• 9ats.

    ar tikrai galiu pastoti? (situacija placiau viduje)

    labas mamytems. vos dviems menesiams praejus po gimdymo susirgau menesinem. maitinu mp ir kazkaip nesitikejau, kad taip greitai susirgsiu. pries savaite lankiausi pas savo ginekologe, sake, kad kol maitinu pati, kol pieno yra uztektinai tai apsisaugojimu priemoniu nereikia, nes nepastosiu, nes dar organizmas nera taip greit atsistates ir nepastociau. o kada jau matysiu jog pienas pamazes ir taps sviesesnis, tada jau detis spirale kaip taremes. ir sako jog tai turetu ivykti po kokiu dvieju ar keturiu menesiu. as vistiek bijau nenaudoti nieko iki spirales idejimo, argi tikrai kaip ji sako nepastosiu? o va dabar kai susirgau menesinem tai reiskia, kad vel tikrai galiu pastoti? pirma karta labai greitai pastojau. padekit mamos, patarkit ka daryti. ar jau man skambintis del spirales idejimo nors ji sake kad veliau? aciu labai :)

    ramuneRamuneleKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    nu tikrai, keista ginekologė... visur kur skaičiausi, ir mano daktarė sakė, kad nepasitikėti MP maitinimu kaip kontracepcija - tai nepatikima. Jums gal atrodys, kad to pieno daug, o gal jau kiaušinėlis keliauja kiaušintakiais ir pasiruošęs apsivaisint nors jūs nieko nejaučiat. Oho kiek tokių pastojusių pasiskaitykit forumuose kiek mamyčių daug pasimetusių.. aišku ne 100% kad pastojote, žinoma, kad MP yra tam tikras kontracepcijos būdas, bet jau net prezervatyvai yra saugiau nei šis apsisaugojimo būdas. O prezervatyvų apsauga kažkur apie 90 % jei neklystu... nepasitikėkite šitokiu apsisaugojimo būdu, jei dar nepastojote, tai nelaukite ir saugokitės kažkaip jeigu nenorite staigmenėlės ;)

    lydekaite

  2. 1

    O gal nedekit spiraliu taip greit,geriau jau lai vyriskiai pasisaugo su prezikais ;)

    pavasarinuke

  3. 1

    pritariu jolkai123 matinimas tikrai nera apsauga ir tai zinoma jau senai.nenorit pastot dekit spirale nieko nelaukdama nes tik taip prisizaisti galima su tokia apsauga:)

    ausra1234

  4. 1

    yra specialios KTpriemones skirtos zindancioms mamoms,kurios nepatenka i mamos piena. Pvz: "Azalija", kuriose yra tik vienos rusies hormonas.Viskas taip pat, pradedat gert pirma menesiniu diena, ir kai sugeriat 21 tab.darot 7d. pertrauka.Kai nutrauksit visiskai maitintinima,grisit prie iprastu jum priimtinu priemoniu.

    Anonimas

  5. 1

    gali pastot, pastoja net ir tos kam menesines neatsirado,kad maitinat ner garantijos,kad organizmas gamina pakankama kieki tam tikru hormonu,del kuriu ovuliacija neivyksta.kiekvienai tai individualu.jei taip pastot butu neimanoma,negimdytu moteris pametinuku :), o tokiu daug netiketu siurprizu sulaukia ypac naturalistes!

    Anonimas

  6. 1

    Jei bijot, tai tegul vyras saugosi, kol isidesit spirale, nes kol maitinant tai nereiskia, kad negalit pastot...

    estrella181

  7. 1

    Kas cia pas jus per ginekologe,maitinimas nera apsauga,taip kad bet kurio momentu galit pastuoti vel,o po gimdimo ypac lengvai.

    Jolka123

  8. 1

    mano panasi situacija kaip tavo ir zadu det spirale:)man tas sirgimas po 1 diena po dvi

    godute

  9. 0

    tai vat as ir galvoju priciom kalba apie tai, kad negaliu pastoti siuo metu. bijau ir netikiu tais zodziais.

    ramuneRamunele