Atsakymai

  1. 5

    na gan ilgai man skaudejo. skauda pjuvio vieta, labiausiai nemalonu per ta laika kol dar neisimti siulai. tai mazdaug visa pirmaja savaite. po siulu isemimo skauda maziau bet vis tiek sunkoka atsikelti is lovos, ypac nakti kai kunas sustinges ir reikia staigiau pakilti. po truputi praeina visi skausmai. mano vaikui 5 men bet mano pilvas po operacijos vis dar nutirpes ir nejautrus tai ne taip lengvai pasimirsta tas CP. svarbiausia po operacijos sunkiai nekilnoti, nesilankstyti staigiai, zodziu judeti atsargiai ir viskas bus gerai :)

    arcita

  2. 3

    Na, gal sunkiau buvo pirmosios dienos, bet daktaras liepė nusipirkti korsetą iš ortopedinės parduotuvės ir po keletos dienų galėjau greitute eiti, lengviau keltis, Jeigu be jo būdavau tai labai skaudėdavo ir pilvo ertmę, ir tą pjūvį su siūlais, negalėjau išsitiesus vaikščioti, geriau būdavo susilenkus, susikūprinus... Tai vat gal 3-4 paras sunkiau lipau iš lovos, o po to su tuo korsetu kaip vėjas :) Na, dabar jau 2,2 metai praėjo tai ta vieta jau visiškai nenutirpusi, net nepastebėjau kada čia viskas susitvarkė :)

    lydekaite

  3. 2

    Priklauso nuo žmogaus, bet mano organizmas sureagavo jautriai, aš kitą dieną negalėjau atsisėsti, jau nekalbant apie atsistojimą, tiesiog atsisėdus iš karto bloga pasidarydavo ir alpdavau. Man skaudėjo ilgai, negalėjau juoktis, sunkiai kilnoti, staigių judesių daryti, nes iš karto radėdavo labai skaudėti. Bent jau man gydytoja sakė, kad jautriau reaguoja į CP aukštesnės moterys, kiek tame yra tiesos nežinau, be to visada yra išimtis iš taisyklės.

    Lauryytte

  4. 2

    pirmas 3dienas lb skaudejo,bet daktaras sake,kuo daugiau judesi,tuo greiciau atsigausi,nu ir su skaudanciu pilvu keliausi,kas dien,bent po kambari pavaikscioti,ir po 5dienu galima sakyti atsigavau,aisku tempe ta vieta,bet nera ko noreti,cia ne pirsta isipjauti :)

    Diliute

  5. 2

    Kiekvienai skirtingai. Bet koki menesi tai tikrai.

    Yuki

  6. 2

    Kiekviena gali papasakot skirtingai, nes kiekvienai mamytei viskas kitaip- man buvo gan ilgas gyjimo procesas, nes mano kunas netoliaruoja svetimkuniu, tad kol buvo siuliukai, puliavo, grauze, skaudejo, kai istrauke, po truputi pradejo gyti, viskas uztruko apie 4 savaites :(((

    AgnesDarija

  7. 2

    man visai neilgai skaudejo nzn gal menesi taip puikiai jauciaus:)

    Anonimas

  8. 2

    nezinau kaip kitoms, bet man kai isiminejo siulus tai sake kad kazkaip vidurys siutas tirpstanciais siulais o krasciukai tais, kuriuos reikia isimti, tai pati maciau kaip istrauke tokias dvi mazytes kaip vielutes ir viskas. cia matyt priklauso kas kokia technika naudoja operuojant :)

    arcita

  9. 2

    zinoma kad siulu jau nereikia isimineti.man skaudejo gal kokia gerus teris men,o skausmas toks lyg butu tempimas,man labiausiai skaudejo pjuvio kampus.reikia prisiziureti,nedaryti staigiu judesiu,nekelti sunkiai ir po truputi jegos sugrizta.

    aronas

  10. 2

    vienom skauda ilgai,kitos stojas greit ant koju ir po savaites nieko nejaucia.As viena is tokiu ant kitos dienos jau maudziaus duse ir vaiksciojau,po 4 dienu buvau namie ir kibau i namu ruosos darbus.Zinoma reikia pasisaugot,bet nereikia perdet taip visko,taip atrodo lyg mirtini ligoniai.Ir jokiu siulu man nereikejo isimt,Til tiek kad nemalonu kad pjuvio vieta ilga laika yra nutirpus.Kuo greiciau kelsies issijudinsi tuo lengviau bus

    Anonimas