• 30ats.

    Jei Jusu vyras (Jusu vaiko tevas) butu is kitos salies, kur nors labai toli nuo Lietuvos, ar gyventumete toje salyje su juo ir vaiku vien del vaiko ir del to, kad mylite savo vyra? Aisku, jei ir Jusu vyras Jus myletu :) Net tokiu atveju, jei toje salyje Jums beveik nebutu galimybes gauti darbo, nes nezinote tos salies kalbos?

    YukiŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Iš daliems situacija panaši man gresia. Vyras lietuvis, gyveno Lietuvoje, tačiau šiuo metu dirba Norvegijoje ir yra užsispyręs ten gyventi, atsivežti mus.. Ten nuvykus gražu, patiko, bet gyventi.... nenoriu, noriu Lietuvoj gyventi, man ten svetima, kalbą reikės mokintis ne vienerius metus, artimųjų nebus... kalbėjau su juo, bet jis užsispyręs nori gyvent ir viskas.
    Bet važiuosiu, bandysiu integruotis į naują visuomenę. Kaip vyras sako visada suspėsi grįžti. Na jei bus didelė depresija, niekaip aš ten nepritapsiu galėsiu grįžti su vaiku atgal į Lietuvą. O vyras kai uždirbs tam tikrą sumą pinigų grįš į Lietuvą, bet kiek pasiskaitau visi adaptuojasi daugmaž vieni ilgiau kiti trumpiau.

    Yuki, kalbą tikrai galima išmokti jei tik mokinsies. Lietuviai japonų mokinasi ir laisvai kalba, Taivaniečių kalbą taip pat labai norint išmoksi. Ko lvaikiuką augini per dieną skirk valandą, dvi kalbos mokymuisi. Po truputį po truputį ir pradėsi po biški kalbėtis. Yra šansų darbą gautis visur tik pastangų reikia ;) Gal tas darbas nebus kokiam prestižiniame ofise, bet visi gi pradeda nuo prastesnių darbų ir kyla viršun bėgant metams ;)
    Dabar irgi mokinuosi norvegų kalbos po kol kas savarankiškai.. per skype bandau bendrauti su norvegais tikrais...turiu knygą 1 kurso atsišvietus, pilna mokomosios medžiagos... ką žinau judu priekin, ateity gal pas privatų mokytoją bandysiu eit, dar Norvegijoje kalbos kursus lankysiu. Po biški judėsiu ir gal pavyks. O grįžti visada suspėsi, pabandyt verta.... Paskui visą gyvenimą graušies o gal būtų ten visai geras gyvenimas su mylimu žmogumi.. jei nepabandysi tai ir nesužinosi :) Ir būtinai reikia pastangų. Ant lėkštutės niekas neatneš ir nepaduos, reikia siekti, mokytis, suprasti... kiekvienas iš mūsų esame savo gyvenimo kalvis tad ir kalame savo gyvenimą taip, kad ku ogeriau būtų gyventi. Tad linkiu viską išbandyti ir jei tikrai niekas nepavyks, nesiseks, ims neviltis tada grįžti į Lietuvą akd ir be vyro....

    lydekaite

  2. 4

    Man tai pirmiausiai kilo klausimas; "Kodel as turiu aukotis del vyro?". As su mylimu zmogum lekciau i jo sali nebent tuo atveju jei jo alga ten dirbant butu super didele ir nematyciau savo salyje perspektyvu gyventi geriau. Be to, jei vyras mane myletu, jis galetu pasilikt mano salyje gyvent. Kodel as turiu lekt?
    Aplamai as esu toks zmogus, kad jei tau nepatinka, tai tu nebuk su manim - as kaip nors isgyvensiu. Savanaudiskas poziuris is tikruju, bet nesu is tu paklustanciu kitiems zmonems :)

    Eglone

  3. 4

    cia as apie lietuvi, o paskui uzsienieti, tai nei uz ka.... nedaryciau tokios klaidos gyvenime..

    tikmama

  4. 4

    sunkus klausimas, manau kiekviena pasielgtu savaip.... dar ziurint kokie santykiai su vyru. as su saviskiu tai nevaziuociau tikrai :D jei rimtai tai esu isikalus sau i galva kad gyvenime besalygiskai myleti galima tik tevus ir vaikus nes ju nepakeisi ir nepasirinksi o vyrai ateina ir iseina, siandien meile rytoj gali likti tik neapykanta ir t.t. todel nebegciau paskui joki vyra vien del jo uzgaidu, jei pati nenoreciau gyventi jo salyje tai turetume ieskoti kompromiso.

    arcita

  5. 3

    as paskui savo drauga, busimo savo antro vaiko teva, kad i pasaulio krasta vaziuociau, cia lietuvoje niekas musu nelaiko, pasiimciau savo berniuka, pora daikteliu ir pirmyn :)

    tikmama

  6. 3

    ziurint kokia salis, koks tikejimas toje salyje kokie paprociai nes kad ir kaip bemyletum savo vyra as nemokedama jo gimtosios kalbos visvien itarineciau kad kazko nepasako(nu visiskai nepasitikiu musulmonu nors ir nepazystu nei vieno bet man tai kazkokie nepatikimi zmones). beto jei manes tokio klausimo paklaustu pries kokius 7-8 metus tai buciau atsakius kad negaleciau sedet be darbo tad man toks isvykimas be perspektyvos dirbti btu tolygus degradavimui, o va dabar kaip tik sakiau i darba grisiu tik tada kai nebus pasirinkimo galeciau sedet ir but namu seimininke tik kad pinigus moketu

    inesad

  7. 2

    kai mylinti seima,seimoje taika,tai koks skirtumas kur gyvent?nezinau,as paskui vyra i bet koki pasaulio kampeli grusciausi turbut:D artimuosius aplankyt galima, o seima turi gyvent kartu..mums buvo jau planu isvykt,is pradziu vyras,paskui mes, bes aciu D..gavo puiku darba cia,aciau prireikus tikrai nesudvejociau.kalba gali ismokti.

    bantukas

  8. 2

    su dideliu noru kalba galima ismokt

    sandi

  9. 2

    Speju, kad vaziuociau. Bet kada galesi grizt. Be to, toks jau imigrantu likimas - kazkas turi aukotis.Kaip cia rasiusios, siuo metu esam ne LT, taciau su lietuviu vyru, tai manau dar sudetingiau, nes nei vienas nemokam tos salies kalbos. o tavo bent vyras moka, tai ir pavertejaut gali ir zino tos salies sistema.

    P.S. Bet man keista, kad rasei, kad tau patinka Azija ir t.t. ir iki siol nemoki nei vienos kalbos... As taip negaleciau, jau jeigu gyveni kitoj saly, tai pirmas darbas yra pradeti mokintis TOS SALIES KALBA, KURIOJE GYVENI. Juolab, vyras kuo puikiausias gali but mokytojas, gaLi su juo lavint kalba - nesakau, kad kalbesi, kaip jis, bet suprasi, susikalbesi. Plius esi atskirtas nuo visko, jei nekalbi ta kalba, O darba veliau ar anksciau susirastum manau..
    .Jei tik kalba trukdo susirasti darba - tai nepasiteisinimas, o apsileidimas ir tingunyste, galu gale tos salies ir savo vyro negerbimas,

    reda83

  10. 2

    priklausomai nuo šalies, bet greiciausiai negyvenciau, nes buna , kad ir vaikus pavogia vyrai, jei supyksta, visokiu atveju buna, as labai bijociau, tuo labiau jei nemokeciau kalbos ir nebutu draugiu, giminiu, geriau be vyro bet prie artimu zmoniu

    vinipukas