• 18ats.

    Pirmoje nėštumo pusėje jau + 7 kg kai svoris iki nėštumo buvo 47 kg. Ar normalu, ar reiktų apriboti mitybą?

    Dabar valgau viską, ko noriu. Tik svoris eina į pilvą, kuris jau tikrai labai didelis nors ir 21 sav. taip pat į krūtinę ir klubus. Per kitur neplatėju.

    IevuFiziologiniai pokyčiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Pastebėjau, kad daugelis moterų nėštumo metu galvoja maždaug taip : "va dabar tai pavalgysiu!". Ir savo nesveiką mitybą ar netgi ėdimą pateisina tuo, jog nėštumo metu negalima savęs riboti, reikia save mylėti, valgyti ir gulėti. Nėšumo metu reikia valgyti tiek pat, bet dvigubai sveikiau. Argi naudinga besivystančiam vaikeliui saldumynai ir riebus maistas? Jis pasiima tai, kas naudinga. O jeigu valgysite nesveikai, tada visas reikalingas medžiagas jis ims ne iš jūsų suvalgomo maisto, bet iš kūno. Nusilpsite pati, pradės trūkti įvairių medžiagų, pablogės kraujas, ges dantys, slinks plaukai ir t.t. O ir taip nėštumas yra didelė apkrova organizmui, sunku judėti, kvėpuoti, kam dar apsikrauti nereikalingu svoriu? Atsiras strijų, išsitampys oda, sunku bus sugrįžti prie buvusio svorio. Kam viso to reikia? O labai lieknai moteriai normalu yra priaugti daugiau svorio. Kai KMI per mažas, rekomenduojama priaugti 12-18 kg nėštumo metu. Tik tas svoris neturi atsirasti nuo saldumynų ir bulvinių blynų, tai tik jūsų užgaidos, o ne nauda vaikeliui! O su saiku galima visko.

    anonimasx

  2. 2

    mums taip pat eina 21 savaitė ir priaugau 7 kg. valgau viska ko noriu.

    Ginciuke

  3. 2
  4. 2

    tai mano daktare man isvis uzdraude valgyti salduminus:) ir tai tikrai padejo, priaugau per visa nestuma tik 12-13kg, pasistenkit ir jus salduminu atsisakyti nes priaugsite dar daugiau, o tai nera gerai. geriau valgykite daugiau sveiko maisto, salotu vietoi salduminu:)

    Esta

  5. 2

    na as tai net neisivaizduoju, nes mano daktare neleisdavo man tiek priaukti, vis sakydavo kad maziau valgyciau salduminu ir t.t.. stebejo mano maista. manau jei mazai salduminu valgot tada gerai. :) nes jei ir salduminus kirsite tai bus nelabai gerai kad daug priaugsit, tada daktarai piktinasi ir sako kad mes turim gymditi uz tas boba o bobos storos guli, na ce bebt mums nesciosioms kovo 8 gymdimo namuose sake per paskaiteles:)

    Esta

  6. 2

    Normalu :) Kiekviena moteris per nestuma vis kitaip priauga tuos kilogramus :)

    Robertele

  7. 1

    man buvo lygiai tas pats :) pries gimdyma jau sveriau 72kg. :/ ...

    Yuki

  8. 1

    Neribokit mitybos tikrai, kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja į nėštumą.

    Ganešas

  9. 1

    kiekviena moteris nestumo metu vis kitaip priauga svorio,ir nematau tame nieko bligo,galit nusiramint.

    ineta1991

  10. 1

    Turbut kad normalu...jei jusu organizmui nereiketu saldumynu tai ju ir nenoretumet :) Storekit i sveikata...svarbiausia maziukas :)

    Mistikute