• 22ats.

    Padėkit-giminaitė susidėjo su musulmonu!

    Mano pusseserė, kuriai 20 metų, gyvendama užsienyje susipažino su 10 metų vyresniu iraniečiu musulmonu. Jie vis daugiau laiko praleidžia kartu ir matosi, kad jų draugystė darosi vis rimtesnė. Aš dėl jos labai bijau. Kas bus, jei viskas prieis iki vedybų ir vaikų turėjimo? Juk jis ją per kelerius metus po čadra pakiš, nes yra iš religingos šeimos. Jau dabar reikalauja paklusnumo, neleidžia net draugiškai bendrauti su kitais vyrais, nešioti atvirų rūbų, o ji paklūsta lyg nenormali. Kodėl ji šitaip? Kaip taip galima išduoti savo šalį, tautą, jos papročius, galų gale tokiai jaunai atsisakyti atvirų ir seksualių drabužių dėl kažkokio vyro? Juk nė vienas vyras nevertas, kad taip dėl jo keistumeisi. Girdėjau apie vieną lietuvaitę, kuri ištekėjus už musulmono visiškai pasislėpė po skraistėmis ir net jūroj, ežere maudosi visiškai užsidengus. Ar jai viskas gerai, ar tai normalu?
    Ką su pussesere daryti? Visa giminė prašom atsikvošėti ir nevirsti musulmone, bet ji mus ignoruoja-sako, kad yra laiminga ir kad tai jos žmogus, su kuriuo galbūt ir šeimą sukurs bei susilauks vaikų. Bet juk vyras gali ateity vaikus išvežti į Iraną, iš kur moteris jų niekad neatgaus, nes pagal įstatymą jie priklauso tėvui. Ką tada reikės daryti merginos tėvams-gal apgaule išvogti anūkus iš ten??? Ir šiaip-kaip gali patikti būti kilimėliu kojoms pasišluostyti, klausyti vyro ir laikytis jo sukurtų apribojimų?

    NastiaKJis ir jiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    geriau nesikiškit į ne savo reikalus

    Jorkaile

  2. 3

    Ji pakankamai suaugusi kad galetu pati spresti koki gyvenima pasirinkti ir su kokiu vyru kurti gyvenima. Nereikia kistis giminaiciams, ir ne visi vyrai musulmonai atima vaikus ar slepia moteris po cadromis. Leiskite jai paciai spresti, kuo daugiau kisites ir jai vadovausite, tuo sau blogiau padarysite, ji jus dar labiau prades ignoruoti ar isvis nutrauks kontakta, jausdama psichologini spaudima is jusu visu.Ir tai nera jokia isdavyste, per karstai reaguojate.Jei nores, pakeis tikejima ir gyvens kaip ji nori, o ne kaip giminaiciai reikalauja...

    kvapni_feja

  3. 3

    Tenka karts nuo karto pabendrauti darbe su pakistanieciais musulmonais,net tais vadinamaisiais "siuolaikiniais"...Yra viena tiesa-JIE NIEKADA I MOTERI NEZIURES KAIP I LYGIAVERTI ASMENI.Jiems tai yra ikalta nuo vaikystes.Visas pradinis isaukstinimas ir sokinejimas aplink moteri,kuris ir traukia kai kurias europietes,yra tiesiog psichologinis sugebejimas "prieiti ir uzvaldyti" moteri visiskam paklusnumui.Tai moko ju Koranas.Bet is kitos puses,kai kuriom moterim tai patinka,jausti valdzia,kad ir perdeta,is vyru..jos,kiek teko girdeti,jauciasi "saugios",ir atsidavimas vyro reikalavimam...su "kaupu" atperka ta meile,kuria jos gauna.Idomus mastymas.Bet,manau,cia tik del to,kad mergina tiesiog jauna.

    geguziukas

  4. 3

    Prie ko cia salies isdavimas,kiekviena moteris renkasi tai,ka jai patinka ir priimtina.Jeigu ji myli sita vyra,jis myli ja,ji apsisprendusi tapti "uzdara",tai jos pasirinkimas,kuri manau yra apgalvojusi.Ir niekas neturi teises kistis.Is kur zinot,kad bus viskas taip blogai,gal gyvens laimingai.
    O gal atvirksciai bus,kai prieis reikalas iki vestuviu,paty apsigalvos.

    Jolka123

  5. 2

    As pasakysiu tik tiek, kad ir kiek patarinetume, aiskintume kaip turi gyventi kitas zmogus- neklausys arba apsimes, kad negirdi... Visi mes gyvename, klystame, mokomes is savu klaidu ir manau, kad gerai. O gal ji bus laaaabai laiminga moteris, vienodu zmoniu juk nera. Zinau labai ismintingus zodzius- " Kiekvienas zmogus sako geriausiai zinantis kaip turi gyventi kitas, bet ne velnio nezino kaip turi gyventi jis pats". Leiskime kitiems mokintis kurti gyvenima savaip :)

    AgnesDarija

  6. 2

    Nevisada buna taip baisu kaip jus skelbete, manau ji tikrai yra isimyliejusi jeigu ji sutiko su juo salygomis,bet yra vienas bet kas zino kaip bus toliau kai tie drugieliai jos galvoje isnyks skirybu tai ji negaus,tielieka palinketi jums stiprybes o jai sekmes ir tiketis kad sis atvejis bus geras o ne blogas.

    Lafe

  7. 2

    Manau esate girdėjusios tik neigiamas istorijas, tačiau pasidomėkite - yra moterų labai laimingų ten gyvenančių. Buvo laida būtent apie lietuvę, kuri ištekėjo už musulmono. Ji buvo pirmoji žmona, dabar jis turi dar ir antrąją žmoną. Žurnalistė bandė pagauti, kad kaip galima taip gyventi, kaip nepavydi, kaip susigyveno su naujom taisyklėm, tačiau ta moteris tikrai atrodė laiminga. Ji gerbia tos šalies tikėjimą, visuotines taisykles - juk ten gyvena. Musulmonai nėra visi tokie vergvaldžiai kaip per filmus rodo ar kaip yra vaizduojamas jų paveikslas. Kai kurie jau yra kiek europietiškesni ir moteriai leidžia kiek labiau pasireikšti, aišku tikrai su daug tabu (pagal Koraną), bet dabar ir dirbti leidžia tam tikrus darbus ir pan. Manau jūsų draugė žino kas yra musulmonas, yra susipažinusi su jų gyvenimu, tikėjimu, taisyklėmis ir jeigu jai tinka tai lai kartu kažką kuria. Juolab jūs sakote, kad jie dar tik draugauja, dar tik lipdo rimtesnius santykius. Ta mergina nėra akla ir turi savo galvą. Ir tikrai per daug neigiamų istorijų prisiklausėte, pasidomėkite - yra moterų, kurios tikrai laimingai ištekėjo ir nesigaili :) Suprantu, tai yra nepažįstama, svetima, tačiau jeigu daugiau pabendrautumėte su žmogumi gal nuomonė pasikeistų? Galbūt tai nėra tas musulmonas, kuris neleis dirbti žmonai, lieps niekur neiti iš namų be jo žinios, plaks už nepaklusnumą ir pan. Man atrodo jūs pirmiausia pati pasidomėkite tuo žmogumi, jo tikėjimu, pabendraukite ir manau nusiraminsite :) Įtariu net nebendravote, o tik pasiskaitėte griežtas korano taisykles. Nepamirškite, kad dabar daug musulmonų nėra tokie baisūs kaip pvz serialuose rodo ar kaip knygose rašo. Siūlyčiau nereguliuoti pusseserei gyvenimo, o tik pasidomėti kaip jai sekasi - jeigu jai bus blogai tai ji ir nebus su juo - ji juk ne musulmonė ir suvokia, kad jei yra blogai gali išeiti iš to žmogaus gyvenimo. Musulmonės, šventai tikinčios Koranu gyvena su vyru sadistu, ar vyru, kuris žemina, nes tai jų šeimininkas pagal Koraną, tačiau jūsų pusseserė juk nėra musulmonė. Jų šeima (jeigu kada bus tokia) nebebus ta tradicinė musulmoniška šeima. Žodžiu mano pasiūlymas visų pirma pažinti tą žmogų iš arčiau. Manau nėra jau jis toks blogas kaip nupasakojote. O kad pusseserė pasislėps su skraiste tai nėra blogai. Jei ji gyvens jo šalyje privalės taikytis prie šalies taisyklių, kurių laikosi kiti. Manau be reikalo tokį didelį pompastišką burbulą pučiate :) Na, nebent pusseserė būtų pvz protiškai atsilikus ar gal narkotikais apsvaiginta ir nesuprastų kas aplink vyksta, kas yra musulmonas ir Koranas - tada suprasčiau, kad reikia jai padėti, o dabar manau tereikia jums paties susipažinti su tuo vyruku. Tai jūsų tautiškas priešiškumas kalba. Man labai įdomi jų kultūra ir tikėjimas. Visai kitoks nei mūsų. Pasidomėkite daugiau.

    lydekaite

  8. 2

    Savo salies isdavimas cia ne prie ko. As pati esu istekejusi uz taivaniecio, Taivane gyvenu jau ilgiau nei metus, o kita menesi kartu su sunumi vyksime i Lietuva. Jis nera krikscionis, bet beabejo, to nelyginu su musulmonisku tikejimu... Nes dauguma musulmonu tiesiog pamise del savo religijos, kazkokie fanatikai. Tikrai ne uz ka niekad nebuciau susidejus su musulmonu, ir uzjauciu tavo giminaite, kad isimylejo musulmona... Nors, kaip sakoma, meile akla. Turbut is to aklumo ir klauso jo nesamoniu. O po to, kai istekes, jis isvis bus jos gyvenimo seimininkas. Tikrai vargse mergaite, ir dar jauna, tai daug ko nesupranta, arba nenori suprasti :{ Beje, jis ir ja privers priimti si tikejima, skaityti Korana, penkis kartus melstis atsiklaupus ant kilimelio, kaip kokiai, atsiprasant, idiotei... Po santuokos viskas bus tikrai kur kas baisiau, nei dabar. Jau ne karta teko apie panasias istorijas girdeti. Musulmonu moterims negalima rodyti jokiu rubu. Kad ir kokie brangus bei grazus rubai bebutu, einant i viesuma visada reikia apsivilkti cadra, kad tik akys matytusi (dauguma del to darosi tik akiu makiaza...) Negali ne vieno plauko matytis. Tokie dalykai gali buti matomi TIK vyrui ir tik namie. Jei i namus ateina sveciu, butina ir namuose vilketi ta juoda "uzuolaida"... O del vaiku, tai nera net menkiausio sanso kad skyrybos atveju ji juos galetu issivezti i Lietuva. Tokiose salyse moterys yra nulio vietoje... Na, tikrai uzjauciu del tokios situacijos. Bet jei ji tikrai taip isimylejus ji, tai kazin ar kieno patarimu klausys... Gaila, bet jei ji tikrai nuspres isteketi uz jo, ateityje teks skaudziai skaudziai gailetis... Beje, galiu rekomenduoti knyga sia tema "Tik su dukra" (tikra istorija) Ten labai realiai panasi istorija aprasyta, nutikusi tikrame gyvenime.

    Yuki

  9. 1

    pati pamatys, kas gerai, kas ne, nes tie vyrai labai moka apsisukti, priklabinti, apiberti zodziais, bet del ateities, tai as nerizikuociau, nes gali prarasti vaikus. Ir musu salies tautieciu sumazes,lietuviskos pavardes isnyks, jei dauguma merginu dairysis i kitus

    vinipukas

  10. 1

    Na, su daug kuo galeciau susitaikyti, bet tik jau ne su tuo, kad savo vyrui buciau ne vienintele zmona! Kazkoks absurdas. Ir man visai nesvarbu, ka raso tame ju Korane... Jei kokiai moteriai tai patiktu, tai as nieko pries. Juk kiekvienas turi savo nuomone... Bet pati tokioje situacijoje ne uz ka nenoreciau atsidurti. Jausciausi ne kaip zmona, o kaip kazkoks daiktas. Net protu sunku suvokti...

    Yuki