Atsakymai

  1. 2

    taip leidziu,bet kaip issinesa,taip paskutiniu metu ir nebeparsinesa,ir man vaikas vis sako,kad tas ar anas vaikas jo zaisla isinese namo,o aukletojai,kai pasakai ,tai be rekcijos.

    nade

  2. 1

    As leidziu,bet palieka spintelej i grupe nesinesa.As manau geriau neleist nestis,jei nesidalina zaislais,ar nepradeda puikuotis pries kitus kurstydamas erzelyne tarp vaiku.

    grirute

  3. 1

    Nedrausdavo neštis, o pačioje pradžioje kai vaikas pradėjo eiti į darželį net patarė jeigu turim mylimą žaislą, šauktą kokį nors, kaldrą, ar net skudurėlį tai atsinešti - vaikas saugiau jausis ir lengviau praeis adaptacijos laikotarpį. Tai mes dažniausiai važiuodavome paspiriamu motocikliuku, palikdavome rūbinėlėje, auklytę buvau perspėjus pradžioje, kad jei blogai jausis vaikas, norės mamos tai leisti pažiūrėti kaip stovi motocikliukas. Tai buvo jo žaislas numeris 1. Kitas vaikas iš grupės žinau atsineįdavo visada savo antklodę. Auklytės leisdavo jeigu vaikui šis daiktas labai mielas ir be jo pvz užmigs lengiviau tai kodėl gi ne? :) Tiesa, vėliau nusinešęs mašinėles dvejas paliko darželyje, nes tą minutę auklytės nerado, kitą dieną atkeliavom, radom vieną spintelėje įdėtą mašiniuką, o kitos taip ir neatgavome. Auklytė minėjo, kad kitas vaikas išsinešė namo tai taip ir liko. Na iš smulkių daiktų dažniausiai nešdavosi savo meškutį, jį pasodindavo ir visą dieną ten sėdėdavo tas meškutis, svarbu, kad jis ten yra, bet nei žaisdavo nei ką. ir važiuodavom su tuo paspiriamu motociklu tada labai mielai eidavo net ir adaptacijos laikotarpiu :)

    lydekaite

  4. 1

    Aš už tai kad vaikai nesineštų savo asmeninių žaislų į darželį, nes būna visko pasitaiko - kiti ir sulaužo ir dingsta, o auklėtojos nepajėgios sužiūrėti kas ir ką atsinešė, kas su kuo žaidė ir pan. - po to taip ir būna kad tėvai reiškia savo pretenzijas auklėtojoms kur dingo jų vaiko atsineštas žaislas.

    Lulu

  5. 1

    leidziu,ypac lopselio grupeje aukletojos leidzia atsinesti vaikui mylimus zaisliukus

    ruta26

  6. 1

    Pas mus neleidzia.Ir gerai daro.

    Jolka123

  7. 1

    Leidziama,bet niekada savo vaikams neleidau,nei kai didzioji lanke darzeli nei kai dabar mazasis.Keleta kartu kai maza dukra buvo nessesi i darzeli zaislus,jei palikdavo neberasdavo,zaislai jau budavo bendrai padeti arba isvis paslepti,kiek kartu ir pati ejau,neirodysi kad zaislai musu...Speju daugumai zaisliukai dingsta jei vaikuciai issinesa :/

    Koralita

  8. 1

    Pas mus neleidziama, na iki darzelio nusinesam, o paskui padedam i jo deze, bet i pati ne, tipo ir kiti vaikai nores, ir kad darzelis savo zaislu turi.

    reda83

  9. 1

    mes kai tik pradejom lankyti darzeli pirmas savaites pasiimdavo vaikas kokia savo masinele,buvo kad ir nebeparsinesa,paskui jis pasiimdavo koki maza modeliuka,atejes pasidedavo ji i spintele ir neliesdavo kol neidavo namo,gal tiesiog jam ramiau buvo taip kad kazkoks namu daiktas netoliese..siaip pas mus darzely yra buve pykciu,nes vienas berniukas kasdiena atsinesdavo visa kuprine megiamu zaislu,knyguciu,bet nenoredavo kad kiti vaikai listu,duodavo kokiam vienam tik draugui,tai kitiems juk skauda sirdeles kodel jiems negalima pazaisti,tai paskui aukletojos ivede tvarka kad reikia dalintis..tad tokia mano ir nuomone,jei zaisliukus nesasi vaikai,reikia susitaikyti kad ir kiti vaikai nores pazaisti,jeigu gaila,tada geriau zaisti darzelio zaislais darzelyje.

    sandritute

  10. 1