• 14ats.

    Ar įmanoma esant 16metų amžiaus atsiskirti nuo tėvų ,kitaip tariant išvykti gyventi kitur ,gyventi su kitu žmogumi.Būti nepriklausomam nuo tėvų. Jei taip ,tai ko tam reikia,kur reikėtų kreiptis. Dėkoju už atsakymus.

    senokiTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    is rasymo stiliaus man pvz visai nepanasu i paaugliska maista del nieko... nu cia kiekvienam savaip atrodo... ir Isnykstanti> kad nieks labiau nemyles uz mamyte ir teveli, tai nereikia cia taip primityviai sneket - mazai matei per telika, ir laikrasciuose tevu nuskriaustu, net mirtinai uzdauzytu kudikiu, mazameciu, paaugliu? tai ka cia pezet kad nieks labiau uz tevelius nemyles kai nei pazisti nei zinai?
    jei tikrai namie tokia situacija kad pastovus smurtas - kreipkis i vaiku teises, tegu zmones, norintys tave priimti pas save praso globos iki pilnametystes, o as tavo vietoj jei tevai patys varo lauk is namu,ir iseiciau is tu namu pas zmones, kurie tave priimtu, nes taip suprantu ne apie kazkokio siaip bernelio "pazadus" kartu gyvent cia kalbi?

    Anonimas

  2. 1

    jei yra studijos nuo tokio amziaus, tai gali isvykti i kita miesta studijuoti, anksciau kiek zinau budavo, ir tevai mielu noru isleisdavo, nera ko sedeti ant tevu sprando, as jau nuo 12m dirbdavau po pamoku ir turejau savu pinigu. Keisti tevai, kurie lepina vaikus ir laiko prie saves kaip nuosavybe.

    vinipukas

  3. 1

    Galima,tik manau tevai turi duoti tam sutkima,cia jei is LT zadi vykti.Bet gal nereiketu taip skubeti,juk daznai norisi pabegti nuo tevu kuo toliau,bet veliau vis norisi sugryzti.

    pavasarinuke

  4. 1

    kaip tik prasidejo vasara tad pirmiausia silau susirast darba ir pamegint pagyvent atskirai- paciai save islaikyt.
    i vaiku teises jei kreipsies tai jos iskart tikrins ar viska ka sakai yra tiesa. tad is tavo pasakymu kad vadina ar siulo pasprinkt irodyt bus sunku o tevai gali dar labiau supykt.
    iseit pas svetimus ne giminaicius irgi negali nes gudrus tevai gali pasiskusti ir apkaltinti juos nebutais dalykais- kaip dabar paplite pedofilija ir t.t.
    tad siulau nuejus i vaiku teises iskart prasytis i vaiku namus. taip tu busi saugi viskuo aprupinta ir tevus vistiek tikrins kokios yra salygos ar neisigalvojai ir ar nereikia is tos aplinkos paimti kitus seses ar broliu(jei tokiu turi). o kadangi sakai kad nenori i vaiku namus tad nemanau kad ten taip blogai o ir kentet netaip daug liko tik 2 m.

    inesad

  5. 1

    galima tapti teisiskai nepriklausoma. reikia kreiptis i advokata ir pasakys kas ir kaip tiksliai.

    arcita

  6. 1

    Imanoma teismas tai nusprendzia,bet kol taip ivyks,tai 18-likos sulauksi ir nereiks teismu:)

    Bosiene

  7. 1

    Man ir cia panasu i paaugles maista :)) matyt tu pasauli dabar matai vienaip, o tevai mato kitaip. Palauk metus, praeis :) nevaidink dabar aukos ir gyvenimas taps lengvesnis :)

    Adri

  8. 1

    Man cia panasiau i paaugles maista, nes neisivaizduoju tevu, kurie taip savo vaikui galetu pasakyti, na, nebent visiskai asocialus... Greiciausiai nesi auksinis vaikas, o tevams truksta kantrybe tai ir lepteli ka nors, kaip ir visi normalus zmones, tik tu sudramatini per daug viska. Sedek pas tevelius ir nesvaik, nes tikrai niekas taves labiau uz mama ir teti nemyles. O jei taip nori atsisest ant savo siknos ir pradet gyvent, tai teks tartis su tevais, nes pati sprendimu kol kas negali uz save priimt.

    Isnykstanti

  9. 1

    na taip,bet tas santykis su tevais kai esi visikai nepageidaujamas ir tave kasdien siunčia lauk iš namų, naudojamas smurtas, visada tik aš viską darau blogai ir dėl to esu kalta. Kai motina paduodama valgyti sako ''kad tu paspringtum'' .Dėl to ir sunku jokių sutikimų aišku negaučiau o visą gyvenimą kentėti. Yra žmonių kurie daug laiko siūlėsi mane priimti, nes į vaikų namus tikrai nenoriu...

    senoki

  10. 1

    jei esi finansiskai nepriklausoma ir bendru sutarimu su tevais, manau imanoma. bet vistiek yra daug niuansu, kol esi nepilnamete uz tave yra atsakingi tevai ir kai kuriems dalykams bus reikalingas tevu sutikimas. As patarsciau neskubeti taip gyventi atskirai ir pasidziaugti jaunyste.

    Smillgele