• 9ats.

    Apgamu salinimas: Ar teko salinti apgama? Ar del jusu pacios noro ar del daktaru rekomendacijos? Kaip vyko pats procesas?

    Apgamu neturiu itin daug, bet turiu viena ant nugaros kiek iskilusi ir jis toj vietoj kur segasi liemenele, tad daznai trugdo. Noreciau ji pasalinti, ne tik del diskomforto, bet ir del rizikos. Ar salina apgamus poliklinikuose ( ne privaziuose), kaip vyksta visa eiga? Ar skauda? Ar leika randas?

    AdriVeido ir kūno priežiūros priemonėsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Mano vyrui salino chirurginiu budu-liko mazas randelis.Neseniai jam salino saldymo budu.Procedura vyko labai trumpai .Vieta buvo paraudusi,apgamas po dienos nukrito pats.Po keliu dienu paraudimas praejo ir jokio rando neliko ne zymes.

    vilem

  2. 1

    Salinausi apgama del gydytoju rekomendaciju. Vaziavau i okologini pas odos onkologus ir ten pasalino. Skaudeti neskauda, bet nera malonu. Randas liko ir gana nemazas.

    Isnykstanti

  3. 1

    Tiesa, mano sesė irgi turi ant nugaros didoką apgamą iškilusį, tove vietoje vis liemenukas yra. Jai irgi rekomendavo šalinti, tik ji atidėjo šalinimą.

    lydekaite

  4. 1

    Aš Kaune šalinausi onkologinėje klinikoje, dabar ji lyg prijungta prie klinikų kažkaip..
    Tiesiog gavau siuntimą iš savo miesto dermatologo kruopštesniai analizei. Kaune užsiregistravau, sulaukėm eilės, apžiūrėjo apgamą ir rekomendavo šalinti. Man jis buvo ant pilvo ties vieta kur yra kelnių liemuo dažniausiai. Nebuvo piktybinis, nebuvo padidėjęs ar pakitęs, bet rekomendavo šalinti, nes yra veikiamas pašalinių veiksnių pastoviai o tai gali iššaukti supiktybėjimą. Ji neprimigtinai liepė šalinti, bet rekomendavo ir leido apsispręsti. Man šiaip jis lyg netrukdė, bet pasišalinau dėl šventos ramybės. O operaciją darė man ne lazeriu, o išpjovė, susiuvo, ir paėmę mėginius operacijos metu ištyrė ar nėra piktybinių ląstelių. Gražiai susiųta, nesimato nieko :) Per operaciją nemigdė, gulėjau operacinėj ant stalo, o vietą kur reikėjo operuoti užšaldė ir nieko nesijautė tik lyg krapštinėjimas jautėsi, tikrai neskaudėjo :)

    lydekaite

  5. 1

    sveiki.aš šalinau apgamą pažastyje,nes siaubingai buvo nepatogu, isivaizduojat kodėl:) tai nuėjau į privačią odos kliniką,ten ištyrė,ar ne piktybinis ir tiesiog suleidę nuskausminamųjų, lazeriu pašalino. visai neskaudėjo, neiko nesijautėmatėsi ilgokai randukas, bet dabar po metų laiko jau nieko nematyti,nu aišku ir tokia vieta,kad randas neaktualu.mokėjau 50litų.

    Anonimas

  6. 0

    Tragedijos tęsinio priežastis pagal Jėzaus mokslą yra alkoholis (velnias), kuris ne tik puošiamas, liaupsinamas, iškilmingai laikomas buteliuose su blizgančiom etiketėm net maisto parduotuvėse, bet, pasivadinęs visokiais, suprantat, švyturiais, kalnapiliais, stumbrais, balzamais, ypač daug dėmesio skiria labdarai bei paramai ir visi tyli, patenkinti, vaidina sukrėstus, o valdžia dar deklaruoja, kad panašios nelaimės neturi jokios reikšmės, nes girtavimas duoda gerus pinigus, nors šis narkotikas palaužia taip, kad kartais užtenka prosenelių išgerto gurkšnio alaus atsirasti nesuvaldomui norui iššokti iš šešto aukšto. Gėda...

    Anonimas

  7. 0

    Adri, šalinausi tą apgamą Marijampolėje.

    Anonimas

  8. 0

    Adri kaip ant nugaros tai net nematai ar jis pakito ar padidėjo, ar kokie raštai patamsėja ir pan.. gali nebent pajausti, kad pradėjo niežtėti ar perštėti - tai pirmi požymiai supiktybėjimo/melanomos. Kiek žinau nereikia net šeimos daktaro siuntimo pas dermatologą. Savo mieste užsiregistruok pas dermatologą, o jis per spec aparačiuką jau pažiūrės koks tas apgamas ir manau turėtų duoti siuntimą pas kitos pakopos daktarus, o gal ir jūsų mieste yra toks daktaras, kuris šalina lazeriu ar operaciniu būdu :)
    Man kai šalino tai lazerių dar nelabai buvo ar gal tik ruošėsi pirkti onkologijos klinika, kad man tik operuot siūlė. Tai buvo gal prieš dešimt metų :)) Šalinant lazeriu mano manymu vis tiek nuskausmina ir kažką turėtum jausti kaip per operaciją :) Tikrai neskausminga buvo, kai jau atsigavo pilvas nuo vaistų tada vat ėmė skaudėti pjautą vietą :)

    lydekaite

  9. 0

    anonimas, o kuriam mieste cia darei?

    lydekaite, skamba tai skausmingai :)

    Na reiks ir man drasa kaupti ir eiti, nes vis kazkaip nerimauju del to apgamo, kad nebutu piktybinis ;/

    Adri