• 25ats.

    Ką perkate iš maisto, kad šaldytuvas nebūtų tuščias ?

    Ar jums nebūna taip, kad gryžtate iš parduotuvės, o šaldytuvas vistiek beveik tuščias ? Kaip išmokti pirkti tik tai ko tikrai reikia ? Kokius produktus perkate ?

    gintare112Šeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Anksčiau taip ir būdavo, kad pareinu iš parduotuvės, sudedu produktus ir toks pustuštis šaldytuvas.. Jau kelinti metai mes apsipirkinėjame ne kas dieną, dvi ar tris, o kiekvieną savaitę kartą ir visai savaitei susiperkam, savaitės eigoje nusiperkam dar jei kas pasibaigia - duona, pienas, grietinė, daržovės, vaisiai.. nes šitų dalykų neprisipirksi daug - greit genda ;) Vat šiuo atveju šaldytyvas tampa prigrūstas + dar tai išsiverdi sriubos, tai kepsnių prikepi, tai bulvių košė dar kas nors... taip kartais net į šaldytuvą jau nebetelpa produktai ar puodai su paruoštu maistu :)
    Dabar dar pradėjom neseniai apsiprekinti dar ilgesniam laikotarpiui. Pasitaupom pinigų ir prisiperkam mėsų, varškės, pomidorų padažų, dešrelių, dešrų ir pan, užsišaldom dideliame šaldytuve. Į paprastą šaldytuvą dedam paėmę iš šaldiklio keliems kartams.. vienintelė vieta kuri pas mus vis pustuštė tai šaldytuvo apačia kur vaisiai daržovės dedasi... kiek perkam tiek tuščia, nes tuoj pat sugenda, nespėjam valgyti..
    O šiaip pasiūlymas visada eiti su rašteliu, sudarius meniu ką maždaug darysi valgyti, užsirašyk dar kažką papildomo, kad jeigu grįžtum staigiai namo ir norėtųsi staigiai užkąsti, kad būtų kokį sumuštinį iš ko pasidaryti ar greitą kepinį... aš mėstu pagaminti maisto daugiau ir dalį padaryti kokiems dviems kartams, o dalį užsišaldyti, kad kada nors kai tingėsiu daryti valgyti, ar skubėsim įmetu į puodą ar keptuvę ir vuolia gatava :)) Susigalvok savo taktiką, visada žinok kas šaldytuve privalo būti kiekvieną dieną, o visa kita apgalvok ką darysi, su kuo valgysi, kiek laiko valgysi.. gal vertėtų pvz kokio sūrio užsipirkti daugiau ir vieną dalį dėti į šaldytuvą, kitas kelais dalis į šaldiklį, kai pabaigsi valgyti sūrio gabalą šaldytuve, greit išimi, atšildai ir va jau ne tuščia vieta :)) Na taktiką susigalvok, nes kai mes prikdavomės belenkaip nepagalvoję tik porai dienų tai taip ir būdavo, kad vis pustuštis, o kai perkiesi ilgesniam laikui bent savaitei tai kažkaip taip nebūna.. nes susiplanuoji maždaug ką valgyti darysi, šaldiklyje kas nors papildomo būna prišaldyta, ko trūksta pavienius produktus nusiperki.. ir būtinai rašteliai apgalvoti, be raštelių bent aš tai niekur :)

    lydekaite

  2. 3

    Musu saldytuvas niekad nebuna tuscias.
    Visada yra balta duona, pienas, jogurtai ir tyreles sunui, sultys, suris, ir t.t.

    Yuki

  3. 2

    As apsiperku i savaite karta. Aisku, buna, kad tenka nulekt kokio pieno ar duonos....
    O kai vyksta didysis apsipirkimas perku viska, t.y.: pienas, varske, grietine, grietinele, jogurtas, sviestas, sviestas, kumpis, duona, vaisiai, darzoves, kiausiniai. I saldikli mesa, saldytos darzoves... Aisku, ne i saldytuva - makaronai, ryziai...

    reda83

  4. 2

    na dazniausei kiausinei,desra,suris vaikui jogurtas batonas,grietine,sviestas ce pagrindas kas turi buti musu saldytuve :) o seip susimastau ka darysiu valgyti ir susiperku viska o keliom dienom nemoku prekintis :)

    Anonimas

  5. 1

    Desra,suris,sviestas.Kazka i saldikli-darzoves,koldunai ar virtinukai.

    ruta26

  6. 1

    Man svarbu pirkti yra yvairius lydytus, tepamus, ar siaip fermentini suri, kad bet kuriuo paros metu galima sumustiniu pasidaryti. Butinai kiausiniai, pienas, sviestas, grietine turi buti saldytuve.
    Perku dar ir maisto i saldymo kamera: zuvi, vista, saldytu darzoviu.

    Imbiere

  7. 1

    pienas,kiausinisi,mesa,gali buti kokiems kepsniukams, imusti,arba gatavai kazkas padaryto,zuvu pirsteliai buna visada,kopustas,zirniai saldyti,morkos. ...suris arba kokia desrike,(kai sunkaiu dirbu)megstu ryte sumustini su lasisa. ...

    domisi

  8. 1

    as visada pasirupinu kad saldytuve butu vaisiu: bananu, apelsinu, gal koks kivis, bent vienas obuolys; darzoviu: keli pomidorai, zirneliu stiklainiukas, gal dar kokiu marinuotu agurkeliu; vyrui visada turi buti isvirta sriubos, keli sureliai skirtingu rusiu, jogutuko indelis, keli padazai, batonas, margarinas ir konors ant sumustiniu: rukytos desros, surio, kepenines viniotinio, daktariskos desros., na kad butu galima pasidaryti pora skiritingu sumustiniu. ir zinoma kameroje turi buti naminiu darytu virtiniu, koks saldytas mesos gabalas ir zinoma kauliuku kokiu sriubai nuvirti. :) taip kad pas mane saldytuvas kakaip visada atrodo pilnas ;P

    Anonimas

  9. 1

    Svarbu, kad visuomet saldytuve kameroj saldymo butu mesos, koldunu, zuvies pirsteliu, krabu lazdeliu ir pan, tada jau saldytuve pienas, sviestas, desra keliu rusiu, kiausiniai, darzoviu megstamu, kefyro, sureliu ir t.t. ir t.t. Parasiau tik tuos produktus kuriuos laikau saldytuve, o siaip svarbu visada turet dripsniu, bulviu, makaronu, duonos, prieskoniu, visada rasi ka pagaminti is sito.

    Anonimas

  10. 1

    sarasas yra geriausias dalykas einant i pardt. Greit susirenki ka reikia ir prie kasos. Nes kitaip klaidzioji klaidzioji po ta centra ir nesamoniu wisokiu prisiperki.

    tikmama