• 25ats.

    Kas man yra????

    Na nezinau kaip kitom mamom,bet man jauciu kazkas ne taip,del savo saulytes bijau nezinau kaip.Vakar paskaiciau apie miningita ir kaip lietuviu 8men vaikutis mire nuo jos,tai iskart pradejau simptomus tikrinti ar jai nera,keliuosi per nakti 10 katu ziureti ar kvepuoja.Dabar pradejo zaliai tustintis vel bijau kad kokia infekcija nebutu isimetusi,ji verkia is skausmo as net apsiverkiu,zinau taip negalima nes vaikas jaucia,bet nieko negaliu su savim padaryti.Verkiu be priezasties kartais,sedziu ziuriu i ja ir pradedu verkti.Gal man jau reikia daktaro pagalbos.Ar yra mamyciu kuriom taip buve ar yra dabar ir ka darete?Aciu is anksto

    DaivinaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    nezinau kokio amziaus kudikus, bet iki tam tikro amziaus meningito simtomai (ka vadiname simtomais) kada kojyciu pirstukau skiecaisi is tikro kudikio yra normalus simtomai, kraujyje baltuju kuneliu kiekis vyresniam vaikui yra reiskia infekcija, naujagymiui norma.. na zalios ismatos (vel jei tai vyresnis negu 3-5dienos) nera gerai,.. gal but koks stafilokokas.. kartasi is gimdymo namu parsivezamas.. del sito tai pasikonsultuok, tegul ismatu tyrimus padaro.. o siaip mamoms buna pogimdyvine depresija.. tad passitenk save apramint, isgerk raminancios (melisos) arbateles.. pasivaiksciok pries miega.. pasirupink savimi.. nes juo labiau panikuosi juo giliau i depresija krisi.. tad sekmes, nesinervink..

    gertruda

  2. 4

    O dėl to kvėpavimo maniau,kad aš viena tokia tikrintoja;-)vis pagaunu save ,kad pasižiūriu,kaip vaikas kvėpuoja,aišku dabar jau rečiau,bet seniau tai dažnokai...

    debesėlis

  3. 4

    Patarimas butu paprastas: neieskok to, ko nera ir maziau nervuokis, nes pati sau dar ligu isivarysi.
    Mes su vyru labai atsainiai i ligas ziurim, persale tik Coldrexu prigeriam ir nesijaudinam. Ir del maziuko nepergyvenam, nepuolam jo guosti, vos tik snarglys islenda ar pirsta kur prisispaudzia. Isvis apie ligas negalvojam ir nesergam ne vienas. Buk optimiste :)

    Agne

  4. 4

    na jei negali, tai savyje ieskok ligos o ne vaikelyje.. be gydytoju tu nieko nepadarysi, tai ir gyvensi bijodama.. ne visi jie tokie jau blogi.. padaryk tryrimus vaikui ir busi rami, jei dar ne tai tada nezinau gydykis pati :D

    kristale

  5. 4

    na man atrodo kad tu ieskaisi bedos kur jos nera, aisku kiekviena ziuri savo vaikeli kaip koki aukso gabaleli :))) bet nepergyvenk jei nera del ko, juk gyd tikrina.. nekabink ligu savo mazei :))) as tai verkiau tik del vieno, kad buvau pervargus, vaikas neramus budavo tai kartu verkdavom :D dabar juokinga bet tada tai sunku buvo.. maze gali verkt del pilvo diegliu ar dar ko, pati turbut zinau jau viska, tai va patariu truputi laisviau ziurek i viska ir nepergyvenk be reikalo

    kristale

  6. 4

    Kiekviena mama bijo del savo vaikucio, kad jam kas nors neatsitiktu ir jaudinasi, tik kiekviena skirtingai. As ir kai skaitau apie kokia liga, kokie ligos simptomai, visada pradedu galvoti ar yra tokiu simptomu ir mano maziukui. Kartais ir as susigraudinu be priezasties, jei tai nesikartoja daznai tai nieko tokio. Labai visko nereikia sureiksminti.

    Erika_P

  7. 3

    Na, daivina, tikrai, tau tik patarimus duoda, jeigu jau paklausei. O ir paklausei, kas tau yra, o ne mažiukui. Tai pagal tokį tavo aprašymą ir aš manyčiau, kad greičiau tau pogimdyvinė depresija, nei kas su vaikučiu negerai. Vien jau tai, kad pradedi iš nieko verkti, reiškia pogimdyvinę depresiją. O kad visokių negerumų gali prisigalvoti, tai ne tu viena tokia. Visos skaudžiai reaguojam, jeigu tik mūsų mažiukai kad ir mažiausias spuogelis atsiranda, ar daugiau verkti pradeda, atrodo - jau pasaulio pabaiga. Pabandyk sau pasakyti "Visada taip nebus", įsiteik tiesiog pati sau, nes saviitaiga labai didelius darbus padaro. Na, o dėl to, kad žaliai tuštinasi, tai jeigu maitini, gali nuo tavo pienuko pasikeisti išmatos, gal savo mitybą šiek tiek pakoreguok. jau tikrai ne infekcija!!! Atrodys, lengva pasakyti, bet aš pati daug vargau, kol "atsekiau" kas mažulei negerai, koks mano valgomas maistas jai netinka. Ir tai ne vienos dienos, savaitės darbas. Kelis mėn. ieškojau priežasties. O paskui irgi savęs pradėjau labai gailėtis, galvojau, kad man niekas nepadeda, kaip man sunku, mažylė nerami ir pan. Bet vieną dieną "susiėmiau", atsisėdau, pagalvojau, negi aš viena tokia "nieko nespėjanti", juk apskritai - viskas gerai dabar yra ir bus. Tiesiog pabandžiau pati save nuraminti. Gal ir tau pavyks, o jei ne, pasinaudok Eglės patarimu ir pasikonsultuok jos nurodytu ar kokiu nors kitu telefonu su specialistu.

    elegancija

  8. 3

    nors as dar tik laukiuosiu, bet suprantu daivina tave. Paprasciausiai tu esi pervargus tikriausiai, ir pilnai suprantu tavo nuomone apie uk daktarus. As pati nemazai metu ten pragyvenau ir teko susidurti su daktarais, kurie net neverti tokio pavadinimo daktarai:( man teko netgi i lietuva gryzti gydytis. O tu tikrai paieskok internete emigrantu puslapiuose, gal yra daktaru lietuviu, manau kad londone, turetu buti tikrai, kiek zinau netgi privaciu kliniku yra, jei neklystu:) sekmes:)

    vaida1983

  9. 3

    Na manau,kad kiekviena mama pergyvena dėl savo vaikelio,tik vienos reaguoja jautriau,kitos ramiau.Nėra nieko blogiau jei vaikas suserga,būna ir man,kad prisigalvoju visokių niekų,kad save nuraminti visada paskambinu arba nueinu pas vaiko gydytoją,dažniausiai gydytoja su šypsena veide nuramina arba pataria ką daryti,tokios mes jau tos mamos iš šiaudo priskaldome vežimą ir manau,kad tai yra gerai nei nekreipti dėmesio ir pasunkinti ligos eigą...Daivina,manau,kad laikui bėgant į viską žiūrėsi,kažkiek ramiau,nes patirtis savo daro,sugebėsi atskirti kada iš tikro reikalinga vaikui pagalba,kaip mūsų gydytoja sako''kai auginsi trečia vaiką,tai nebereiks ir pas mane eiti,viską pati žinosi'';-)

    debesėlis

  10. 3

    As iki siol vis einu paziuret,ar mano miegantis maziukas kvepuoja.Jam jau tuoj 8 men.
    Nieko keista,kad mamyte,pergyvena del savo kudikelio.
    As irgi verkiu del menkniekiu.Tapusi mama tapau ir super ekstra jautri.
    Jei nepasitiki tenyksciais daktarais,pasikonsuok,su kuo nors Lt.
    As irgi nevisada kreipiuosi i gydytojus,cia Norvegijoj.Broliene pazista vaiku konsultacijoj dirbancia sesele.Vat su ja ir konsultuojuosi.
    Tikrai rasi iseiti;)Stiprybes;)

    rimrem