Atsakymai

  1. 2

    samdyciau vaikui linksmiau butu turetu draugija

    ielvai

  2. 2

    samdyciau,ir pati mielai padirbeciau aukle

    ruta26

  3. 2

    Tikrai samdyciau... :) kartais ir pigesnes ju paslaugos buna, o ir patirties jau 100% aisku, kad tures ir vaikuciui smagiau bus ne vienam zaisti :)

    Mistikute

  4. 2

    Manau samdyciau, bent jau buciau tikra, kad patirties turi :)

    Robertele

  5. 2

    jo, manau tokios jau zino kaip priziureti vaika ir tokia tikrai pasitikeciau, tad tikrai samdiciau:)

    Esta

  6. 1
  7. 1

    samdyciau juk jei moka savo vaikeli uzaugint ir dar augina tai manau ir mano prisziuretu tinkamai bet manau issiversim be aukliu

    mamulyte

  8. 1

    Aš pati saugojau šitaip kurį laiką... labai daug pliusų ir minusų.
    Reiktų atsižvelgti kokie bus vaikai.. jeig uabu nenustygstantys tai geriau nereikia. Atrodo kas čia tie du vaikai, bet kai reikia susaugoti... visgi į lauką išvesti abu reikia, nelaikysi visą dieną kambary.. abu migdyt reikia, o jeigu vienas kažkurs jau nebemiega pietų? Labai reikia žiūrėti kaip vaikai elgiasi būdami kartu. Kadangi vienas dalykas yra kai vaikas vienas būna savo namuose, o kitas dalykas kai sueina du vaikai. Pvz kai aš saugojau tai tiek mano sūnus tiek ta mergaitė na ramūs vaikai, atrodo nebūtų problemų, bet kai abu sueina į krūvai tai Dieve padėk. Vieną dieną mano vaikas ramus, o mergaitė lipa sienom, nesidalina žaislais, nesisėda valgyti, nenori rengtis, nesimiega jai, o kitą dieną maniškiui prasidėdavo tai jis nenori žaisti, tai nori to žaislo ką paėmė mergaitė, tai jis pastumia mergaitę.... Laaabai reikia žiūrėti.. kitas dalykas reikia žiūrėti ar sutinka abiejų vaikų poreikiai.. Pvz mano vaikas visada miega pietų, o ta mergaitė vieną dieną miegą, dvi dienas neužmigdysi, nes namie iš viso nebemiega... tai labai ėmė trukdytis mano vaiko miegas... kartais tekdavo savo vaiką pamigdys ir už poros valandų kai ją pasiimdavo apie 15,00 val.
    Aš nežinau, mieliau samdyčiau tą kuri daug metų užsiima auklės darbu, nei tą mamytę kuri nori kartu su savo vaiku auginti. Tikrai nėra paprasta saugoti du vaikus, ir juolab vienas svetimas.. vienas pastūmė ir kitam gūzas.. tai visa laimė kad tik gūzas, o jei prasiskeltų galvą tai ką tėvams sakyti.. Žodžiu man sunku buvo, namie visiškai nieko negalėdvau pasidaryti, valgyt šiaip ne taip dar.. į lauką vesdavau abu, bet irgi kol aš juos išauklėjau, kad nebėtų vienas į vieną pusę kitas į kitą pusę.... išmokiau, kad duotų vienas kitam ranką ir eitų gražiai.. laaaaabai daug nervų kainavo, kadangi tai ne mano vaikas, visų pirma reikia susipažinti su jo poreikiais, priėjimą prie jo, neužtenka tik sėdėt r žiūrėt kad neužsigautų ir paduot valgyt. Na nervų, kantrybės daug kainavo nors vaikai ir nebuvo iš tų pasiutusių. Būdavo ir surėkiu, nes mergaitė nesuprasdavo žodžio NE, o maniškis darydavo tuoj pat kaip ta mergaitė kaip bezdžioniukas.. Na labai žiūrėčiau su kokiu vaiku bus, pirmiau pažiūrėčiau kaip jie elgiasi būdami abu kartu, gal net prašyčiau kadman leistų pora valandų pabūt vien su vaikais ar į svečius kviesčiausi žiūrėčiau kaip jie elgiasi.

    Ir dar pasakysiu... kad ir saugai svetimą vaiką, savo vaiko tikrai nenuskriausi.. stengiesi tą dėmesį ir tam ir tam duoti, bet automatiškai gaunasi, kad gražesnę lėkštutę savam duosi, geresnę vietą užleisi savam, lovos vietą irgi perleisi savam geresnę.. na vis teik savas vaikas pirmoj eilėj kad ir smulkmena ta lėkštutė bet pagalvojus norėčiau, kad kita mamytė visame kame irgi neskriaustų mano vaiko.. gal kita mamytė man nematant tarkim neužstos mano vaiko..gal jos vaikas visada bus teisus? Pvz situacija dažna pas būdavo, kad nepasidalindavo žaislais. Dažnai maniškis keldavo šurmulį, nes mergaitė pirma pasiimdavo, o jis norėdavo. tai aš jam aiškindavau, kad ji pažais ir duos arba paprašydavom kartu mergaitės duoti pažaisti, o mes jai kitą žaislą duosim.. jei nesutikdavo tai vadinasi mano vaikas kad ir kaip norėtų negaus žaislo.. arba kraštutiniais atvejais slėpdavau žaislus dėl kurių vykdavo karas. Na o kita mamytė galbūt kai mano vaikas paims pirmas žaislą o jos pareikalaus atiduoti, nes čia jos vaiko žaislas tai gal automatiškai man ovaikas bus visada uskriaustas nes bus liepta atiduoti jos vaikui? Juk čia jo..? Žodžiu reikia nemažai psichologinių žinių, kad abu vaikai nebūtų nuskriausti..
    Dar labai žiūrėčiau jeigu mano vaikas stresuoja dėl mano dėmesio stokos ar dėl auklės "meilės" stokos nes saviškį vis tiek tai pabučiuoji, tai pamyluoji....atsisakyčiau tokio saugojimo būdo, nes tai yra trauma bet kuriam vaikui, kuris yra kažkuom išskiriamas. Jis nesupras, kad tai jo mama, o jei didesnis ir supras tai jam bus liūdna, nes jo mamytės vis nėra, o kitas vaikas tenkinasi savo mamos meile kiekvieną dieną. Todėl laaabai svarbu su abiem elgtis vienodai griežtai, vienodai maloniai, vienodai meiliai.
    Taigi kai tikrai pamatyčiau kad mamytė su vaiku atitinka mano vaiko ir mano interesus tada palikčiau saugoti :)

    p.s dar vienas labai didelis minusas. Mamytė gali nenorėti saugoti sergantį vaiką dėl savo vaiko sveikatos rizikos. O kam ieškoti dar vienos auklės ligos atveju? Arba jei tos mamytės vaikas susirgtų kur ji tą vaiką padėtų? Ar norėtumėte kad būtų su ligoniuku vienoj patalpoj? Nemanau..tai vėlgi minusas.. aš nesutikau saugoti vaiko jeigu jis serga, o ji atvesdavo savo mergaitę pas mus jeigu mano vaikas sirgdavo be temperatūros.. Taigi, savi pliusai savi minusai, bet patariu nepalikti iš kelių valandų pasibūvimo kartu.. bent ssavaitę reikia stebėti kaip jūsų vaikas ir kaip kitas vaikas priims vienas kitą, kaip jie elgsis vienas su kitu, kaip jūsų vaikas jausis to vaiko namuose, nes dažniausiai kitas vaikas savo namuose jaučiasi "karalius", jis viską žino, jaučiasi "šustresnis", o kitas automatiškai tampa lėtesnis, nes ne jo erdvė, nors čia ir nuo vaikų priklauso. Oj šiuo klausimu dar daug rašyčiau ir rašyčiau, bet reziumė labai rinkčiausi mamą ir vaiką :D

    lydekaite

  9. 1

    geriau, kad su patirtimi, jei tik vaikai jau didesni, ir nereiketu vienu metu dvieju vaiku priziureti

    Yuki

  10. 1

    man butu didesnis privalumas, bet visvien viskas priklauso nuo zmogaus. Ta, kuri neturi vaiku,gali dar geriau priziureti, nei ta, kuri turi...Tad vieningai tikrai neatsakysiu

    juratele