• 11ats.

    Mamytes...vėl kreipiuosi patarymo. Vakar mano beveik 6 mėn. sūnelis sedėjo šalia manęs ( jau savarankiškai pats sėdi) jis pasistvėrė mano rankovę ir tvirtai atsistojo ant savo kojyčių, šiandien net nenori sedėti o tik laikydamas už mano rankos stojasi. Nežinau kaip elgtis ar leisti jam tai daryti (jam labai patinka net kikena) ar dar per anksti stovėti?. Patarkite mielos mamytes...

    JelenaseriogaJudesiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    jei pats stojasi tai leisciau jau

    sandi

  2. 1

    Maniškis irgi įsikibęs į lovytės groteles jau stodavosi, sėdėt pradėjo nuo 5 mėn. Leidau. Nors anyta kai pamatė tai perspėjo, kad per anksti leidžiu ir kad per silpnos kojyės, čiurnos turi dar pastiprėti, gali kojytės sukreivuoti, nes sūnus pagal svorį ir ūgį visada būdavo jau virš didžiausios leistinos ribos, nors santykis ūgio ir svorio buvo idealus.. Na, bet nieko nenutiko, stuburiukas tiesus, kojytės geros, jam dabar 2,8 metai. Vaikas pradėjo pats vaikščioti 9,5 mėnesių. Žinoma 6 mėnesių aš jo nestačiau specialiai. Tiesiog jei jau atsistodavo lovytėje tai atsistodavo..nepuldavau guldyti ar sodinti :)

    lydekaite

  3. 1

    manau,kad vaikutis stiprus ir nieko baisaus,jei biski pastoves,mano mazoji nuo 8,5men vaiksciojo pasiramstydama,o stovet norejo jau nuo 6men.

    ineta1991

  4. 1

    Na kad tvirtai stovi,tai netikiu.:)Pirmieji stojimai tokie nebuna:).Ka padarytsi,kai pradeda stotis,nepasodinsi.As savo dukryte menesi neleidau stotis(turejo problemu su klubais),o veliau pavargau tai daryt.

    grirute

  5. 1

    manasis taip pat atsistojo taip pat isikibes 7 men ir as leidau jamtaip daryti jei jis tai sugeba, 9 men mazylis jau zenge pirmus savarankisku zingsnelius.

    wiktoriuke

  6. 1

    Jeigu vaikas pats stojasi, reiskia atejo laikas stotis. Galbut jusu vaikas 7 menesiu jau begios. Maniskis tokius "pritupimus" pradejo daryt gal nuo 6,5 menesio.

    Isnykstanti

  7. 0

    mano berniukas pirma karta atsistojo lovytej 6 menesiu as atsikeliau ir pamaciau tai man buvo sokas, pradejo vaikscioti nou 8 menesiu buvo lieknas ir toks nedidukas. dabar jam jau 4 metai ir nieko jam nepasidare del to kad pradejo stoveti nou 6 men. o mano mergatei be 3 dienu buvo 6 men irgi pati atsitojo lovyteje. taciau neleidziu stoveti nes bijau kad kojites nebutu kreivos jei 6 menesiai dabar.

    Anonimas

  8. 0

    tai jau jaigu pats atsistojo besilaikydamas tai tikrai leisk nedrausk,vadinasi jau atejo tam laikas....

    inetelee

  9. 0

    as gal neitema bet tu kazkokia nesveika 6menesiu vaikui duodo 2kartus tikro maisto kur taip skubi?

    Anonimas

  10. 0

    Leiskite jam stotis, tačiau stačio dar labai ilgai neaikykite. Leiskite ir stuburėliui pailsėti.

    Lauryytte