• 13ats.

    Vaiko atpratinimas nuo naktinio krūties žindimo. Kaip atpratint be riksmų? Gal kas pasidalinsite patirtimi?Prašau tų mamų, kurios su tuo susidūrė. Girdėjau, kad krūtis ištepa garstyčiom.Bet ar veikia?

    Nojukas1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    atpratinau nuo naktinių maitinimų kai jau dieną nebedaviau t.y visai nutraukiau maitinimą, o naktiniai buvo likę paskutiniai. Dieną vaikas jau neprašydavo.. Na taip ir nutraukiau.. nedaviau ir tiek. Jis buvo pratęs atsibudęs ieškot pienuko, kad vėl užmigt, nei jis valgyt norėdavo, nei atsigert - įpratimas likęs. Pirmą naktį prašė, atsikėlė gal 3 kartus paverkė, pazyzė, bet užmigo.. tikėjausi bus blogiau. Antrą naktį prabudo kartą pazyzė per miegus ir išmiegojo iki ryto. Na o trečią naktį ir kitas likusias naktis miegojo be atsibudimų. Labai lengvai man kažkaip gavosi, nors tikėjausi, kad visas daugiabutis skambės, visai vaikas nemiegos :) O buvo visai kitaip. Garstyčiom bandžiau tepti dieną, nevalgė, sakė fuu. O nakčiai netepiau niekuo ir net šalia lovelėj miegojo, nėjau į kitą kambarį..

    lydekaite

  2. 2

    mano drauge bande su garstyciom-na tai ka nulaizydawo tas garstycias susiraukusi ir traukdawo piena skanu sau laiminga :D

    Pingvin

  3. 1

    O kam atpratint? Savaime išauga iš to. Juk ir pienuko amžinai pas pačią ir nesigamins.kai jo nebeturėsi,tai jei vaikutis prabudes naktį pasistiprint, tai ir nerėkdysi,o papuka pakeisi su buteliukų.Ir tegul sau dziaugias atsigerdamas kokios arbatėlės, jogurtuko ar ką ten jau paaugusim bus galima duot.
    Nereikia iš mažylio atimt,tai kam jam mama ir reikalinga.Nereikė mažylio verst prievartą gyvent pagal jūsų patogumus.

    Anonimas

  4. 1

    Ačiū toms, kurios pasidalino patirtimi. Reiks apsišarvuoti kantrybe ir bandyti...

    Nojukas

  5. 1

    Cia su tom garstyciom ziauriai skamba :) Zinau, kad suniukus atpratina nuo daiktu draskymo su garstyciom, bet kad vaika nuo krutines taip ziauriai tai dar nesu girdejus :)

    Robertele

  6. 1

    Siulyciau netepti,o miegoti kitam kambary.Tetukas lai keliasi,bet kruties nepasiulys,aisku bus asaru,vandenuko i ta vieta pasiulyt

    ruta26

  7. 1

    Dar mano sūnelis per mažiukas atpratinimui, bet labai žiauriai skamba, kad tepama su garstyčiom.....toks jausmas kad ne vaikelį norit atpratinti.....žiauru

    Jelenaserioga

  8. 1

    As rasiau neseniai,kaip atpratinau.Mano vyresnis sunus padejo.Mazasis buvo isnestas i kita kambari,nemate manes,tai ir nebuvo ko prasyti pienuko.Kelesi vaikas po desimt kartu,bet vyresnis brolis ji nuramindavo ir pasiulydavo vandens.Taip darem kelias naktis.As girdedavau,kaip jis verkia,bet neprieidavau prie jo.Juo rupinosi vyresnis brolis,deredamasis ir siulydamas vandeni.Pavargo per tas kelias naktis,bet rezultatas buvo geras.Grizes i mano kambari vaikas naktimis gaudavo vandens truputi,jei noredavo.Veliau ir nuo to atprato.Jei darysi si eksperimenta,vienos nakties neuzteks.Vaikui ,,persilauzti'' reikia poros naktu ir tu neturi buti prie jo nakti,nors ir kaip sunku butu.Kitas asmuo turetu padeti.

    vilem

  9. 1

    Bandžiau ir aš su garstyčiom, nulaižė ir vėl traukė pienuka. O atprato dienom nebegaudavo ir nakti paskui nebereikejo, bet va kai eina gult iki šiol ranka ant spienelio padeda ir rami gudruole. O kita drauge tiesiog isvyko dienai ir uzsiverze krutine su paklode ir nebedave grizus.

    rasarockina

  10. 1

    Manau, kad ir su garstyciom bus riksmu :) ir nemanau, kad to reikia. As nutraukiau tiesiog neduodama ir supdama. Be abejo, tai stresas ir mamai ir vaikui. Mano sunus pirma nakti labai verke, poto verkslendavo maziau, bet labai neramiai miegodavo.

    Kikymara