• 13ats.

    Kas Jums priimtiniau - ar kai vaiko auklėtoja darželyje yra vyresnio amžiaus (su 20+ metu stažu, kitaip sakant "seno kirpimo"), ar jaunesne? O gal nematote skirtumo ir tai nėra Jums aktualu?

    as pati is salies pastebiu kaip senosios kartos (sakykim tarybines) auklytes bendrauja su vaikuciais tiek maziukais, tiek vyresniais, pastebiu skirtumu. jaunos auklytes energingesnes, judresnes tiek grupeje su vaikais tiek lauke. o vyresnes kiek teko pastebeti siek tiek "atbukusios" vaikuciu asaroms ir t.t.
    kokia jusu nuomone ir patirtis siuo klausimu?

    arcitaLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Man nera tai aktualu, kazkaip niekada apie tai nesusimasciau.

    marinaaa

  2. 3

    Man gal priimtiniausia butu viduriukas,kai auklyte jau turi patirties darba,taciau yra naujo "kirpimo". Nors jei ji domisi vaiku auginimo aktualijomis,lankosi seminaruose ar pan. tai tada nemanau,kad amzius yra svarbus,svarbu,kad tinkamai vaiku pasirupintu ir skatintu ji tobuleti.

    Mistikute

  3. 2

    Anksciau buciau sakius kad pirmas variantas. Be po to, kai pamaciau video, kur sena boba (tipo aukle) ziauriai musa dar visai mazyti vaika, tai nebezinau... Visokiu zmoniu yra.

    Yuki

  4. 2

    Aš pasakysiu iš patirties. Pas mus buvo viena jaunesnė, kita jau senyvesnė. tai ta senyvesnė tkrai jau atbukusi nuo vaikų ašarų. Dabar neinam Lietuvoj į darželį tik buvom nuėję aplankyt, nes keliauvom ten visus metus. Ir kai sėdėjom lauke o ten šalia vis berniukas verkė, ji už rankos visur vedžiojosi ir tiek.. paklausiau kas nutiko, kodėl jis verkia, o ji gražiai man pasakė.. kad tiek metų jau dirba kad nebekreipia dėmesio.. aišku kad mamytės nori vaikas, bet pripras ir nebeverks. Na aišku, pripras, neverks, bet yra tam tikros psichologinės žinios ką galima būtų pritaikyti tokiam vaikui. Kažkaip juk galima palengvinti tą vaikelio išsiskyrimą su mamyte, o ne kas dieną vedžioti pirmyn atgal nekreipiant dėmesio, kad verkia.. buvom kelias dienas iš eilės tai visada taip ir elgėsi su tuo vaikučiu, tiesiog ignoravo verkimą, o kartais sakydavo uoj uoj vėl ašarytės uoj uoj.... ir tiek žinių :) o vaikas jau didelis, daug ką supranta, netoli 3 metukai..
    jaunesnės energingesnės, daugiau idėjų turi, nes dažnai domisi, pasaulėžiūra kitokia, šiuolaikiškesnė..
    Dabar keliaujame užsienyje į darželį tai čia panašiai - lauke tokios vyresnės moterys auklytės labiau mėgsta žiūrėti iš šalia ką vaikai veikia grupėse ar pavieniui, o jaunesnės jos žiūriu ir palenktyniauja su vaiku ir labiau suvaikėjusios būna, nesibodi ir ant vaikiško triratuko atsisėst ir užlipt ant karstynių aprodyt kaip užlipt į viršų..
    Aišku čia ne taisyklė, yra turbūt ir puikių senyvų auklyčių ir gal kai kurios jaunos aptingusios... bet iš savos patirties būtent taip mačiau viską :)

    lydekaite

  5. 2

    as kazkodel labiau noreciau jaunesnes.papuole mums aukletoja gerokai pagyvenus.kazkaip man nelabai patinka..mano nuomone,kad jos jau maciusios tu asaru ir visko per savo gyvenima tiek maciusios,todel uzsigrudinusios ir jau netokios jautrios vaiku atzvilgiu,nelabai uzjauciancios ir pan.saltos.

    mylime

  6. 2

    nėra man jokio skirtumo,kitos jau su štažu bet tragiškai dirba nei šviežia,būna ir atvirkščiai.Nors aš asmeniškai nesu susidūrusi,o jei koks neaiškumas,reikia bendrauti su auklėtoja,kodėl vyksta tai ir tai.Ir ieškoti kompromisų.
    Kitos mamos iš mano rato susiduria su "blogomis"auklėtojomis.Bet pabendravus su mamomis kurios sprendžia problemas iškilusias su auklėtojomis ir darželiu pirmosios puola į akis,neapšnekėjusios situacijų.ot jom visada blogos jos.Nors suprantu kad yra tikrai blogų

    Anonimas

  7. 2

    Proklauso nuo paciu aukletoju.O is patirties sakau,kad man patiko jaunesne aukletoja.Dejo daugiau pastangu vaiku lavinimui.

    grirute

  8. 1

    zmogus zmogui nelygus. as dziaugiuosi vyresnio amziaus, o tos, kurios buvo jaunos, man nepatiko, ju ir vaikai nemego. tad musu atveju "seno sukirpimo" zymiai geriau

    juratele

  9. 1

    nuo pacio zmogaus priklauso. mums buvo,kad 25 metu aukletoja labai netinkama buvo, o va 50 superine

    juratele

  10. 1

    manau nuo charakterio priklauso, nes ir jaunu buna neenergingu, abejingu, manau dar labai svarbu kad aukletoja butu patyrusi motinyste, nes tada labiau supras tevus, vaikus, kada tik pradeda dirbti manau buna kokybiskesnes darbuotojos, nes laikui begant atbunka nuo darbo ir nauju veju neinesa

    vinipukas