Atsakymai

  1. 4

    hm kaip idomiai ...as tai niekam nieko nenesiau ,nuejau uzregistravau kai vaikui buvo 6men ir dabar laukiam iki 2metuku kol sueis ir eisim i darzeli. PLius dabar centralizuota bus tai savivaldybes reguliuos kam kas priklauso ir nereikes jokiu kysimu..

    CARIBIO

  2. 3

    ruta, kartais šeima persikrausto į naują vietą, į kitą miestą o kaip tik tik vaikui reiktų eiti į darželį. Eini, užsirašai ir lauki dar mažiausiai pusmetį, o mamai jau į darbą reikia keliauti... todėl ir neša pakištukus, kad greičiau prieitų eilę naujoje vietoje šalia namų. Ir nieko nekeičia, kad savivaldybė reguliuoja tvarką.
    Kaip pavyzdys - draugė, kuri Kaune nešė pakištuką ir gavo vietą jau kitą dieną... aš įėjau pažiūrėti kurioje eilės vietoje mano vaikas - jis buvo toje pačioje vietoje, o draugės vaikas, gavęs per pakištukus vietą buvo eilėje įrašytas su prierašu LAUKIA EILĖJE, nors jis jau ėjo į grupę. Po kiek laiko jau buvo prierašas, kad DALINAI išpildyta vieta ir galiausiai jau papuolė į grupę :) nors jis jau seniai ėjo į darželį :)

    lydekaite

  3. 3

    Ziurint koks darzelis,vienur reikia pakisu,kitur ne.Drauge mokejo 200lt,as nezadu moketi,vieta gausim dar pries antraji gimtadieni.Pasiskambinau i savivaldybe ir pasiklausiau,kur yra laisvu vietu.Nesuprantu,kam tuos kysius nesti

    ruta26

  4. 2

    Draugė mažesnio miesto užmiestyje darželio direktorei nunešė didelę didelę lėkštę prideliotą vaisių. Gražiai dekoravo, surišo - labai gražiai atrodė ir taip gavo vietą jau kitai savaitei.

    Draugė Kaune darželio direktorei nunešė kažkokį brendžio butelį (deja nežinau nei koks nei kiek kainavo) ir saldainių dėžutę (iki 15 LT) - nunešė rugsėjo 1, o jau rugsėjo 2 vaikas turėjo pilną vietą grupėje (čia abu vaikučiai ėjo į lopšelį). Tuo tarpu aš nunešiau liepos 26 į tą patį darželį dokumentus ir man teko laukti iki sausio vidurio kol gavau, nes teko laukti eilėje ir nedaviau jokių pakištukų :) Gavome vietą toje pačioje grupėje kur nuo rugsėjo eina draugės vaikutis.

    lydekaite

  5. 1

    nors ir teko stoveti eileje, bet vokelio as nedaviau.

    Vaidole

  6. 1

    tai vat kad apie tą tvarką sužinojau, tik rudeniop, kai jau ruošėmės darželin, aš jau ne pirmus metus pas direktorę vaikštau, tai gi žino, kad vaiką leisiu, o ir pirmenybę turim, anksčiau nieko neperašydavau, o dabar padarė kad kiekvienais metais patvirtint reikia, kad vaikas darželin eis

    auvilė

  7. 1

    auvile, tokia tvarka, reikia perrasyti prasyma

    juratele

  8. 1

    Auvile, man regis direktore teisingai padare - o is kur jai zinot, kad reik jums saugot vieta? jei neprateset, neperspejot, taigi ji neskaito jusu minciu. as irgi taip pasielgus buciau, jusu tai rupestis, ne jos - jauciu i ta eile bile kiek laukia vaiku. ir nemanau, kad butent taip laukia kysio.

    reda83

  9. 1

    Uzsienyje, susitvarkem dokumentus, per savaite vyro sefo padedami gavom vieta darzelyje, be jokiu kysiu. Dabar jau 3 diena po valanda einam ir pratinames. Cia net nesuprastu tokiu dalyku, sako is akrt kviecia policija. O tie lietuviai patys visiems is eiles nesa kysius, kad ir pas daktara pirma patektu, vaikas i darzeli, kad greiciau kokia biurokratine kontora priimtu, o paskui skundziasi, kad visi kysinininkai. Tai gal pradekim nuo saves? :)

    reda83

  10. 1

    Mūsų darželio direktorė turbūt tik ir laukia kol duosiu kyšį, taip gražiai kalba, bet vis į lankas nugrybauja, nors eilė jau buvo ir atėjus, bet kadangi mes iš naujo neparašėm prašymo tai mus perkėlė į kitą pastatą, kur padarė naują darželio grupę, tai man reikėtų vieną vaiką vesti į seną darželį, o kitą kitoj gatvėj į naują. Absurdas, tikrai nenešiu nieko. Nors vyras nėra toks kategoriškas, sako gal reikėtų ir duoti ką nors

    auvilė