• 5ats.

    Kaip pripratinti vaika, kad reikes buti pusdieni su aukle?

    Nuo rudens teks vaika (1.3m) palikti su aukle pirmos dienos puse. Nezinau kaip ji tam paruosti, nes nors ir vaikas gan draugiskas, svetimu zmoniu nebijo, eina drasiai prie visu, taciau tik manes nera ir iskart verkia. Net jei ir vyrui palieku, verkia vistiek. Ir gan ilgai, kartais iki valandos, kol zusimirsta. Ypac stipriai verkia kai mato,kad iseinu, nors aiskinu visad kad mama greit grys, parodyk ate ate, eik pazaisk ir vel mama bus cia, taciau verkimas baisinis buna.
    Bijau,kad kai paliksiu auklei, gali but kad visa pusdieni praverks. Kaip patartumet pripratinti priesio reikalo ji?
    Gal kam taip buvo? Kad vaikas verkdavo kai su kazkuom kitu palikdavot? Ar greit baigesi sis "mamiskas" periodas?

    AdriTeta AuklėĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    po truputi pratinti teks vaika pirmam kartui bent 20min palik ir ziurek kaip jis po to

    sandi

  2. 1

    Pas mus situacija labai panasi - as nuo rudens iseinu i darba, dirbsiu puse dienos, o sunus (jam 1m 10men) liks su aukle. Kadangi jau senai zinojau, kad taip bus, pradejau pratint prie aukles po truputi. Aukle ateina kiekviena diena ir pabuna bent pora valandu. Zaidziam kartu, i lauka iseinam kartu. Dabar jau pradedu pastebeti, kad ji vaikui darosi sava :). Kai ji ateina, as iseinu i kita kambari ir dabar jau jis ir vienas su ja pabuna, nors anksciau kai ateidavo aukle, tik apsikabindavo mane ir sededavo ant keliu.

    Kikymara

  3. 1

    Aš taip pat siūlyčiau pasikviesti auklytę, kad pasibūtų kartu su jumis. Vaikui ims darytis savas žmogus ir kai išeisit gal kažkiek bus lengviau. Taip pat ir auklytei bus lengviau kai pamatys kaip elgiatės jūs su vaiku, kaip ką darote tada ir auklytei ir vaikui bus lengviau.
    O ašaryčių bus kai supras jog kiekvieną rytą paliekate.. Mano sūnelis tokių metų verkdavo net kai su tėčiu palikdavau trumpam.. O tėtis gi visiškai savas, bet vis tiek... ir kai tėtis išeidavo į darbą irgi verkdavo prie durų nors ir su mama pasilikdavo, o paskui užsižaisdavo ir nereikėdavo ;) Viskas bus gerai, papratinkit biški pasibūt valandžiukę ar dvi su auklytę, pabūkit kartu, paskui nubėkit iki parduotuvės, po truputi pratinkit ;)

    lydekaite

  4. 1

    As tai pradzioj begdavau nuo vaiko,pamatau uzsizaidzia ir per duris.Nepalikinedavau sistemingai auklei,bet kai turedavau reikalu,tai palikdavau kaimynei,tai giminaitei.Poto jau atsisveikindavom,bet su asarytem,bet ja galima budavo lengvai nuramint.Na apart pasakojimo,kad mamyte gryz,na gal dar zaidimo budu mamyte pasislepia aukle su vaikuciu iesko,dideja palaipsniui laiko tarpas,kai mamytes akiratyje nera.Pabandykit.

    grirute

  5. 1

    siulau iki visisko palikimo kelias dienas pries paskviesti aukle bent po valandele kad vaikui nebutu soko kad visai svetimas zmogus su juo lieka. ir aisku pameginti iseiti bent 5 min ar tiesiog pasislepti ir pasirodzius vaikas matys kad niekur jus nedingsite

    inesad