• 7ats.

    ar yra mayciu, kurios prades leisti savo atzaleles i darzeli, bet dar neseda ant puoduko. Ar pranesete aukletojai, kaip ji reagavo? Kaip stengiates kuo greiciau tai padaryti?

    mylime1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    as pradejau leisti. ant puodo neseda kol kas dar. auklytes nieko blogo nesake - ismoks kaip ir visi. be to mano dukryte ten bene pati maziausia 1 metuku ir 9 menesiu tai niekas per daug is jos ir nereikalauja. pripras ir ismoks sodinama tai namie tai darzelyje kartu su visais.

    arcita

  2. 1

    Buvo musu grupej "pampersiniu"aukletojos nieko nesakydavo,juk lopselinukai.

    grirute

  3. 1

    mano vaikas pradejo lankyti darzeli su pampiu ir nieko baisaus,pasakaiu aukletojai kad mes dar nesedam atn puoduko ir niekas nieko blogo nesake :)

    Lafe

  4. 1

    Auklėtoja sakė, tik kad pampių atnešt, kad nepritrūktų ir tiek, sakė nieko tokio. O stengiuos visaip ir nuo seniai, kad darytų ant puodo, nes iki metukų pasodinamas padarydavo ryte, po valgio, kartais šiaip "pagaudavau", tik kad nesiprašė, bet kai pats normaliai pradėjo svarankiškai vaikščiot, tai nebepasodinau niekur: nei į vežimą, nei autokėdutę, nei ant puodo (į vežimą ir kėdutę sodinau per riksmus, su puodu taip nedariau, kad neišsigąstų dar labiau)... Ir dariau pertraukas, vėl bandydavau, nesėsdavo, o kai pradėjo sėstis, tai nieko nepadarydavo - atsistodavo nuo puodo ir tada "atlikdavo reikalus" šalia. Dabar dažai daro sysiu į puoduką, bet tik atsistojęs ir apsižergęs puodą - tada einam išpilt ir nuleist vandenį. O taip pradėjo daryt neseniai, kai pirmąkart visai nebesibaidė puodo, ir pakišau jau jam sysiojant atsistojus, nes vistiek nesėda ant jo. Išmoks darželyje, tik kad daržely su tais sėdėjimais ant puodo, tai žiauriai griežtai elgiasi su vaikais (bent pažįstama auklytė kaip sakė: "jei tėvai pamatytų kokiu būdu taip greit vaikai išmoksta daryt į puoduką - užverstų mus skundais"). Nieks jų ten aišku nemuša, bet nieks ir nesicackina kaip namie - reikia ir sodina, kad ir per ašarų pakalnes ir riksmus (ne visur gal taip, nesiginčyju).

    Anonimas

  5. 1

    as galvojau, tiksliau buvau uztikrinta, akd kai leisiu i darzeli, kad vaikas ant puodo nesedes dar, bet netycia ( baigesi pampersai ri tingejau eiti pirkti) per 3 dienas ismokom kuo puikiausiai ant puodo daryt, be jokiu asaru, priverstiniu mokymu. Tiesiog jam labai smagu buvo visa turini ispilt i klozeta ir nuleisti vandeni :) Tad nors galvojau, kad tai misija man neimanoma (nes tikrai buvo daaaaaaaug bandymu), taciau abudu su siuo reikalu susitvarkem puikiai ir labai greitai :) Dar laiko iki rugsejo yra, tad pameginkit ir jus :) O jei nesigaus, nieko tokio, ismoks darzelyje :)

    Adri

  6. 0

    maniškis jau darė puodukan, bet patarčiau nesijaudinti. Mano vaikas kurį laiką neina dabar į darželį, bet prieš kelias dienas ėjom aplankyti savo grupės, ten apie 3 metukus visi turi ir buvo naujokėlis, kuris 2 savaites eina jau. Jam dar 2,5, pats mažiausias iš ten esančių ir vaikšto su sauskelnėm, sakė net nesisėda ant puoduko, rangosi kaip sliekiukas :) Auklytės nepiktai man tai pasakojo, sako oj visokių vaikučių būna, vieni taip kiti anaip, vieni tėveliai labai greit perpranta sistemą kaip jų vaikučiams veikia tas puoduko reikalas, kitiems sunkiau sekasi, ir tie vaikai skirtingi tad jos tikrai nepyksta, kad su pampiais vaikšto vaikas :) Bent pas mus grupėje auklytės tikrai pasakodamos apie kitą vaiką 2,5 metukų nesakė nieko neigiamo apie tai :) Tiesiog tai normalus dalykas ir tiek. Gal kitur auklytėms nepatinka, nežinau.. visokių būna gi auklyčių..

    lydekaite

  7. 0

    mes ant puoduko sedim bet mazokai,o darzeli sodina kartais padarokartais ne,bet aukletoja tai supranta nes mazas dar yra ir daug grupeja vaiku kurie dar nedraugauja su puoduku

    mamulyte