• 26ats.

    Labas rytas, uzsukau ir as cia papasakot savo istorija. Gal kazkam pravesrs, juk sakoma geriau mokytis is svetimu klaidu nei savuju. Abortas / aborto pasekmes.

    pries tris metus netiketai suzinojau kad laukiuosi, pasimeciau, nezinojau kaip elgtis, visi artimieji sake nereikia tau vaiko dar, vyras sake irgi ankstoka.... atejau su asarom daryt valymo... verkiau pasirasant lapus, verkiau palatoj, verkiau pries narkoze ir po.... vaikui buvo 8-9 savaites. Zinojau kad tai mano vaikas, mano spinduliukas, bet visi tikino kad tai dar ne vaikas, net gydytoja sake ten tikrai dar nieko nera.... pergyvenau ilgai, nekenciau zmoniu, nieko...
    isidarbinau. dirbau du metus, prasidejo barniai su vyru... nei is sio nei is to bardavomes, nuo smulkmenos pereidavom iki mustyniu... galvojom skirsimes ir suzinau kad AS LAUKIUOSI. 5-6 savaites. Nu kur gi vel gimdysi, visos drauges sauke ir mano principai neleido, juk su vyru pykstames, jei skirybos, viena su vaiku, ne ne.... pakelusi nosi nuejau valymui, sikart nebe taip bijojau, juk zinojau ko laukti, tvirtai buvau isitikinusi kad man nereikia to vaiko.
    gyvenom toliau, aprimo barniai, dirbom... uzsinorejom vaiko, ir kaip visi sako nori ir nebus... tuoj bus metai kaip skaiciuojam ovuliacijas, darau testus- nieko.. anot gydytoju sveiki abu. jau baigiu pavargti laukti ir sulaukti mm... jau nebegaliu ziuret i vyra kai daugiau uzvalgau sis sako gal jau laukiesi... deja...
    nenoriu pamokslu ar moralu, bet tikiuosi kad mano pasakojimas isgelbes kokia maza gyvybe, kurios mama masto apie valyma, aborta.
    matau gatvej vezimelius, lakstancius vaikucius, ziuriu i dangu ir tyliai tariu, vaikuciai atleiskit. as gailiuosi...labai. kad galeciau atsukti laika atgal ir dabar lietui lyjant glausti savo vaikucius, kuriu man kazkada nereikejo. mastau manyje augo mazas berniukas ar mergyte. plake gi sirdele, o as ismeciau juos i bendru atlieku konteineri. mielosios niekada nedarykit valymu ar abortu,nes tai zveriska kancia, jau geriau 5 vaikai ir maziau valgymo, rubu negu pinigu pilna o vaiku nera. ir tikrai nebetikiu kad dievas duos man trecia sansa supuot ir glaust mazyli, tebunie, pati taip pasidariau.
    aciu uz demesi.
    gal taip pat atsiras mamyciu atsakanciu i mano pasakojima, gal papildys tema savo isgyvenimais po valymo. galbut kazkam bus kaip pamoka ir pavizdys kaip buna po abortu.

    liudesyyysMotinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Labai liudna Jusu istorija... Bet tikriausiai dabar Jums visiems bus gera gyvenimo pamoka.. Ne man jus smerkti ar teisti, bet tas ISDIDUMAS oj kaip gadina zmoniu santykius ir gyvenimus.. Ar buvo verta del jo atsisakyt savo kudikio? Manau dabar ir pati suprantate, kad ne.. Linkiu jusu seimai stirpybes ir neprarasti vilties. Sakoma, kad mintys blokuoja ta nervine sistema visa ir sunku buna pastoti, nes teveliai pamirsta malonumus, nes "daro" vaikuti.. Na ka tikekimes pasaus bandele i jusu krosnele.. Nenusiminkit, manau viskas bus gerai.. Gal dar truputi laiko reikia jums.. Stenkites atsipalaiduot. Kokios liudnos istorijos nuo ryto ... :((

    SantaSantute

  2. 5

    na lai bus cia didziule gyvenimo pamoka ne tik Jums ,bet ir kitoms apie tai mastsncioms..nes kitos gali ir 10 valymu pasidaryti,bet pastoja,o kitoms uztenka ir vieno ir vaiku nebera..stiprybes!!

    ingrandr

  3. 4

    skaičiau ir ašaros krit kaip pupos... kokia aš laiminga,kad nepasidaviu tai neigiamai aplinkinių įtakai ir dabar turiu sūnelį... Stiprybės Jums....

    Nojukas

  4. 4

    uzjauciu jus....nelengvas gyvenimo kelias...neturejau aborto,ir tikiuosi,kad jo niekada neteks turet...neisivaizduoju jusu skausmo...tik zinau,kad jis didziulis..dievulis gailestingas...tikekit Dievuliu,mylekit save ir savo vyra..viskas savo laiku...dievulis dave ir pasieme..duos ir dar karta jei sventai tuo tikesit....bukit stipri ir viskas bus gerai...(zinau seima kur planavo vaikuti 5 metus..ir jo nesusilauke..bet praejus dar 5 metams jie susilauke dvynuku,kai to nebesitikejo)...nenuleiskit ranku,pamilkit is naujo vyra ir ivyks stebuklas,kurio jums taip reikia..svarbiausia,kad galites...nekaltinkit saves,tuo metu jums atrode taip geriausia..ir daktarai sako kad esat su vyru sveiki..linkiu jums susilaukti to mazycio stebuklelio:)ir buti labai laimingai...

    skruzdux

  5. 4

    Stiprybes jums ir didziausios sekmes susilaukti mazo angelelio. Liudna jusu istorija...

    Vaidiaska

  6. 3

    aciu uz gerus zodzius.taip istiesu kiek besinervuosi niekas nepades, niekas nepasake kad daugiau nebegalesiu pastoti, reikia tiketis stebuklo.. bet tas laukimas zudo. ir niekur nuo to nepabegsi.
    dziaugiuosi uz mamyte kuri parase kad nepasidave aplinikiniu itakai ir glaudzia prie saves suneli dabar...istiesu kai pagalvoji,tada atrode tokia svarbi ta visu nuomone, tokie svarbus ateities planai, o pagalvojus nieko nera svarbiau uz savo stebukliukus. daug aisku tokiu istoriju kaip manoji,ir dar daug bus tokiu.. keisti ir daktarai kai pasako jaunai moteriai nelaukianciai nestumo kad ji laukiasi, merginai pradejus depresuoti jie rekomenduoja daryt valyma,juk cia sake ne operacija,20 min ir viskas, gal net maziau. as sakiau gydytoja,o ten jau matosi kad vaikiukas, sako nieko ten nera tik audiniu uzuomazgos dar. atsimenu tuos zodzius ir tik dabar suprantu kad jokios ten ne uzuomazgos, ten augo nuo pat pirmosios sekundes berniukas ar mergaite, butu mano sunus ar dukrele,bet tada dar to nesupratau,visi sake bus tu vaiku, spesi apsikraut pampersais, o isejo va kaip.
    dabar noretusi stoveti man kaip paskutinei beprotei prie ligonines duru kur daro abortus ir kekvienai atejusiai nutraukti gyvybes bandyciau perkalbet.. visada yra iseitis, ar su vyru ar be, ar su pinigais ar ne, bet supuojant rankose maza angeliuka viskas iveikiama lengviau. zinau tikrai zinau kad kazkada danguje susitiksiu savo atstumtus vaikelius, tik nezinau ka jiems pasakysiu. sveikata leido, financai taippat,bet deja niekas su sautuvu iremes nenuvede ir nepadare to, ejau pati ir parasus dejau pati,o galejau sakydama kad einu i ligonine nueit tyliai i baznycia,paprasyt dievo ramybes ir gryst namo su pilvelyje auganciu mazyliu, bet to nedariau.
    tagi gyventi toliau reikia ir llaukti maziuko, niekur nuo to jau nepabegsiu,net sena sena lovoj guledama galvosiu apie savo ismestus vaikus :((

    liudesyyys

  7. 3

    Liudna skaityt,net asara nubraukiau.

    grirute

  8. 3

    Oi,kiek tokiu istoriju vaiksto tarp musu.Neteko man darytis aborto,neistverciau,as to dvasinio diskonforto.

    grirute

  9. 3

    Liudna, bet pamokanti istorija.

    Imbiere

  10. 3

    Zinau panasia istorija, tik ta pora jau treti metai nepastoja ir vis dar tikisi, gal kada nors kazkaip...Moteris turi ir problemu su gimda ir kiausintakiais, na zodziu ten ligu maisas, nes turejo ir aborta, o kita nestuma pati bande pasidaryt kad butu persileidimas, gere kazkokius vaistus, arbatzoles, na pati sau kenke, kad butu persileidimas, po to turejo dideli gimdos uzdegima, tiksliai nieko nezinau, nes i tuos dalykus ji ir nebenori gilintis labai...O pinigu visada tutejo, tik proto truko pas merguzele, tusai baliai ir dabar jos kasdienybe, nors vaidina vos ne sventaja, prisigeria, pablusta, ruko kaip kaminas, na ir mamele butu, ania? Beto didziuojasi, kad "neprisidirbo" vaiku jaunysteje, atseik dabar galetu duoti vaikui viska....Bet kad butu pas ja tu vaiku...Kita medalio puse, kai moteris i zmogu nebepanasi...Nieko nesmerkiu tik stebiuosi tokiu poziuriu...Ir tai neskirta autorei, prasau neisizeisti. Kaip bebutu visoms noriu pasakyti, kad pirmaja vaika BUTINA gimdyti, kad ir kaip bebutu.

    Anonimas