• 28ats.

    Kada vaikas turi pazinti raides, skaicius? Ar normalu kad 2.7 m vaikas moka abecele, skaicius, siek tiek skaiciuoti?

    Kazkur internete prisiskaiciau kad kai vaikas per sparciai viska isisavina, jei ji labai domina raides ar skaiciai yra kazkoks sutrikimas?Hyperaktuvumo apraiskos ar kazkas panasaus?
    Mano sunui 2.7 m jis gal per savaite ismoko visa abecele, taip pat skaicius.Eidamas kazkur jei tik pamato kokia reklama , iskart pradeda raides pyskinti paeiliui. Ar as cia ieskau bedu ten kur ju nera? Na mano sunus judrus, bet nepanasu i hyperiuka. Ar tiesiog vaikui toks etapas..?

    kvapni_feja2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Yra tikrai tokių vaikučių ir viskas čia yra gerai, su amžiumi susilygins gabumai.
    Mano saugota mergaitė nuo 1,5 metukų sakinukais šnekėjo, nuo 2 metukų visus skaičius iki 12 pažinojo, skičiuodavo primyn ir atgal skaičius 0-12. Knygutėje pamačius daug skaičių ji bet kurį galėdavo atpažinti. Raideles nuo 2,5 pažįsta ir žino kaip rašosi. Tarkim pasiima žaislinę tokia mano gyvatėlę ir ji lanksto tą gyvatę savo va čia L čia I tik taškelio trūksta, čia V čia O.... Man buvo labai keista, nes mano vaikas jaunesnis už ją 2 dienom t.y vienmečiai, bet jis net žiūrėt ar mokintis nenorėjo tokio amžiaus :) pusantrų metukų maniškis ate ate sakydavo mama tete ir daug burbuliuodavo, o ta mergaitė sakinukais pyškindavo ;) BET, dabar vat 3 metai tai mergaitė apstojo tobulėti šnekamщjoje kalboje, mano vaikas ėmė sparčiai kalbėti ir kartais net aiškiau kalba, na skaičiias maniškis vis dar nesidomi, bet maniškis labai mėgsta daineles daiuoti ir eilėraščius sakyti, o mergaitei neįdomu ir net mokintis nenori ;) Čia palyginimui du vaikučius. O kad būna tai tikrai!!! Viskas čia gerai ;)

    lydekaite

  2. 4

    Ir nebūtinai tas vaikas turi būti per prievarta mokinamas. pvz ta mergytė turi brolį vyresnį tai ji atsisėsdavo pas jį ant kelių kol jis ruošia pamokas ir stebėdavo klausdavo kas čia kas čia. Ji pati domėdavosi, atnešdavo man lapą su pieštuku prašydavo nupiešti skaičių 2, nupiešti kitą skaičių, raidelę nupiešti. Niekada nei mama nei brolis tos mergaitės neversdavo ir nekaldavo jai į galvą, kad čia 1 o čia 2 toks skaičius ;) Mergaitė pati rodė iniciatyvą ;) Bet ji pati tokia visada sėdi, piešia.. gali visą dieną prie lapo ir pieštukų prasėdėt. Knygutes varto - pati geriausia dovana. Pamenu atsinešė knygutę didelę tokio tipo kaip enciklopediją. 2 metukų merrgaitė buvo ir ėmė rodyti piršteliu kiekvieną daiktą ir sakyti kaip vadinasi. Daiktai buvo ne paprasti o pvz pelkė, gulbė, ropė, ridikas, jūros dumbliai... mano vaikas net ištart nemokėdavo tokių dalykų :D O ji vis nešiodavosi tą knygą namie ir atvertus klausinėdavo namiškių kas čia kas čia... labai greit įsisavino ir viską mintinai pyškina ;) Bet sakau paskui sulėtėjo tas imlumas, dabar lyg apstojo tas greitas tempas ;)

    lydekaite

  3. 3

    na man kazkaip nesuvokiama, jei tokio amziaus vaikas jau kalamas mokytis,juk suspes, kur skubet, leiskit mamos dar vaikui vaiku pabuti...del spalvu keletos, ar skaiciu (iki 10) nieko nesakau, bet jei visa abecele jau moka - tai nezinau...cia tik tevu ygeidis ir noras pasirodyti ar pasigirti pries kitus tevus kokie, anot ju, vaikai protingi...

    Lulu

  4. 2

    Kiekvienas vaikas skirtingas,mano 3m.mokėjo jau visą abėcėlę ir skaičius.Niekada nemokinau nieko panašaus,labai gerą atmintį turi,prieina paklausia kokia raidė ir įsimena.Vos suėjo 5m.prašo išmokinti skaityti,skaičiuoja iki 20 gerai,o daugiau gaudosi 3 ir 2 trisdešimt du,kartais suklysta.Visas raides parašo,moka parašyti keletą žodžių.Kai pasako iš šono,kad vaiką mokinu kone per prievartą taip ir norisi užkaukti,jei ne vaiko noras viską žinoti ir mokėti,gera atmintis,aš būčiau net neužsiėmusi,nes tam nebuvo laiko.Man keista kai nuėjome į parką,o vaikas sako man prisimeni aš čia pamečiau savo ružavą rankinę,verkiau tu man nupirkai ledų.Vaikui dar nebuvo 2m,bet prisimena 5m.Ir daugybė tokių atvejų yra,visgi manau,kad pas kiekvieną vaiką atmintis ir noras viską pažinti,žinoti yra skirtingas.

    emiliukas

  5. 2

    oho koks protingas vaikas tokiam amziui.gerai kad domosi ir mokosi noriai,bet kaip sakoma tokiems vaikuciams buna perdegimas nu ta prasme veliau jie nustoja dometis mokslu kai kiti tik pradeda isivaziuoti.saunuois juk ne visiems tai galioja tik veliau maziau vargelio turesit kai i mokykla eisit.sekmes.

    ausra1234

  6. 2

    Na gal bedu ieskot nereiketu,paprasciausiai jusu vaikui tai idomu.As vaiko specialiai nemokinu nei raidziu nei skaiciu,bet kelias raides pazysta.Mano brolio sunus kalbet dar gerai nemokejo,o visa abecele zinojo.Bet uztat pradinukas neturejo ka veikt per pamokas ir iprato tinget.

    grirute

  7. 1

    Manau, kad normalu, jeigu pats vaikas domisi ir nori sužinoti raides, tai tikrai nedrauskite, leiskite. :) Vaikas nori mokytis, tegul mokosi. :)

    Lauryytte

  8. 1

    Tikrai nesijaudinkit del sito. jei tik vaikas domisi ir nori tai pirmyn, tik neslopinkit vaiko, nes gali praeiti visas noras, o paskui ir nebesimokys.
    Mano brolis 3 metu ne tik lietuviskai mokejo skaicius, bet ir angliskai tas pats ir su raidem ir nieko cia blogo.
    dabar jam 6 metai ir kuo puikiausiai skaito, bei skaiciuoja. Taip, kad nusiraminkit :)

    Coliukas

  9. 1

    Mums 2 metukai , o mes jau mokam iki 8 suskaiciuot. :)) Ir pora daineliu jau sudainuojam .As manau ,kad viskas priklauso nuo vaiko gabumu. :))

    Spinduliukas

  10. 1

    musu irgi labai anksti ismoko, nes vos ismoko sedeti as jam knygeles rodziau, raides, tai jis dar kalbet nemokedamas, jau parodydavo raides, bet ne visas, 3m jau pats rase sveikinimus su kaledom, 4m jau laisvai skaito net neskemeniuodamas, pacius ilgiausius sunkius ziodzius perskaito, ir mazom, ir dideles raidem, pazįstu tokiu vaiku, manau cia mamu itaka. Jis ir anglu pasako bei paraso abecele, nematau nieko blogo. Rusu raides zino , pats labai domisi .

    vinipukas