Atsakymai

  1. 1

    geriau! Man kai maitinau atsivere nervas danties ir ejau pas vaistininke klausiau ka daryt, sake galima nes mazos dozes tik papuola vaikui! Kentejau puse dienos, bet jau daugiau nebegalejau is skausmo verkiau gal net uz gimdyma skaudziau buvo ir po to jau geriau vaistu ir nieko neatsitiko!

    Star_blue

  2. 1

    Dauguma nereceptinių vaistų žindomiems kūdikiams reikšmingo pavojaus nesukelia. Tačiau nenustatinėkite diagnozės ir neskirkite gydymo sau pati. Tai geriau padarys profesionalas – gydytojas. Bet jeigu karščiuojate ar kenčiate skausmą, jau laukdama pagalbos galite išgerti vaistų nuo temperatūros ar skausmo. Acetaminofenas (paracetamolis) ir ibuprofenas žindomam kūdikiui nepakenks, nes į motinos pieną patenka tik labai maža motinos išgertų šių vaistų dalis. Be to, jie nėra toksiški ir tinka net naujagimių gydymui.
    >> http://www.zindyk.lt/?p=10

    Kazimieras_Vitkauskas

  3. 1

    Net ir paracetamolio nerekomenduotina gerti maitinant (informaciniame lapelyje parašyta), kadangi nemaža dalis patenka į pienuką ir vaikutis gauna, o su mažais leliukais per mažai tyrimų atlikta todėl nerekomenduoja. Jeigu visaivisai mažas leliukais tai gali atsirasti staigūs pilvo diegliai ir pilvo pūtimas, jei didesnis vaikiukas tai fiziškai galbūt jau nepajaus cheminių medžiagų poveikio, bet kad pateks į jo organizmą ir keliaus per kepenis - tai faktas.
    Gal žinot nuo ko tas galvos skausmas? Mažas kraujo spaudimas (bandykit kelti kraujo spaudimą, gerkite daug vandens), galbūt jeigu mažas vaikiukas ir prastai miega tai miego jums trūksta (tai bandykit su vaikučiu eiti pamiegoti kelis sykius per dieną). Jei ir tai nepadeda tai jeigu itin stiprus skausmas skambičiausi į priimamąjį ir klausčiau ką maitinančioms galima gerti nuo stipraus galvos skausmo.. man kiek skaudėdavo ištverdavau be vaistų, nes užmigdavau ar pavalgydavau normaliai :) neteko vaistų gerti, bet pasiskaičius info lapelį, tai nerekomenduoja paracetamolio, ibupromo ir panašius vaistus nuo skausmo.

    lydekaite

  4. 1