Atsakymai

  1. 2

    Mano broliukas sirgo iki 5-6 metukų maždaug. Jis 1,5 metų vyresnis, todėl mažai ką pamenu, tik va vieną alpimą pamenu. Kiek mama pasakojo tai nebuvo sunki forma. Jis tiesiog apalpdavo. Pavyzdžiui susinervuodavo, imdavo verkti dėl kažko ir verkdamas nebespėdavo įkvėpti oro ar iš nervų krisdavo ant žemės. Arba šiaip iš niekur nieko nualpdavo. Nebuvo putų iš burnos, nebuvo baisiai, bet mama pamenu iš karto kišdavo po šaltu vandeniu, veiduką greit nuprausdavo, kartais visą kišdavo, kad atsigautų. Mama pasakojo, jog išrašė vaistus nuo epilepsijos, nusipirko juos, bet nė karto nedavė. Sakė kažkaip širdis jautė, kad nereikia duoti. Na ypatingai daug priepuolių būdavo apie trečius metukus, paskui nuo 4 metukų sakė ėmė mažėti tie kritimai ir apie 5 ar 6 metus jau nebesikartojo po šiai dienai. Jam dabar 27 metai.
    Dėl epilepsijos priepuolių labai atsargiai pratino prie darželio. Pasakojo, kad paėjo 2 savaites, labai nervinosi, nenorėjo eiti tai būtent dėl ligos nevedė, mama pati užsiaugino namuose be darželio. Dar labai gerai pamenu, kai brolis jau norėdavo į kiemą eiti pas draugus ir mama vis drausdavo išeiti iš kiemo. Draugai bėgdavo kur į kitus kiemus žaisti, o jis sėdėdavo kieme, nes mama bijodavo, kad gali parkristi kur nors pvz kai žais slėpynių ir kai slėpsis apalps, arba jei kokiam medyje bus įlipęs irgi jei praras sąmonę nukris... Tai čia apie 4-5 metukus... Bet va be vaistų ir išaugo, nebesikartoja nieko panašaus jau daug daug metų ;)
    Tikiuosi jūsų vaikeliui viskas bus gerai...

    O štai geri šeimos draugai turi mano vienmetį sūnų, kuriam po šiai dienai epilepsija kartojasi. Geria vaistus jau ilgai, sunki pas jį forma. Pradeda galvą skaudėti, kažkaip jis jaučia, kad ateina ta banga, priepuolis tai spėja pasiruošti. Tada apalpsta ir traukuliuojasi :( Vairuoja mašiną, dirba kaip visi normalūs žmonės. Tie priepuoliai nėra dažni ir nežinau kas juos iššaukia...

    Visai neseniai prie maximos stovime su vyru ir prieina moteris su pirkinių maišu ir sako man tuoj prasidės epilepsijos priepuolis padėkit man jei galit einam iki mano mašinos. Na mes nesupratom kas čia bus, ką reikės daryti... paėmėm maišus, greit priėjom prie mašinos, atsigulė ji per dvi sedynes, sukando kažkokį susuktą merliuką ir gulėjo užsiėmus už galvos ten sekundžių reikalas ir preadėjo traukuliuotis. Tuo tarpu kažkas spėjo iškviesti greitąją, atvyko greitoji per gal 5 min, tai ji jau traukuliavosi nžn gal 2-3 min... Dar spėjo moteris pasakyti, kad ką tik su mašina grįžo iš Norvegijos į Lietuvą :)
    Čia papasakojau, kad padrąsinčiau, jog žmonės gyvena normalų gyvenima su tais priepuoliais, yra vaistai. O gal dar nepripaišys epilepsijos...o gal tik labai lengva forma kurią išaugs greit ;)
    Sėmės!

    lydekaite

  2. 1

    pazistamu mergaite serga, bet geria vaistus ir priepuoliu nebuna, kiek zinau paveldejo, ir sakoma kad isauga, tik gaila, kad tie vaistai labai kenkia, negales gimdyti uzaugusi(jei gers ilgai tuos vaistus), nes nuo vaistu pertekliaus gali buti issigimimai.

    vinipukas

  3. 0

    Mano vaikas irgi susirgo epilepsija. Tokia forma kai akis į šoną užverčia. Per diena nu nežinau gal kokį 100 kartų budavo. Žiauriai. Prasidėjo Prieš metus, jam buvo 4 metukai. Pradėjom gerti vaistus, lig ir padėjo situacija gerejo po biški, o pries savaite vėl prasidėjo. Išrašė vaistų dar papildomai. Tai jau visa kruvą geriame. Gaila vaiko, verkiu kai niekas nemato. Kiekvieną dieną meldžiuosi, kad tik pasveiktų.... Gal ir mums praejs kaip jūsų broliui. Tokia gera istorija. Labai ačiū.

    Kleo81

  4. 0

    maono broliui epijepsija prasidejo nuo 16metu,nepasakuosiu smulkmenu, bet pagalba kuri mes galim suteikti tai prilaikyt zmogu kad neatsitrenktu i ka nors,trinti prie pakausio, nes kai epilepsija tada kai smegenis gauna mazai "kislarodo" ir kaip trini tai kraujas geriau cirkuliuoja ir greiciau atleidzia,beje i burna ideeti marle ar net koki sauksta dideli cia kad neprakastu lezuvio ir nepaspringtu krauju

    Tnijole