• 8ats.

    eiline diena

    sveikos mamytes, as galvoju kad per mazai su vaiku uzsiemu, visada bunu namie ji priziuriu visada, bet atrodo mazai lelytei laiko skiriu. as paziuriu televizoriu, patinginiauti megstu. pazaidziam su lelyte. bet vistiek man atrodo kad kazka netaip darau, noriu pakeisti gal daugiau pazaisti, gal dar ka nors, bet iseina kaip iseina. mano dukra yra tikra mamos vaikas, ant ranku pajims tik mama. noriu paklausti tu mamu kurios visada bunate su vaiku, ar daug laiko praleidziate su vaiku bezaisdami, ji bemokant ar panasiai mano dukrytei 1m7men

    baliutavic1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Žinokit perskaičiau kadaise straipsnį apie vaikų auginimą, auklėjimą... vaikui mano buvo gal kokie 9 mėn.. na ir po tuo straipsniu buvo psichologo komentaras, kad šiais laikais tėveliai labai mažai skiria dėmesio savo vaikui. Dėmesys, kaip gerb psichologas sakė, yra konkrečiai vaikui, be televozorių, telefonų, kompiuterių ir pan, kažkokia veikla su vaiku, bendravimas.. ne stumimas vežimėlio ir tiek, bet konkrečiai bendravimas be pašalinių kliūčių. Na ir psichologas pasiūlė įdomumo dėlei pasiskaičiuoti vieną ar dvi ar tris dienas kiek jūs skiriate laikui būtent vaikui. Iki tol galvojau, kad daug užsiimu vaiku, net juk nedirbu, valgyt padarau ir su vaiku, bet kai paskaičiavau tikrai išsižiojau.. aš vieną dieną tik paskaičiavau kiek aš ten su juo žaidžiau, kiek mokinomės o nors ir pan.. tai buvo konkrečiai šiek tiek virš poros valandų. Vakare tėtis grįždavo tai man rūėdavo su juo kažką nuveikt, paduot valgyt, pasitvarkyt ir pan, kol tėčio nebūdavo tai žiūrėk valgyt padarau tai lovas pakloju, prieinu ten ką nors pažaidžiu bėgu puodus žiūrėt, vėl ateinu pas jį ką nors pakalbinu jau žiūrėk dulkes valau.. Na tikrai paskaičiavau ir tragedija.. Nuo tada kažkas apsivertė manyje ir pakeičiau dienotvarkę taip kad vaiku tikrai netrūktų mamos dėmesio.
    Lauke spardom kamuolį, tiesiog visur su juo žaidžiu jei nėra daugiau su kuo, vartom knygas, nuotraukas, maniškis dabar jau didesnis tai nesibodėju ir einu kartu į baseinuką jo pasėdėt nors vos telpu, bet kaip jam linksma! Atsinešam mašinėlių, stumdom, statom garažą kokį.. Kiek gali vaikas vienas žaisti... kai darau valgyti stengiuosi įtraukti į veiklą ir vaiką.. jis man kiaušinį įmušą, su tešla duodu pažaisti, kai darau arbatą paprašau, kad įjungtų arbatinį, įdėtų cukraus į puodelį, arbatos.. jam tai patinka.. Na visur .. net lovose jau kai sugulam šnekamės ką per dieną matėm, ką padarėm, ką rytoj veiksim.. Kol mažutis buvo vakarais sugulę irgi pasakodavau ką nors apie dieną ar rytojų.. Daug daug šnekamės.. lauke nesibodėju gaudynių su juo žaisti, pargriūti, kad jis ant manęs užšoktų :D Na aš su juo labai daug žaidžiu... kad ir užsiėmus, turiu milijoną darbų, bet jei vaikas paprašo pažaisti su mašinėlėm tai ir einu.. dabar tas laikas kai dėliojamės kokie bus santykiai su tėveliais. Jei tėveliai dabar mažai praleis laiko tai kokie bus santykiai? Turi vaikas suprasti, kad draugas numeris pirmas kuriuo gali pasitikėti ir tėveliai per amžių amžius. Jeigu dabar rodysime dėmesį vaikams tai vaikui bus norma ir jie noriai bendraus su tėveliais ir vėliau, galbūt paauglystė bus ramesnė kai tėveliai turės pasitikėjimą vaiku, o vaikas tėveliais. Laiko nesugrąžinsim atgal, vaikai auga...
    Tad siūlau mamytėms išsijungti kompiuterius, planšetkes, TV, radijas, muzonus ir eisi kartu su vaikais ką nors nuveikti :)

    lydekaite

  2. 3

    viskas cia gerai maziau cia nerimaukite ,svarbiausiai skiriat laiko esat kartu ,juk esate zmogus saves ir turite nepamirsti.

    Anonimas

  3. 2

    Kadangi nedirbu, su vaiku esu visa laika, todel demesio skiriu tikrai nemazai. Nors, manau, tureciau daugiau laiko skirti jo lavinimui. As irgi siek tiek tingine esu, kartais norisi ramiai pabuti prie kompo ar pagulet ir ziuret tv. Bet stengiuos ir su vaiku uzsiimti, o sau laiko daugiau skiriu, kai vaikas miega, ar buna isejes i lauka su seneliu. As tokiu karsciu nelabai galiu pakelti, todel i lauka tokiu oru su vaiku iseiname retai.
    O tevelis tikrai su sunum megsta zaisti, uzsiima su juo. Tik siuo metu jis dirba kitoje salyje, sunus kokiai savaitei susitiks su juo tik po beveik menesio. Ir po to dar visus du menesius nematys, tai gaila del to...

    *Adri*, tikrai keista, kad jusu vyras nenori uzsiimti bent kazkiek su savo vaiku, kad ir po darbu. O kaip savaitgaliais, ar irgi nenori su juo buti? Ar kalbejotes su savo vyru apie tai?...

    Yuki

  4. 2

    Tai pasistenkit ir surasit laiko :)
    O jei tingisi is lovos lipti tai zaiskit su vaiku toj pacioj lovoj, juk vaikams taip smagu padukti :)
    Valgyt darykit kartu, mano sunus visad su manim ruosia pietus, as viska pjaustau,jis maiso, paskui abu valom visa betvarke nuo stalu; kartu skalbiam, jis krauna skalbinius i skalbenke, o as pasirupinu skalbikliais, as nustatau programa, o jis spaudzia start mygtuka, kartu ir dziaunam, jis paduoda po viena ruba o as ji kabinu, dabar isigudrino vaikinas kojnytes savo dziaut graziai :)) Namie veiklos abiem pilna, aisku kartais norisi ramiai pasedet prie kompo ar tiesiog pagulet, bet stengiuos ta daryt kai miega vaikas , beabejo, buna ir isimciu.
    Lauke deja kartu zaidziam mazai, dazniausiai tai buna tuo atveju jei nera aplinkui vaiku, o jei yra tai mama jau buna antroje vietoje :) Tai savotiskai pailsiu, ypac kai vasara tai saulei pasibunu kol vaikas zaidzia :)))
    O vakare visad skaitom knygutes, mokomes zodelius, vazinejam su masinytem ir pries mieguti padukstam lovoj :) Stengemes itraukt ir teti, bet deja musu tetis tinginys, ir po darbo nori tik prie kompo sedet ar gulet, del to labai man liudna, tai stengiuos per visa diena kuo daugiau saves atiduot vaikui, kad jam nesijaustu, kad tetis su juo mazai uzsiema :)

    Tad noret tik neuztenka, reikia bandyt tuos norus igyvendinti :)

    Adri

  5. 2

    Kokios saunios Lydekaites mintys...esu suzaveta...

    geguziukas

  6. 2

    Galeciau skirti daugiau laiko lavinimui, piesimui. Bet lauke praleidziame daug laiko, tad nera kad skiriu mazai demesio vaikui. Kartu zaidziame su kamuoliu, gaudynes ir pan :) Tik parejus namo laukia buities darbai, tad pamokelems maziau laiko lieka...

    kvapni_feja

  7. 2

    Savo vaikui (mums 1 ir 8 menesiai) tikrai skiriu nemazai laiko - piesiam, lipdom, zaidziam, pasakas skaitom, lauke zaidziam ir t.t.Tai uzima visa mano vakara (kadangi dienomis dirbu). Kol vaikas piesia arba pats zaidzia ir prie pc prisedu, ir televizoriu paziuriu, bet dazniausiai visa tai darau, kai vaikutis uzmiega.

    Isnykstanti

  8. 1

    Vaikas mokosi ne tik su juo žaidžiant ir užsiimant. Jis mokosi ir stebėdamas aplinką, mamos darbus. Tik reikia jį įtraukti, rodyti, ką darai, pasakoti. Pusantrų vaikutis, pamokytas gali neaštriu ir nedideliu stalo peiliu net virtinukus susipjaustyti, nedūžtančius indus "išplauti". Taip pamažu kartu ir darbai nudirbami, ir vaikas lavėja.

    marcipana