• 5ats.

    sveikos.turiu klausima ir noriu aiskaus atsakymo.turiu specialybe,bet nedirbu pagal ja,o dirbu visai kitoki darba.jau dirbu metus laiko.turejau operacija ir nebegaliu dirbti jau tokio darbo,nes fiziskai man per sunku,antra savaite vartoju vaistus nuo skausmo ir pan.o dirbti kokia pardaveja visai nenoriu.taigi mastau ar imanoma taip,kad nueiciau i darbo birza ir sakyciau,kad noriu persikvalifikuoti ir zinau kokius kursus noreciau lankyti.ar galimas toks dalykas,kad dirbanti gautu kursus?aisku as tuomet iskart galeciau iseit is darbo jei tik gauciau galimybe lankyt kursus.ir del tos trisales sutarties-ar tikrai ji butina?gal ir be tos sutarties issiuncia i kursus?noreciau tikslesniu atsakymu,o ne -mano mamos drauges puseseres kaimynes kriksto dukra ... aciu,man labai reik info.skaitinejau nete,bet nelabai kas ten aiskiai parasyta.

    mylimeDarbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    na as sakau,kad galiuiseit is darbo.ne siaip sau,o del sveikatos problemu negaliu dirbt toki darba kuri siuo metu dirbu.o perkant patenta,kiek kainuoja? ir taip pat idomu,ar apmoka kelione jei ne vietinis esi,o turi vazineti ir kiek moka tos stipendijos vadinamos?

    mylime

  2. 2

    Sveiki,ne taip paprasta gauti kursus,o be to tokius kokius jus norit.Ju gali nebuti arba jau buti suformuota grupe,be to dirbanciam zmogui kursu tikrai nesiulis.Vyras kai vaiksciojo i kursus,tai butinai sudarinejo arba trysale arba dvisale sutarti,nes jus einat i nemokamus kursus ir jus privalot paskui bent 6 menesius isdirbti arba su patentu (dvisale) arba pas darbdavi (trysale).

    Jolka123

  3. 1

    Pirmiausia 3 menesius darbo birzoje registruotam reikia buti. O del kursu, tiesa, pirmiau susirandi sau darbdavi, kuris trisaleje sutartyje pades parasiuka, kad po kusu baigimo pas ji 6 menesius dirbsi.

    Imbiere

  4. 1

    Iš asmeninės patirties:
    stovėjau darbo biržoje jau pora mėnesių ir užklausiau apie kursus. Norėjau konkrečiai buhalterių. Konsultantė pasakė, kad dabar artimiausiu metu grupės nežadama formuoti. Taip pat man pridūrė, kad tie buhalterių kursai skirti jau turintiems buhalterinį išsilavinimą, bet tai buvo prieš daugel metų arba niekada nebuvo dirbęs pagal buhalterių spec. o man reiktų baigti kitokios pakraipos buhalterių kursus kurie labai retai organizuojami. Na man taip buvo pasakyta.. Tada klausiau dėl pvz kirpėjos. Tai man siūlė iš karto susirasti kur dirbsiu arba patentą pirktis ir tuomet siųs į kursus. Tai čia ta trišalė/dvišalė sutartys. Paskui aišku pusę metų būtinai turiu dirbti oficialiai pagal tuos kursus, kitaip reikės grąžinti pinigus..
    Jūsų atveju turite iš karto išeiti iš darbo, stoti į darbo biržą ir žiūrėti tuos kursus. Būna, kad kabo darbo biržos patalpose kokie kursai bus, kada bus..

    lydekaite

  5. 1

    Tai ispradziu reikia iseiti is darbo,o paskui jau kalbetis del kursu.
    Del patento tai nezinau,ziurint kokia uzsiemimo sfera bus.
    Taip,apmoka.

    Jolka123