Atsakymai

  1. 3

    kiek tiksliai buvo neatsimenu, bet jau virs 2 metuku buvo, kaip suprantamai isreiske savo norus, prase ko nori :) pradejo lankyt darzeli ir pradejo sneket :)

    kristale

  2. 2

    Vaikui 2m6 men,tai jau eina suprasti ka kalba,aisku dar nelabai taisyklingai.Bet jau pradejo sneketi lietuviskai:-)))

    ruta26

  3. 2

    Pusantrų metukų dar nekalbėjo, tik pavienius žodžius sakydavo, aš viską suprasdavau, bet kiti ne :) O pilnai ėmė šnekėti sakiniais kažkur nuo 2,5 metukų. Dabar jam 2,9 metai, būna, kad aplinkiniai dar nenugirsta, nes neaiškiai, iškraipytai žodį pasakė, kartais įmaišo savo naujadarą.. tarkim būna pasako Einam į luaką. Aš puikiai suprantu, kad jis sako Einam į lauką, o kitas gali nesuprasti.. Tarkim sako Noriu geti vadeuko. Aplinkiniai nepripratę ir ko gero nesupras, kad vaikas nori gerti vandenuko :)) Na,bet daugmaž jau susikalba su aplinkiniais.

    lydekaite

  4. 2

    Mes ir esame 1.5 metu ,tai jus dar kalbat savo kalba mes is vis tik Ate,Ate mokam ir daugiau nieko tik pazyzia,jau buvau sunerimus kreipiausi i daktarus,bet sake viskas su laiku,ir berniukai veliau pradeda kalbet nei mergaites,bet buna isimciu :)

    NORFA

  5. 2

    na manyciau mes 2 metuku jau kalbejome gerai,dbr esame keturiu metuku,tai buna,kad kita karta kazka pasako ir neina suprasti:)

    nade

  6. 1

    ir mano mazei greit 1 m ir 5 mėn. bus, bet jei sako tai jau beveik suprantamai ir labai greit pasigauna ir atkartoja naujus žodžius, turi savo kelis žodžius pvz. anelis-pienelis, jau ir kelis žodžius pasako kartais, pvz. noriu kaku, gulk čia; kita dukra irgi anksti kalbėt pradėjo, pusantrų būdama jau suprantamai šnekėjo, tik sūnus stabdė su kalba ir dabar dar jam vietoj "s" išeina "š", nors jau 4 metukai.

    auvilė

  7. 1

    na manasis ilgai kalbejo savo kalba,net dabar jau kalba 3metu bet ivelia savo nesamoninga kalba.

    Anonimas

  8. 1

    Dabar dukrytei 1m7men., tai as suprantu ko ji nori, o kiti ne visada, kai kuriuos zodzius graziai sako, kitu tik trumpinius, bet as jau juos perpratus ir problemu nera...

    estrella181

  9. 1

    1,5 m. tai gal daugiau gestais susikalbedavom, nei kalba, o siaip 2 metuku jau mokejo isreiksti ko nori vienu ar dviem zodeliais.

    Lulu

  10. 1

    Savo kalbos mano vaikas neturejo,dabar jai 1.10m.ir jau senokai pasako-kalba normaliais suprantamais zodziais.Zino daug zodziu,man net paciai keista is kur ji tiek ju zino.

    marinaaa