• 13ats.

    Kaip manote ar galejo mano vaikas uzsikresti vejaraupiais? Pas kaimyne susirgo sunus,nakti ji isveze i miesta,mes su juo kontakto neturejom,bet ta kaimyne siandien buvo atejus pas mus,tai lauke su ja kalbejomes,ji mano vaiko neliete,tik kalbejomes,o dukryte sau lauke zaide prie jos priejusi nebuvo.

    marinaaaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Vėjaraupiais užsikrečiama oro lašeliniu būdu. Mama kaip supratau neserga, o vaiko sergančio nebuvo tai tikrai nesusirgs. Vėjaraupiais galima užsikrėsi likus dvejoms dienoms iki išbėrimo ir praėjus 5 dienoms po paskutinio išbėrimo tai jei iki ligos diena ar dvi vaikai žaidė,tai galimas dalykas, kad ir užsikrėtė, tačiau tai liga, kuria praserga vos ne kiekvienas vaikas. Kuo anksčiau prasirgs tuo lengvesnė forma bus. Aš net norėčiau, kad kuo greičiau užsikrėstų ir būtų rami galva... Kaip tik neseniai darželyje pas mus buvo vėjaraupių banga praėjo, bet mes antra savaite neinam tai turbūt ir nesusirgsim..

    lydekaite

  2. 2

    Na per vėją nepripus, nuo sveikos mamos . :)

    Anonimas

  3. 1

    Na, tikimybe yra...

    Yuki

  4. 1

    na laikas parodys negaliu nieko pasakyti

    Anonimas

  5. 1

    nereikia daryti problemos del vejauraupiu,kad ir uzsikrestu,kuo anksciau vaikas perserga tuo geriau,mano vaikas persirgo 3 metu darzelyje ir tuo dziaugiuosi,kad neveliau :) bet siaip uzsikreciama nuo kontakto su serganciu.

    dzionike

  6. 1

    nemanau, kad galejo uzsikresti...nebijokite tiek tu vejaraupiu, ta liga vaikai turi persirgti, nes kuo vyresni tuo sunkiau pernesa, taip kad nieko tokio, kad ir susirgtu. mes praeita savaite susirgom ir net nezinom nuo ko...taip kad net nepastebesi..:)

    VilijaPovilioniene

  7. 1

    Vejaraupiai yra vaikiska liga, ja praserga apie 90% vaiku. Jei su serganciu vaiku kontakto neturejo, tai gal ir nesusirgs, bet jei taip atsitiktu, nemanau, kad butu tragedija.

    AgnesDarija

  8. 1
  9. 1

    Kaip ji gali susirgti,jeigu jokiu kontaktu nebuvo,per veja tikrai neuzsikres.

    Jolka123

  10. 1

    manau kad nesusirgs, per toli vienas nuo kito buvote ;) o del susirgimo iš karto pozymiu nepastebesite, nes inkubacinis periodas yra 20 dienų tad jei per ta laiką vaikutis nesusirgs tai vadinasi ir nesirgsite (zinoma jei kur kitur nepasigausite).

    Pearl