• 7ats.

    Ar teko mamoms, beieškant darbo, susidurti su tuo, kad darbdavys neįdarbinimo priežastį įvardija kaip "mažas vaikas"?

    Jau ir nebežinau, ką ir galvoti, mielos mamos... :( Du kartus buvo taip, kad prieš pakviesdami į pokalbį iš įmonės paskambina ir vienas pirmų klausimų - kiek metų jūsų vaikui ir kur jį dėsite, jei jis susirgs...Šiaip visada galvojau, kad darbdavį pirmiausia turi dominti būsimo darbuotojo išsilavinimas, darbo patirtis ir pan.., pasirodo ne. Atsakydavau, kad stengsimės kaip nors suktis neimant biuletenių, tačiau vistiek, nors ir daug maž tinku, gaudavau mandagų "ne". O vieni pasakė, kad iš dviejų kandidatų pasirinkome tą, kuri neturi vaikų. Na, bent padėkojau už atvirumą :)
    Nors ir turiu VU aukštąjį, tikrai neieškau vien tik "ofisinio" darbo prie kompiuterio, einu ir į parduotuves ir į kavines. Paskutiniame pokalbyje vėl gi teko išgirsti, jog reikia darbuotojo be vaikų, nes daug darbo. Kad ir kaip bandžiau įtikinti, jog susitvarkysiu ir greito darbo tempo nebijau - likau nieko nepešus... :S
    Tai ką gi, mielos mamos, jei jau turime vaikų - galim eiti tik gatves šluoti, kad ir su dvejais aukštaisiais...

    olianaDarbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Dirbu tokioje imoneje, kuri nusprende nebedarbinti mamyciu. Juk jos tik biuleteniuose sedi, papildomai padirbet negali, nes ner kam vaiko palikt :( Bet manau tai tikrai nesazininga. Gal bandykit darbdavi mandagiai perspeti, kad kreipsites i tam tikras instancijas uz savotiska diskriminacija :D gal pades

    Whisper

  2. 2
  3. 2

    kol kas neteko,kadangi ieskuojuosi nepristizinio darbo,bet vistiek teks atsisveikinti su juo,kadangi dirbau savaitgaliais,o dbr del seiminyniu aplinkybiu nebegaliu net savaitgaliais dirbti

    ruta26

  4. 1

    teko,kai iskart paklause ar turiu vaiku,nes ten tokia darbo vieta parduotuvej kad is to taupymo nera kas taves pakeistu,mirdama turetum eiti..bet teko ir man paciai kelis kartus atsisakyti pasiulymu nes darbas iki velumos,ilgiau nei darzelis ir nebutu kas vaiku pasirupina,nes tecio darbas pamaininis,tai as derinuosi,nes tiek neuzdirbciau..dabar dirbu aukle,labai geru grafiku,bet stazas aisku neina...

    sandritute

  5. 1

    labai džiaugiuosi,kad turėjau prieš dekretą neblogą darbo vietą ir ten pat po vaiko priežiūros atostogų sugrįšiu ir nemanau,kad kas mane dėl to atleis.aišku,biletenių bandysiu neimti,pasiieškosim kokios auklės ligų atveju ir prasisuksim. bet kažkada kai ieškojau darbo,pirmam sūnui buvo 7 metai,iškart paklausė keik vaikui metų ir ar neplanuoju antro vaiko,sako: "žinot kaip čia su tom moterim būna". nu net nervas paėmė.

    Anonimas

  6. 1

    Mane atleido kai sužinojo kad esu nėščia. T.y išleido dekretinių, bet prieš išleisdami dekretinių liepė parašyti prašymą, kad išeinu iš darbo savo noru ir datą teko rašyti pirmą dieną po mot. atostogų kai turėjau grįžt į darbą.. apsidraudė ateičiai, kad tokios darbuotojos neturėtu su mažuliuku vaikiuku.
    O šiaip ieškojausi kurį laiką darbo tai tikrai buvo pasiūlymų, viena vadovė tik paklausė apie vaiką, bet pasakiau užtikrintai, kad eina į darželį, yra močiutė, dedelis, jeigu ką ir auklė yra atsargai tikrai tarp tiek žmonių rasiu kur palikt, na nebent į ligoninę guldytų ir pan.... tai tik viena paklausė bet ir tai įtikino ją, kad problemų nebus, kadangi pati sakė turi vaiką 8 metų ir supranta kas turi vaikiukus tik svarbu darbas nenukentėtų..
    aj dar buvo vienas vadovas kur klausė kaip bus su darbo laiku, nes darbas iki 19,00, o jo žiniomis darželyje yra prailginta grupė iki 19,00, o darbas kitame miesto gale.. sako ar nebus problemų? Bet pasakiau, kad bus problemų.. ir šiaip darbas nelabai patiko tad nesigailiu "užprotestavus" :)

    lydekaite

  7. 1

    Teko ir ne viena karta,dabar kaip tik ieskau darbuko,nes i sena nesiruosiu grizti,tai irgi kiek skambina,tiek pirmas klausimas ar turit vaika,o kai pasakiau,kad net 2 vaikus turiu,tai iskart pasake,aciu,mums reikia darbuotoju kurie dirbs,o ne sedes su vaiku namie,kai susirgs.Nors irgi sakiau,kad yra maciutes,kurios jeigu ka priziures vaikus,nesvarbu jiems.

    Jolka123