• 9ats.

    Ar buvo jums kuriai kad vaikuti pradejote nuo 2 m vesti i darzeli bet jis dar pats nepavalgo, retai kada geria is puodelio (dazniausiai is buteliuko su snapeliu) ir dar pats nesipraso ant puoduko, nuolat ji pati turiu sodinti kad nepadarytu ko i kelnytes Ar darzelio aukletojos nepyksta kai darzeli pradeda lankyti tokie vaikuciai kuriems reikia daugiau prieziuros

    Labai pergyvenu ar grupeje maniskis nebus toks vienas ziopliukas, kuris mazai pats ka sugeba. Gal liks nevalges ir negeres ir dar slapiom kelnytem

    ginntaVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    jos lopsenikus sodina irgi kas valanda gal, jeigu nesiprasantys vaikai, o del valgio matys kad kiti valgo ir taviskis prades

    vejune

  2. 2

    Aš irgi nerimavau dėl kai kurių dalykų, tačiau auklytės nuramino ir pasakė, kad vaikas alkanas, šlapias, murzinas tikrai grupėje nevaikščios :) Jos padeda pavalgyti, jei pasysioja perrengia, jei kakutį padaro taip pat sutvarko, net kelnytes išplauna. Tik jūs viską auklytėm pasakykite ko dar nemoka, ką padėti, akd jos labiau atkreiptų dėmesį tam tikruose užsiėmimuose. Jeigu eis valgyti tai padės valgyti, sodins sysiuką su visais kartu tai labai greitai pradės daryti ir prašytis puoduko. Žodžiu viskas bus gerai, tik viską reikia pasakyti apie vaiką. Mūsų grupėje pastebėjau beveik visi moka valgyti, tačiau vis tiek pabaigoje vaikai pavargsta, tingi valgyti tai kai kuriuos dar damaitina :) Naujokėlius taip pat pamaitina. TIkrai nevaikščios alkanas! Ir dar žiūrint koks darželis. Mano mieste yra vienas darželis kur priima vaikučius maždaug nuo 2 metukų tačiau reikalauja, kad jau darytų į puoduką, kad mokėtų bent minimaliai pavalgyti kad būtų kuo savarankiškesnis. Jeigu vaikas dar daro į sauskelnes tai prašo jau pradėti atpratinti.
    Viskas bus gerai tik jūs padėkite vaikui mokytis pačiam valgyti, pasiimti stiklinę nuo stalo ir atsigerti, nebedėkite sausklenių, ir pamokinkite sakyti sysiu ar kažkokį žodelį kai tik daro sysiu sakykite tą žodelį ir po kurio laiko ims tą procesą vaikas vadinti tuo žodeliu kurį kartojate dažnai kai sėdi ant puoduko.. Padėkite pati vaikui sparčiau visko išmokti. O šiaip nepergyvenkite viską išmoks darželyje iš kitų vaikučių :)
    Maniškis tik valgyt normaliai nemokėjo. Jis kietą su šakute pasmeigdavo pavalgydavo, o sriubytės nemokėjo valgyti, bet šeimininkutė visada padėdavo jam pavalgyti. Ir galiausiai po poros savaičių kuo puikiausiai valgo pats.

    lydekaite

  3. 2

    Nepergyvenk,manoji tokio amžiaus irgi nemokėjo pati valgyti,tačiau ant puoduko jau pilnai pati pasiprašė,į kelnytes jau nebedarė ir gerti jau mokėjo pati iš puodelio.Bet gi darželis tam ir yra,kad vaiką visko išmokytų.Pamatysi ten greičiau visko išmoks ir taps savarankiškesnis.O pykti joms nėra ko,juk už tai pinigėlius gauna,toks jų darbas:)

    vitalijus

  4. 2

    nevedu dar mes mazutes bet juk darzelije ir turi visko ismokinti:) jos ir negali pikti..

    Anonimas

  5. 2

    mes pradejom savo maziu vesti i lopseli nuo 1 metuku ir triju menesiu...tai vaikas ir pamaitintas buvo ir priziuretas ir t.t. js negali pykti, nes visi vaikai tokie..tikrai viskas bus gerai..

    VilijaPovilioniene

  6. 2

    Tikrai nepyksta,as pati dirbau aukletoja ir nepykau,mokinau vaikucius visko. Aisku buna geriau kada vaikuciai ateina jau mokedami valgyti,atsisest ant puoduko,bet jei nemoka dideles tragedijos nera,ismokys-tik turesit jus ir namie ta pati daryti ka aukletoja grupeje.

    marinaaa

  7. 2

    Jei nepavalgo pats,tai aukletojos pamaitins ir pagirdys,ant puoduko ir pasodins

    ruta26

  8. 1

    Mama kalta, kad vaikas dar nieko nemoka.Jau ir ne mažas.Aišku pamaitins, pažiūrės, bet irgi tuo tikrai nesidžiaugs.Reikia mokinti vaiką būti savarankiškesniam, kiti ir į mokyklą eidami dar net apsirengt patys nemoka, čia normalu?...

    aidaS

  9. 1

    mano treju metu ne viska mokejo, bet tai ir yra aukletoju darbas. jei jos pasirinko tokia profesija, kodel turi pykti?

    juratele