• 12ats.

    Kiek aukliu priziuri 1 lopselinuku grupe?

    Mano vaikas lanko lopseli-darzeli "Linelis" nuo vasario menesio ir vis priziuri viena aukle. Ateina seimininkute porai valandu padeti ir iseina. Siaip kiek esu girdejus, kad turi lopselinukus priziureti 2 aukles. Noriu pasiklausti gal kas tikrai zino kiek turi priziureti aukliu 1 lopselio grupe? Aciu uz atsakymus.

    ViliukasLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    turi dirbti viena aukletoja ir viena auklyte,bandykite kalbetis su direktore..arba keiskit darzeli manau...

    indraya

  2. 2
  3. 2

    yra dvi aukletojos ir vadinama seimininkele,kuri tvarko grupe. viena aukletoja dirba kitai iseigine, vienu metu 2 aukletojos nedirba.

    loreciukas

  4. 2

    Auklėtojos yra dvi, bet jos keičiasi, retai kada kartu būna, dar yra šeimininkėlė, ji jau visą dieną praleidžia darželyje.

    Pearl

  5. 2

    Pasikalbekit su direktore,su kitais tevais,gal tiesiog jusu vaikas nepripranta niekaip,tai tada arba bukit namie su juo,arba kito lopselio ieskokit.
    O grupei turi buti 2 suauge zmones.

    Jolka123

  6. 2

    Pati auklyte sako, kad nespeja visu vaiku priziureti ir t.t., nes yra viena, seimininkute dirba tik 0,1 etato... vaiku zinokit kaip ir visur, 15 vaiku, bet kai serga tai buna ir 10, bet vis tiek viena auklyte dirba :((( ir siaip esu nepatenkinta, nes neatpazistu vaiko visai. jau nuo vasario vaiksto, bet vis dar su isterijom baisiausiom palieku :( pasiemu vaika, te visas issimozojes, apsiklockines maistu(seilinuka nunesiau, bet kazkodel visada visas megztukas baisiausiai ismozotas) dar be to akys visos raudonos nuo verkimo :( nzn ar cia kesit ta lopseli, nes girdejau ne mazai nusiskundimu del tos auklytes...

    Viliukas

  7. 2

    Pas mus prižiūri auklytė ir šeimininkutė. Grupėje įrašyta apie 18 vaikučių, bet visada grupėje būna apie 10 vaikų. Vienu metu pastoviai būdavo tik 5 vaikai ir vis tiek auklytė su šeimininkute kartu būdavo... Šeimininkutė tai tokius ūkiškus darbus labiau daro t.y aprengia, nurengia vaikus, sodina ant puodukų, jei kas padaro sysiuką ar kakutį į kelnytes tai plauna, rankas vaikams plauna, deėda valgyti, sudeda indus, siurbia kilimus ir pan, o auklytė tai eilėraištį ar pasaką skaito, tai migdo vaikučius, tai dainuoja, tai sportuoja kartu tai piešia, moko ko nors, veda į lauką, tačiau irgi jeigu mato, kad vaikas sysiuką nori tai ir sodina, jeigu mato, kad išsimurzino burnytę tai nuplauna ir pan.. Abi padeda vaikams valgyt. Kažkaip bendrai jos viena kitaip padeda pastebėjau.
    Pas jus gal mažiau vaikučių? Įdomu...gal toks etatas 0,5? O gal ji kelis tik kartus išsiprašė o šiaip būna grupėje tik pataikėte ant jos išėjimo? :) Juk visą dieną nesėdite ir nestebite kiek ji dirba nebent auklytė patvirtino, kad ateina po kelias valandas...tada vadinasi toks etatas pas jums yra.. Na pasiteiraukit direktorės kodėl taip yra. Pas mus 2 suaugę žmonės būna prie vaikų visada.

    lydekaite

  8. 2

    viena aukletoja ir viena auklyte,kuri sodina vaikus nat puoduko,ideda pavalgyti,aprengia einant i lauka ir t.t.

    ruta26

  9. 1
  10. 1

    viena aukle ir seimininkele,na arti musu yra darzelis,tai as pakraupstu kai einu pro sali,jei vaikai kieme buna,tai grupei gal koki 15vaiku,viena aukle,vaikai musiau 1,5 iki 3metu,tai daro ka nori vienas verkai pargriuves,kitas valgo kazka,gal zemes kokias,na zodziu ziauru su lopselinuku grupemis,o aukyte stovi ar su kitomis kalba,ar telefonu...

    kristina99