• 14ats.

Atsakymai

  1. 2

    ai siaip bjaurus jo charakteris ir tiek :DD dabar maziau imu i galva o nestumo metu hormonai dar dasidejo - jautresne daug buvau. o siaip ne tik jis, buvo tokiu situaciju kad teko gerokai pasinervinti ir paverkti, be to darbe streso uzteko.

    arcita

  2. 2

    As buvau pastojus ir nuo nervu man ivyko savaiminis persileidimas.Tada buvau nescia apie 2 men.
    ARCITA>o del ko jis tave nervindavo,ka sakydavo?Uzjauciu:(vargsele.Vyrai neverti musu asaru:)Nes patys kai sunys.

    Geracobra23

  3. 2

    Stresas visada kenkia mažiau ar daugiau... nuo didelio streso ir širdies smūgiai ištinka, infarktai, suparalyžiuoja žmones, kurių nervinė sistema labai nusilpusi.
    Kai žmogus stresuoja tada kraujas pradedamas stipriai varinėti visa kraujo sistema, net jo sudėtis šiek tiek keičiasi. Stresas suaugusiam žmogui kenkia, o vaikelis įsčiose stipriai viską jaučia. Taip pat jaučiant didelį stresą gali stipriai šoktelėti spaudimas ar stipriai kristi kas vaikeliui taip pat ne į naudą. Vaikelis susijęs su mama, bambagyslė, placenta - tai jungtys. Bet svarbiausia vaikelis juk jaučia, kad širdis mamos tabaluojasi, kraujas varinėjamas ir per placentą (viena funkcijų kaip filtras) kraujas nėra pakankamai gerai išvalomas. Dar įsčiose jeigu vaikelis patiria nuolatinį didelį stresą jo nervinė sistema gali būti iškreipta. Vaikelis ruošiasi gimimui, todėl jau pilvelyje koduojama kokioje aplinkoje jis turės augti. Jeigu jis patyrė nuolatinį stresą mamos pilvelyje, tuomet ir gimęs bus jautresnis, imlesnis įvairioms situacijoms, galbūt prasčiau galės susikaupti ar kažkas sunkiau seksis nei bendraamžiams. gali būti ir agresyvesnis, nes tiesiog dar mažam buvo koduojama tokia agresyvi aplinka. Besivystančiam leliukui formuojasi nervinė sistema. Jeigu jau įsčiose nuolat yra pažeidžiamos vaikelio neuronai ką tik gimusio vaikelio nervinė sistema bus silpna. Kaip žinia jeigu žmogaus nervinė nusilpusi tai ir imunitetas silpnas (šiuo atveju įgimtas imunitetas gali būti silpnas), žodžiu geriau nuolatos ypatingai nesistresinti ;) Kartais daug streso nieko vaikeliui nepakenkia, kitaip sakant nepastebi, tačiau jeigu vaikelis būtų "augęs" su mažiau stresu tuomet galbūt vaikelis gimęs būtų ramesnis, ateityje nekiltų kažkokių psichologinių problemų ar hiperaktyvumų ir pan..
    Visur rašoma, kad stresas sendina žmones, visos ligos prasiseda nuo streso... vaikelis ne išimtis. Kaip jaučia vaikelis, kad mama nervuojasi? Vaikelis girdi širdelės plakimą, mamos alsavimą. Yra normali būsena, prie kurios pratęs vaikas. Kai pradeda mama staigiai kvėpuoti, kai širdis mamos daužosi, keičiasi kraujo tekmės greitis tuomet vaikeliui yra neįprasta svetima aplinka, kuri ir iššaukia stresą.
    Geriau jau nekreipkite dėmesio kai vyras jus sunervina. Atsipalaiduokite, galvokite apie vaikelį... suprantu emocijos ir visa kita, tačiau kai pagalvoji... pyktis taip kvaila šiam gyvenime ir ypač su mylimu žmogumi ... :)

    lydekaite

  4. 2

    pritariu visoms pasisakiusioms - mane irgi labai nervindavo per nestuma, iki asaru ir dusulio priepoliu. nezinau ar cia tiesa ar ismislas bet dabar jei as bunu susinervinus tai tuoj pat ir dukrytes nuotaika buna bloga, zirzia, nakti blogai miega ir t.t. vis tik tarp mamos ir vaiko yra stiprus rysys.

    arcita

  5. 2

    kenkia,pasakykite kad vyras taip nenervuotu,nes pats paskiuj kentes,nakti miegot gali neleist maziukas ir t.t

    mamulyte

  6. 1
  7. 1

    juk jis yra jusu kune ir viska gauna iš jusu , taigi ir emocijas , kai jus nervinates jis jaučia , juk yra gyvas žmogutis , o jai labai stipriai stresuosit gali ir pakenkti dar labiau , aš pirmus menesius labai stresavau tikrai , po to paaiškejo kad neštumas nesivysto , manau kad todel taip ir ivyko , nes daug nervinausi , bukit ramesne , jaigu vyras nervina turekit toki nusiteikima , kad dabar jums viskas dzin , geriau nekreipti demesio , susikoncentruokit i savo kudikeli , ir galvokit tik apie ji ;)

    IlonaP

  8. 1

    Kenkia vaikučiui, gali gimti jautresnis, irzlesnis, labiau nervingas

    Ganešas

  9. 1

    As ir pirmojo leliuko netekau per nervus ir stresa. Tad pasidabokit ir stenkites islikt kiek imanoma daugiau rami.

    rasarockina

  10. 1

    Vajetau, net baisoka :( na tikiuosi viskas gerai bus, dabar stengiuosi kuo ramesne buti ir kalbeti su vaikeliu, glostyti pilvuka. :) gaus vyras i kaili kai pagimdysiu :))))

    gabrielita123