• 25ats.

    kaip iskentet saremius? kokius pratimus atlikote,ka vyras dare gal masazavo? ropinejot per palata-padejo?

    kaip iskentet saremius? kokius pratimus atlikote,ka vyras dare gal masazavo? ropinejot per palata-padejo?

    torlitaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    tiesiog vaiksciojau is vieno kampo i kita, kol vyras gryzo is darbo o poto jau mane iskart pagulde gimdyti tai kentejau guledama ir vyrui spausdama ranka:)

    Esta

  2. 2

    padejo taisyklingas kvepavimas,klausimas ka sako akusere ir vyras masazavo nugaros apacia

    ruta26

  3. 2

    Torlita: Ne palatoj, o gimdykloj. Pas mus ligoninej buvo 2 gimdyklos su dusais, 2 su voniom. Pas mus atnaujinta, atrestauruota gimdykla, tai nieko nuostabaus nera. Inventoriu kiekviena ligonine duoda savo. Bet ne visose ligoninese tie kamuoliai ar kiti gali buti. Vaziuot i ligonine reikia tada, kai saremiai yra reguliarus kas 5-7 min.

    reda83

  4. 2

    kad maziau skaudetu vaiksciojau po palata ir kartais prisesdavau ant guminio kamuolio

    ginnta

  5. 2

    kentejau visa nakti, ir vidurius buvo paleide, sedejau ant zemes, bet negalima, nes vaikui ant galvytes sedejau :/ nezinodama,

    Mamaaa1987

  6. 2

    padeda taisyklingas kvėpavimas :)

    axsta

  7. 1

    Nežinau, niekas nepadėjo :D
    Gal labiausiai gelbėjo sėdėjimas ant sėdmaišio

    Ganešas

  8. 1

    Vyras labai padėjo iškęsti tuos jau sunkiai pakeliamus skausmus. Kai dar ne itin skaudėjo (tuo metu maniau, kad čia labai skauda) tai susirasdavau vieną pozą ir linguodavau. Pamenu ant čiužinio keturiom ilgą laiką išklupėjau. Paskui ilgą laiką pasirėmus ant gimdymo stalo prastovėjau linguodama. Kamuolys man visai nepatiko. Na o kai prasidėjo ta sumaištis..kai dar net ne štangos, berods buvo 6 cm atsivėrę jei gerai pamenu nėra kur dėtis, o dar žinau, kad 4 cm turi atsiverti, o jau šitaip skauda..... tai vyras ėmėsi iniciatyvos. Visų pirma leido rinktis ar į vonią ar į dušą su srovėm. Rinkausi vonią. Ten ypatingai suintensyvėjo veikla. Vyras man sakydavo ką daryti, o aš ir dariau, klausiau ir tikrai super padėjo. Tarp sąrėmių tam tarpe kai neskaudėdavo vyras paaiškindavo ką reikės daryti. Tarkim sakydavo kai ateina skausmas tu atpalaiduok dešinią koją ir visą visą dėmesį sukaupk būtent į tą koją, kad jos neįtemptum. Ir tuo metu nepamiršk kvėpuoti gražiai tolygiai. Tiesiog jausk koją kokia ji atsipalaidavus, lankstyk pirštus, žiūrėk į nagus ir kvėpuok ramiai.. Na atėjus skausmui taip ir darydavau, o vyras tikrindavo ar koja atpalaiduota ar kvėpuoju tolygiai gražiai. Per kitą tarpą vyras sakydavo tarkim dabar sukaupk visą dėmesį į dešinią ranką, jos neįtempk, atpalaiduok kiek įmanoma labiau ir kvėpuok, visas dėmesys į ranką. Na ir per sąrėmius būtent taip darydavau. Žinokit kaip padėjo!!!!!! Tie sąrėmiai be šitų pratimų išbalansuodavo, imdavo panikos priepuoliai kaip skauda, įsitempdavau kaip styga ir galvodavau Dieve Dieve aš mirsiu turbūt :D Bet tie pratimai neleisdavo įsijausti į didelį skausmą, neleisdavo galvoti gailėti savęs, tai būdavo užsiėmimas ir laikas staigiai pralėkė ir skausmas tapo pakeliamas, net tikrai apie jį negalvojau ir tokio didelio dėmesio nekreipiau, nes reikėdavo žiūrėti kad kažkokia kūno dalis būtų visiškai atsipalaidavusi ir kvėpuoti gražiai tolygiai. Nebuvau išsibalansavus per tuos pratimus.
    Pati šitaip nebūčiau sugebėjus tuos pratimus atlikti, vyras čia apsiskaitęs buvo ir vadovavo man, o pati nebūčiau šitaip ilgai tuos pratimus atlikus, nes skausmas išbalansuodavo ir vyras sugrąžindavo į realybę kai pamatydavo jog ten ta koja ar ranka ar pirštai jau įsitempė iš skausmo, vadinasi jau aš pasimečiau, pasidaviau ir kreipiu dėmesį tik į skausmą. Jis imdavo judinti koją ar kitą sutartą kūno dalį, o aš sugrįždavau iš "komos" ir toliau bandydavau gražiai kvėpuoti bei atpalaiduoti tą kūno vietą. Na man super tie pratimai padėjo..Atrodo gimdymas neprailgo su tais skausmais ir neatrodo, kad labai būtų skaudėję ant tiek kad sienom lipčiau, nepamenu kažkaip to skausmo, net matyt bandydavau nesusigyventi su juo.. Sakau bandydavau, nes kai kuriais atvejais visiškai supanikuodavau ir pamiršdavau ką turiu daryt, bet vyras vėlgi tuoj ramindavo ir vėl įstatydavo mane į rėmus..Beje vyras pamenu sakė, kad iki 20 val tu pagimdysi ir visą nėštumą sakydavo, kad va liko maximum tiek ir tiek. Tada kažkaip nuramindavo, kad tikrai ne visą amžinybę gimdysiu, kad dar kęsti kokias 5 valandas tereiks :) Giliai širdy žinojau, kad gali užtrukti ir ilgiau, bet mes tarėmės su daktaru, pirkome jo paslaugas tad labiau ir pasitikėjau, kad jei ką, vyras gerai pašnekės ir tikrai įtikins, kad užteks kankintis. Vyras sakė 20,00 val eisiu sakyt daktarui kad užteks kankint, ir mane ta mintis labai ramino. Tik kad apie 19,00 išvežė į operacinę, net nereikėjo prašyti...Bet vyras buvo teisus, pagimdžiau 19,47, tikrai iki 20,00 pagimdžiau kaip jis man visą gimdymą pasakojo :)

    lydekaite

  9. 1

    kol prijungta prie aparato tai teko lovoj kentet. o kai ne tai liepe vaikscioti arba ant kamuolio buti. na vonia buvo dar, bet ja nepasinaudojom. vaiksciojau po palata, stengiausi giliai kvepuoti, nors kai saremiai jau buvo dideli tai ir buvo jau labai sunku giliai kvepuot.. kadangi man kirpo vandenis tai uzejus saremiams vis jutau kaip bega vandenys, ir tas noras stangintis.. vyras visad salia buvo, masazavo nugara, dave vandens, laike ranka. begalo padejo.. :) o vaziavau i ligonine kai namie pora valandu jau buvo prasideje saremiai, vis sekiau laika ir kadangi iki ligonines apie puse valandos kelio tai kai saremiai buvo kas 15-20min, ir isvaziavom i ligonine. tada jau apziurejo ir iskarto i gimdymo palata. na nenoriu gasdinti, bet bent jau man tai buvo kaskas baisaus, po gimdymo ta nakti uzmigt buvo sunku, nes uzsimerkus akyse tas saremiu skausmas, gimdymas.. dar buvo labai nemalonu kai siuvo tarpviete. bet mazylis salia, o tai svarbiausia :) buvo verta tai iskenteti :)

    Greta777

  10. 1

    Man jie trumpi budavo,tai per juos atsimenu vis mintyse kartodavau,kvepuok,kvepuok,tai buvau susikoncentravusi i kvepavima,tai nieko daugiau ir nedariau.O ligoninej nedaug as ir buvau,kokia valanda,tai kol tonusus patikrino gal pora labai skausmingu saremiu buvo.

    grirute