Atsakymai

  1. 11

    Tai taip...sutrumpins atostogas, uždarys beveik visus darželius, o tam kad pasisamdytum auklę numes 200lt pašalpos... Kokia paguoda, o paskui sako kokių chuliganų, nusikaltėliu šalis. Kaip nebus tokia, jei pats svariausias vaikui žmogus dirba ir juo nesirūpina. O svetimas vaiko taip neišauklės ir nemylės kaip mama... Nieks to nesupranta?!

    editukas

  2. 8

    nesamone, gerai, kad tik14%taio klaivai mano, tikriausiai cia tiek kurie neturi vaiku ir nesupranta, kaip gaila tokius maziukus palikti, man dar bus gaila2metuku ji palikti:((

    mysteryy

  3. 6

    O dar perskaičiau anonimo tekstuką - kaip tik visai neseniai skaičiau keletą veikalų, kur psichologai tvirtina priešingai - kuo ilgiau vaikas auga motinos priežiūroje, kuo ilgiau kūdikystėje ir ankstyvojoje vaikystėje praleidžia tėvų apsuptyje, namuose, tuo labiau savim pasitikintis užauga, tvirtesnio charakterio, anksčiau susiformuoja kaip asmenybė. jie aiškina tai, kaip šiltnamio sąlygų praėjimą ir atsparumo, pasitikėjimo, kurį suteikia tėvų tikėjimas ir skatinimas, įgyjimu. anot jų, gavęs tokius pagrindus, vaikas pasiruošęs eiti į sociumą, turi tvirtesnį požiūrį ir savo nuomonę. taigi, kiek specialistų, tiek nuomonių - kaip ir visur :)

    Lolita

  4. 6

    nesąmonė visiška, aš nepritariu...taip, žinoma, Lietuvoje sudarytos vienos geriausių sąlygų laiko prasme, bet aš tuo tik džiaugiuosi. tiesą sakant, maniau, kad pagaliau lietuviai įsisąmonino, kaip svarbu vaikui atiduoti savo laiką, rūpestį ir visa kita pačiais svarbiausiais jo metais. gaila, kad tokius gražius pokyčius gali sunaikinti labai praktiški ir materialūs dalykai...būtų žiauru, jei sutrumpintų motinystės atostogas - visiškai nesąžininga vaiko atžvilgiu.

    Lolita

  5. 5

    Turi sukurti salygas i darba iseiti anksciau, reikia tureti kur vaikiuka palikti.
    Beje, idomus dalykas, kuri man pasakojo drauge is prancuzijos. Ji susigincyjo su vienu garsiausiu vaiku psichologu salyje todel, kad teige, jog prancuzijoje yra per trumpos motinystes atostogos (gal tik pusmetis po veikelio gimimo, berods). Psichologos labai kategoriskai pasisake uz trumpas atostogas argumentuodamas tuo, kad kudikiui ir pakanka puses metu su mama, o jei tas procesas trunka ilgiau, vaikas auga nesavarankiskas, labiau priklausomas nuo tevu, nuo kitu nuomones ir dar aibe neigiamu savybiu ima vystytis. Todel asocialiu sdeimu vaikai, kur demesio nuo kudikystes maziau gauna, auga gajus, kovojantys uz savo teises. Bet dazniausiai juos slegia kitos problemos. Taciau esme aiski: kuo trumpiau su tevais vaikas, tuo jma geriau, nors ir kaip sunku butu mamai ta suprasti ir pripazinti. Pamastymui...:) tada ir metukai neatrodo taip mazai.

    Anonimas

  6. 5

    ir as kaip dauguma nepritariu siai nuomonei, gerai, kad dar nesugolvojo sutrumpint iki menesio:( turbut pensininkai ir tie kurie neturi angeliuku taip mano, nemanau kad kuri mamyte noretu palikti savo zmogeliuka, kai jam tie trys metai patys svarbiausi, kai jam reikia silumos ir meiles.... neturiu zodziu .....

    erika1984

  7. 5

    Gerai,kad tik 14 % galvoja taip nezmogiskai.Vaikeliui
    mama reikalinga ne tik 4 menesius.Maziausiai 2 metus mama turetu priziureti vaikuti kasdien.As eidavau i darba,kai mano maziukams sukakdavo vieneri metukai.Kaip budavo sunku palikti juos!Savo paskutiniji pagranduka galiu priziureti,kiek noriu,niekas i darba nevaro.Dziaugiuos,kad turiu laiko buti su maziuku.

    vilem

  8. 5

    Galia vaikuciu, kad tokius mazus palikti reiketu. ir mamu, kurios del to labai pergyvens. labai didziavausi, kad pas mus Lietuvoje tokios geros salygos! bet pasaulyje daug kur 4 men yra mokamu atostogu, kas manau, kad yra nezmogiska! ir jei pas mus liks metai, tai dar ne blogiausia situacija, nors, aisku, gaila:(

    dianela

  9. 5

    nesamoniu muziejus va ka galiu pasakyti,jei ir sutrumpintu,as neiciau dirbti,nepalikciau savo mazo vaiko svetimiem iki 2.5 metu tikrai:)

    dzionike

  10. 4

    Pritariu visoms mamytems. Cia taip tiksliai pasisaket, kad neturiu ka pridurti :). Manau cia yra didele vertybe, kai gali rinktis ar buti su savo vaiku iki 3 metu, ar grizti i darba. O savarankiskumo (ir ne tik) kuo puikiausiai gali ismokyti pati mama. Patys psichologai sako, kad tik apie 3 metus vaikas suvokia save kaip atskira butybe nuo mamos.Tai, kad vaikas bus paliktas su svetimais, nemanau, kad jis bus savarankiskas, gali nutikti net priesingai. Beja manau, kad net budamas su mama mazylis taip pat susipazista su pasauliu ir pajaucia gyvenimo pamokas, taciau zino, kad jam parodys kaip jas isspresti, o ne bus numestas, kad pats kapstytusi. Patys zinom kaip dazniausiai nutinka, kai vaikas paliekamas likimo valiai - uzauga piktas, viskuo nusivyles, nors gal ir atrodo, kad stiprus, nes visko ragaves. Beja visur gamtoje tevai rupinasi mazyliais atsizvelgdami i ju augimo periodus. Juk jau yra nustatyta, kad mazasis zmogutis visuomeniskas tampa apie 3 metus.

    Ausra