• 9ats.

Atsakymai

  1. 3

    Na, aš pradžioj labai džiaugiaus, kad kelias dienas puikiai ėjo su didžiuliu noru.. iš kart ir pasiliko ir visi draugai pasirodė, bet trečią dieną lyg jau tampė lūpą prieš atsisveikinant.. o ketvirtą jau pamatęs darželį ėmė verkti, kad nenori... ketvirtą dar iš toliau ėmė verkti, penktą dieną iš viso jau besirengiant namie striukę ėmė verkti ir šeštą dieną jau atsikėlęs klykė verkė nenoriu neisiu noriu miegoti... aštuntą iš viso katastrofa man buvo pamenu jau net pati rūbinėlėj apsiverkiau kaip gaila buvo vaiko... tai va tą dieną įvyko mums abiems lūžis aš labai stresavau kai jis verkdavo, o jis persilaužė, suprato, kad kitaip nebus. Tad 9 dieną kuo puikiausiai su didžiausiu noru straksėjo į darželį man buvo šokas, nes jau iš vakaro nervinaus, kad vėl bus klykimai verkimai, o aš kaltinau save, kad vaikas turi tai kęsti.. tai vat devintąją dieną kaip sakau įvyko stebuklas ir manasis nuo to laiko ėmė su didžiausiu noriu eiti, ryte pats ėmė keltis, pasiliekant jokių atsikalbinėjimų nebuvo... Bet tos dienos kai jis verkė tai siaubas, man labai daug nervų atėmė, labai kaltinau save, kad vaiką kankinu.. o iš tiesų tai natūrali reakcija buvo į svetimą aplinką be mamos :) Nori su mama būti ir taškas, bet juk reikia biškeli su mamyte skirtis, nesivesiu gi į darbelį vaiko :) Mano praleisdavo pusė dienos, pasiimdavau prieš pietų miegą pavalgiusį, nes dar nedirbdavau.

    lydekaite

  2. 3

    pora savaiciu mes mazaji vedem tik 4 valandom,o db jau eina visa dien,bet laukia jis po keliu valandu kol paimsim,sake kad greiciauseij per ilgai buvo,sake poros denu reikejo,o db einam su verksmais ir atsisveikinimais ,tikiuosi geritai tai baigsis nes tikrai sunku palikt verkianti

    mamulyte

  3. 2

    nuo metuku 1 as jau leidziu savo dukryte pradzioj po kelias valandeles ejom kol apsipratom dabar grziausiai eina anksciau vergdavo kai reikdavo palikt dabar priprato ateinam bega zaisti su vaikais :) mums jau 1. 6men :) ismokom ten savarankiskai pavalgyt ir ant puoduko sedasi jau daineles dainuoja savokalba ir soka labai dziaugiuosi kad leidau y darzeli pati visko ismoko mate kaip kiti vaikai daro o ji atkartojo :)

    merguziukia

  4. 2

    Pirmas tris dienas vaikas ejo tik iki pietu,o paskui jau palikom visai dienai,tiesa sakant jis labai noriai pasilikdavo darzeli nes jam ten buvo smagu,sunku buvo man. Nerasdavau sau vietos namie,labai laukdavau kada jau laikas ji pasiimti :)

    Lafe

  5. 2

    Leidžiu nuo 1m5mėn. Pirmą mėnesį verkė ir buvo su ku, bet po to apsiprato ir dabar noriai eina.

    Lauryytte

  6. 2

    Mano dukrytei 2,6m. tai nuo kovo men ejom i lopseli puse dienos, bet tas musu ejimas buvo savaite einam 2-3 savaites sergam, tai buvo kraupu, dukryte vis verkdavo, kai reikdavo palikti, o atejus pasiimti rasdavau jau laukiancia prie duru bet neverkencia :) tai birzelio men. jau ji apsiprato truputi nes ejo be ligu beveik visa men tai nebevergdavo. tada atejo liepos mėn kai darzelis musu atostogavo, o i kita nevedziau sakau leisiu paatostogauti. na o nuo rugpjucio 1 vel pradejom eiti i lopselio grupe, tik jau auklėtojos pasikeitusios, tos kurios dirbs visus kitus metus su ju grupe, kurie pereis i darzelio grupe, tai va ejom rugpjucio 1-2d po pse denos, kad nebutu didelio streso po atostogu, o daugiau jau einame po pilna diena. tai va iki rugpjucio 15d dukryte rytais ejo i darzeli norai, bet kai reikdavo atsisveikinti jau darzelyje tai palikdavau verkencia, bet pora kartu pasiklausiau , kad vos uzdarau grupes duris nei 2min nepraeina ir jau tylu. na aciu dievui db jau keleta dienu pasilieka be asaru. tikiuosi jau priprato :) o del pietu miego tai sunkiau buvo gal kokias 3-5d. aukletoja taip sake, bet paverkusi vistiek uzmigdavo, nes nuvargdavo per diena o dar jei pries miegeli pavergdavo tai ir nulusdavo. Žinoma sunku, žiureti i verkenčią dukrytę, bet jau priprato kad reikia pasilikti ir tikiuosi kad nebereiks daugiau ziureti i verkiancia, kai reikes pasilikti darzelyje :)

    loretike1

  7. 1

    mano su didziausiu noru eina i darzeli. gailumo nera, nes vaika ten lavina, jis socializuojasi

    juratele

  8. 0

    mes einam i darzeli apie metus su didesnem ar mazesnem pertraukomis.buna dienu kai vaikas atsikelia ir praso pas vaiku vesti o buna kad spiegia kai reik pasilikti.kad ir siandiena vaika atplesiau nuo saves ir padaviau aukletojai.raminuosi tuo kad vaikui gerai darzelyje ir kad turi priprasti nes kitur neturiu kur palikti kol as darbe.

    Anonimas

  9. 0

    Na mum su darzelio pratinimu buvo nekas,kai ejom i lopsi nuo 2m.Pirmom dienom tik po pusvalandi kol palikdavau ar valandai tai lik nieko.O poto po keliu dienu prasidejo tragedija.Kaip ir pas Lydekaite buvo asaru jau net ir namie ,kad reiks eit.O isvis tragedija vaikui.Manoji tai netik verke ,bet ir kol darzelyja temperatura iskart ,iki 37,5 vidurei laisvi ir asaros,Aisku skambindavo darban,kad pasimciau ir pas gyditojus.Taip tesesi trys savaites kazkur kaip tik pirmadienis darzeli ir tuoj skambina,lauki kad temp,vidurei laisvi,verkia,vemia,isejus uz darzelio teritorijos ir iskart pas daktare viskas ciki,(duodavo pazima aisku)Ir vel tik darzelin iskart temp ,vemimas,vidurei laisvi.Tad daktare liepus buvo auklitem pasakyt ir parasius buvo,kad cia tik vaiko stresine reakcija i pasikeitimus,i darzeli o ne liga.Savaite taip tegu pakencia ir praeis,taip ir buvo.,o jai nebutu ilgai praeja reikstu manoji nedarzelinis vaikas tokiam amziuj.Taigi sekmes jum ,kad maziau patirtumet streso,nes buna vaiku kad ir is pirmos dienos pradeja gerai sektis eiti,noriai net nepasikeicia,Bukit is tu kuriem darzelis nuo pirmos dienos buna draugas.Ir dar ka pastebejau,kad daug kas priklauso ir nuo aukletoju,jai aukl nepriimtina vaikui ,nors ir mazas vaikas nemokantis pasakyti,bet reakcija jau parodys,jau reguos.

    Fausta