• 12ats.

    klausimas mamoms kurios maitino mp vaikucius ir savo noru nutrauke maitinima.Kada IR KAIP BAIGETE MAITINTI MP??Ar emete vat viena diena ir nustojote duot mp?ar palaipsniui mazinote kol galiausiai nustojot visai duot? kaip sekesi papasakokite..

    domina kuriu vaikai buvo lb prisirise prie kruties nakti..kai kelesi netiek kad valgyti o tiesiog paciunkint kaip soske...o soskes neima..

    indrayaŽindymas, maitinimas MPĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Maitinau iki 23 mėn, visai neribojau namuose MP, todėl tikri buvo prisirišęs, per dieną namuose paprašydavo N kartų, o naktį kėlėsi "užsimigdyt" kas pora valandų, galop pradėjo keltis ir kas valandą. Perskaičiau straipsnį apie pagrindinius požymius kada reikia nutraukti maitinimą (kada perbręsta pieno liaukos) ir padariau išvadas, kad reikia nutraukti. Taip pat paskatino nutraukti MP artėjanti operacija.
    Staiga nenutraukiau, o visų pirma padariau rėžimą. Gaudavo tam tikromis valandomis, o ne tada kai paprašydavo kaip anksčiau. Po to nuėmiau dieninius maitinimus tik palikau prieš pietų miegą ir prieš nakties miegą, kad lengviau užmigtų ir neribojau naktimis. Kai nebeprašė dienomis žaisdamas tada nutraukiau prieš pietų miegą MP davimą, per gal keturias dienas išmoko pietukų užmigti be MP ta ir vakarinį MP nuėmiau. Dar po kelių dienų išmoko ir nakčiai užmigti. Na kai jau visai lengvai išbūdavo be MP dienomis, tada nuėmiau ir naktį. Kadangi dienomis negaudavo tai ir poreikis kiek maesnis buvo, todėl pirmą naktį pazyzavo, pasikelinėjo, prašė, o antrą naktį išmiegojo be pabudimų kuo puikiausiai :) Visas nujunkymas man užtruko apie 3 savaites. Krūtinė labai lengvai susitvarkė :)

    lydekaite

  2. 1

    nutraukiau 11men,nes pieno sumazejo tiek kad nebeuzteko.Vaikui kruties nebedaviau is karto,tinimas praejo po kokiu 10d,kokias 3d ryte ir vakare truputuka nutraukdavau kad atslugstu tinimas,labai kopusto lapai padejo.Man labai vyras padejo,kokias pirmas tris dienas vyras dukra gulde ir nakti supavo,kad mamos nematytu,kokias tris naktis kankinosi ir mamos ieskojo,o po to nakti ismiegodavo net negerus

    sandi

  3. 1

    Kai nusprendžiau nebemaitinti buvo ~1 m ir 2 mėn. Duodavau vaikui tik tada, kai krūtys būdavo jau pilnos. Pienas dingo per savaitę. Užmigdydavau nešiodama (nors ir prieš tai jis taip migdėsi). Kai naktį pabusdavo, tiesiog prisiglausdavau, paglostydavau. Galvojau, kad bus blogiau, bet jis visai greitai ir atprato. Tad nereikia iš anksto gąsdintis (visaip gali būti), o veikti ryžtingai :)

    Ausra

  4. 1

    As nutraukinejau palaipsniui, pirmiausiai nebeduodavau MP diena (tik pries pietu miega), paskui ir pries pietu miega nuemiau maitinima, tada ejo laikas, kai bandziau atpratint nuo naktiniu maitinimu (kuriu tikrai budavo 5-8 per nakti), prasikankinom savaite su didziausiais riksmais, nes jau kokia 5h budavo alkanas, negere nei vandens, nei misinuko, galiausiai palikau naktinius maitinimus, po sio bandymo atpratint ju buvo sumazeje iki 3-4 kartu per nakti ir nebedaviau kruties pries nakties miega. Nakti kai kelesi MP duodavau, masciau po menesio vel pabandyt nutraukt naktinius maitinimus, bet gavosi taip, kad savaime jie sumazejo iki 1 karto, o paskui isvis pradejo nebesikelti :) Tai nebuvo didelio soko ir vaikui ir man nemaude krutu per visa ta laika :) Tiesa, visa tai uztruko beveik 3 menesius, pradejau atpratinima, kai vaikui buvo 11,5 men :)

    Smillgele

  5. 1

    Mazinau palaipsniui, pirmiausia savaime atsimete maitinimai diena (juos pakeite uzkandziai ar kita veikla), liko tik pries pietu miega. Viena diena uzmigo ir beto, tiesiog supau. Nakti keldavosi labai daznai, todel viena nakti emiau ir nebedaviau, sunku buvo tik pirma nakti, poto tik paniurzgedavo. Ilgiausiai palikau maitinima pries nakties miega. Maitinau tol, kol viena vakara pats be kruties uzmigo :). Visas nujunkymo procesas mum truko truputi daugiau nei du men, bet uztai be dideliu stresu :)

    Kikymara

  6. 1

    mes buvom beveik metu kai vaikui pradejau duot daugiau gerti per diena arbatu, o vakarais pries miega duodavau piena. tai pora vakaru vietoj pieno taip pat daviau arbatos ir jam visai patiko todel 2 sav. piena teko nusitraukinet kad bent neisnyktu(mama optimiste vis dar norejau matinti kuo ilgiau). kadangi vaikutis nebegere is krutines,o ir su pientraukiu nepavyko islaikyti tokio kiekio kad uztektu vienu kartu pavalgyti, tai po tu 2 sav nusprendziau daugiau nebeduoti pieno. bet mano vaikinas persigalvojo,o kadangi pieno nebebuvo teko dar pavargti su misinukais(bet jau jo reikejo tik ryte ir vakare) kokias 3 sav.

    inesad

  7. 1

    dalinkitės mamos savo patirtimi ;) labai aktualus klausimas:) dieną mano mažiukui papulio gali ir nebūti,bet naktį,būtinai Ir keliasi ne vieną kartą..

    Nojukas

  8. 1

    maitinau metus,na tiesiog pradejo valgyti ivairesni maista,ir kruti rinkdavosi pries miega,ar nakti,bet tikrai nevalgydavo,o naudojo kaip ciulptuka,tiesa ciulptuko neeme nuo gimimo,ir dabar nereiki,tiesiog viena nakti nedaviau,tai pazirze pora naktu ir tiek,siaip gan lengvai atprato, priglauzdavau ir pasupdavau musiau uztekdavo,kad uzuozdavo piena,o taip tai buvo papinukas

    kristina99

  9. 1

    Palaipsniui,mano jau buvo 1m.1men.tai valge jau koses,o mama daugiau,kaip ciulptukas buvo.Paemiau ir nedaviau viena nakti MP,vandenuko,misinuko siuliau,aliarmas didziausias buvo,bet as nepasidaviau,kita diena aliarmas,trecia diena vaikas su tuo susitaike ir ismiegojo visa nakti.

    grirute

  10. 1

    as nutraukiau pati po biski vis mazindama mp ir keisdama i misinuka kol gavosi maitinimas tik misinuku

    Anonimas