiai. Tačiau aš tos nuomonės, kad galima su maistu gauti visa tai, nebent vaikas tikrai nevalgus ir tikrai jam trūksta kalcio ir D vitamino

    "Susidarius kalcio pertekliui, taip pat gali pasireikšti tam tikrų sutrikimų. Hiperkalcemija, arba per didelis kalcio kiekis organizme, sukelia virškinamojo trakto atoniją, inkstų nepakankamumą, psichozę, širdies veiklos ir kvėpavimo sutrikimą. Kalcio perteklius slopina geležies ir cinko pasisavinimą." (iš interneto)

    Dėl D vitamino taip pat atsargiai. Jeigu duosite vasarą kai ir taip saulės daug tai neperdozuokite, nes D vitaminas nepasišalina iš organizmo, o yra sunaudojamas. Jeigu bus perteklius šis vitaminas nusės audiniuose, organuose. Pati turėjau šį perteklių, sutriko inkstų veikla, atsirado smėlis, po to akmenukai dėl per didelio D vitamino kiekio. Teko kateterizuoti vieną inkstą kuriam laikui. Taip pat gėriau D vitaminas + kalcis apelsino skonio tabletytes. Pasirinkau pati gerti be gydytojų rekomendacijų, nes norėjau pastiprinti dantis. Deja, pasidariau daug blogiau. Po to karto teko gulėti ligoninėje dėl inkstų akmenukų sukelto priepuolio du sykius per pusę metų.

    Jeigu taip pat savo nuožiūra pirkote vaikui tai bent pasiteiraukite gydytojo, nu oto tikrai blogiau nebus ;) Na o vasarą tai jau D vitamino vaikui patarčiau papildomai neduoti, tik kalcį jeigu jo trūksta ir nepavyksta su maistu papildyti atsargas :)

    lydekaite

  6. 1

    as tai pat duociau,juolab kad dar galiojantys.c vitamino zirniukai raso irgi nuo 3metu,bet mes ir dabar duodam,

    nesvarbu

  7. 1
  8. 1
  9. 1

    duotciau nepakenks dabar jau

    sandi