• 6ats.

    Ar daug draugu bei draugiu turi jusu vaikiukai? ar visada su jais gerai sutaria? nesipesa ir pns? Gal pas ka nors buvo taip kad su kaikuriais vaikais jusu vaikai nesutaria? pesasi? kodel taip? ka darot kad susidraugautu? turiu ger drauge, jos mergytei metukai, bet su mano mazaja pastoviai nesutarimai, jos musasi, kai tik viena kita pamato meto daiktus i viena kita, nesenai tv pulteliais metese viena kitai i galva, ka daryti kad jos sutartu nejaugi jos pastoviai taip su viena kita nesutars?

    Esta1-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Kol gyvenom Lietuvoje tikrai turėjom pulką bendraamžių ir ne bendraamžiu vaikų draugų, ne gyvenome daugiabutyje, plius lopšelio draugai, draugių vaikai, giminės.. ratas buvo didelis. Dabar gyvename kitoj šaly, tai truputį sunkiau, turi vieną dvylikos metų berniuką, kuris net nekalba lietuviškai, bet maloniai užsiima su mano sūnum, žaidžia, bėgioja.. Nėra problemu susipažinti mano vaikui, jis parduotuvėje gali jau turėti geriausią draugą ir važiuot suvežimuku apsiprekint kartu, net ir nekalbant ta pačia kalba jie bendrauja kažkaip..
    O kad būna nesutarimų, tai žinoma, kad būna, natūralu, kad vaikai ir pasipeša, ir nepasidalina ir apsistumdo.. mano kažkaip ramesnis gal buvo - neduoda žaislo tai neduoda... numoja ranka ir eina savais keliais.. bet kieme buvo tikrai atvejų kad ir apsistumdė ir už plaukų patąsė :) Normalus dalykas, jie taip reiškia pyktį, nusivylimą, pavydą, norą ir pan. Žmonės tai jau moka slėpti tuos jausmus, jie elgiasi adekvačiai, o mažiukų elgesyje matosi ką jie jaučia :)

    lydekaite

  2. 3

    na kieme nedaug turime tokio pat amziaus draugu,o draugiu rate tai ira vaiku tokio amziaus ,kaip mano sunus..na nepasakyciau,kad pestusi,nebent kazkuo nepasidalina

    nade

  3. 3

    buvo momentas kai pasipesdavo su kaimynes vienmete mergyte del zaislu. nors ir keisdavosi ziasliukais bet abiem reikia visu tuo pat metu. dabar jau kazkaip pramoko pasidalinti, pacios apsikeicia leleytem ar kamuoliukais zaidzia kartu.

    arcita

  4. 3

    Labai daug draugų visur kur būna,kaip magnetas traukia prie savęs ir mažus ir didesnius.Su visais randa bendrą kalbą,Tokia ne vaikiška mano dukružė,ją draugai myli,kaip draugę,pagalbininkę,patarėją,užjaučiančią.
    Tik su pusseserėmis nesutaria,nesimuša,bet nedaug iki to trūksta.Gali jau po valandos buvimo kartu susipykti.

    emiliukas

  5. 2

    pažįstam tokių, bet stengiamės su jais kuo mažiau turėti reikalų, nes jie visiškai nemoka bendrauti, o tik muštis, spjaudytis, lakstyti, žaisti visai nemoka, jei pradeda tai meta, manau tai tėvų kaltė, kad neišmokina elgtis, reikia jiems sakyti, bet abejoju ar tokie supras. Nes kaip vaikas gali bendrauti su tokiais, jei jie neduoda net paliesti savų žaislų, o svetimus tai stveria net nepaklausę, laužo.

    vinipukas

  6. 2

    Deja, kol kas neturi :( Nebent kai eina i koki parka, susitinka su panasaus amziaus vaikais.

    Yuki