• 16ats.

    kaip apie jusu vaika atsiliepia darzelio aukletoja,seimininkute?ar pasako jei vaikas buna negeras ar kazka padaro.ir ar pasako jei vaikas ne viska ar nedaug suvalgo?

    as kasdien paklausiu kaip elgesi mano vaikas,ar valgo ir pan.ir niekada nepasake nieko blogo,na ta prasme sako kad viska visada suvalgo,nei kart nepasake,kad kazko nevalge.Nors nera jis isrankus maistui,bet buna kad ne viska suvalgo,arba kad kazko nenori ir nevalgo.taip pat sake kad vaikas labai geras,jokiu rupesciu ar jokiu problemu nesukelia,nesimusa,gero charakterio ir pan.aisku as tuo dziaugiuosi,bet nepasakyciau kad jis auksinis vaikas,namuose reikia labai graziai su juo jei nori susitart,nes rodo ir oziukus ir jei kas netinka,tuoj pradeda sokinet,spardytis,ir verkt.taip pat sako,kad mazai kalba arba visai nekalba,kad jo kaip ir nera ten.o va namuose visa diena mama,tete,baba,lialia ir pan,zaidzia ir kalba,kas kelias min pribeges kviecia tete ir rodo kad dirba.nu zodziu man sunku patiketi kad taip kalbama apie mano vaika :) zinoma ne blogaja prasme,bet gal sakau,jos nepasako viska,kad mes nesinervintume kad ta dien nevalge ar pan.

    mylimeLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Atrodo, kad musu situacija aprasei :D

    Namuose vaikas labai isdykes, buna ir isterijos priepoliu ir neklausymu, ir valgo blogai, o va darzelyje kasdien pasako, kad viskas gerai, kad maziausiai is visu vaiku verkai ( verkia tik kai paliku kelias minutes, tuom tikiu, nes visad pasiklausau), sako, kad viska suvalgo, kad klauso ir t.t... tik viena kart yra pasakius, kad bande ikast del zaislo kitam vaikui :) O kai klausau, atrodo tikrai, kad kalba ne apie mano vaika.

    Bet visumoj esu patenkinta, nes zina, kad vaikui darzelyje smagu. Matau tai is jo. O kalbant apie maista, maniskis jau tik isedam po darzelio i masina iskart rekia "niam niam", ir tik gryzes eina valgyt, nors as ji paimu iskart po vakarienes. Manau taip yra del to, kad namie iprates nuolat uzkandziaut ir valgyt kiek nori, jei nori tai gali ir 2 bananus iskart valgyt,o va darzelyje viskas susverta sumatuota, jei bananai dideli, gaus tik puse ir pan, tai manau,kad tu uzkandziu mazai del to vaikai isalksta nuo pusryciu iki pietu, o paskui iki pavakariu. Del to taip ir yra, bet pagal porcijas keik maciau tai turetu uztekti, tik kad bent jau maniskiui uzkandziu mazokai :)

    Adri

  2. 2

    p.s. sako valgo labai gerai,viska suvalgo,bet va pasiimu ji pavalgiusi o namie vel puola,praso valgyt,nuo saldytuvo nenueina.ir taip sakyciau sociai pavalgo grizes ir dar poto vis uzkandziauja :D gal jam neuztenka darzelio porcijos pavalgyti...ar jusu vaikai pasako,jei neuztenka jiems ten pavalgyti?

    mylime

  3. 1

    idomi klausimo dalis "buvo negeras"...ar ne aukletojas darbas ji ismokyti būti geru?

    juratele

  4. 1

    taip visada atejusi pasiimti as paklausiu ar miegojo,ar pavalge ir man viska pasako,papasakoja jei ir buvo piktesnis ta diena,arba nemiegojo.maniskis pakankamai daug ko nevalgo tai irgi zinau kad nevalge pavakariu pvz jei buvo mieliniai blynai,net klaust nereikia:) siemet isvis labai giria mano vaika,kad absoliuciai jokiu rupesciu,ir jei dar as kartais pasiguodziu kad namie tenka pakariauti,tai aukletoja tik juokiasi,kad negali buti :)

    sandritute

  5. 1

    Na, pas mus sakydavo ir minusus.. buvo paskundę vieną sykį, kad ėmė stumdytis, sako gal iš darželio gal iš kiemo... bet tik tą kartą paskundė, paskui klausiau sako nebesistumdo...
    Dar vis paskųsdavo, kad pusryčių nevalgo - t.y kiaušinių, ar kokią jo nemėgstamą košę... na bet man būdavo ne naujiena, žinau, kad jis nemėgsta tai ir nevalgo.. Tiesiog svarstydavom ką daryt, kad neliktų alkanas :) Daugiau apie drausmę, elgesį - viskas visada būdavo gerai. Namie irgi judrus.. bet tai natūralu, darželyje ne tėvai. AUklėtojos greitai užsibrėžia ribas ir neleidžia jų peržengti, kitaip būtų joms sunku dirbti :) Tad jeigu vaikas ten drausmingesnis nereikia stebėtis, tai natūralu. Namai- tėvai - tai vaiko tvirtovė ir joje jaučiasi saugus, o kai saugus tai visiškai atsipalaidavęs. Darželyje jau viskas kitaip. Ten ne mamos ir kiekvienam utiutiutiu liuliuliu nesako.

    lydekaite

  6. 1

    Mamos nereikia lyginti vaiko elgesio prie mamos ir teciobir svetimu. Svetimoj aplinkoj vaikas visa laika labisu klausobtra ramesnis. O prie teveliu stsipalaidioja buna savimi.

    wiktoriuke

  7. 1

    As pasakau...dirbu toki darba :)

    marinaaa

  8. 1

    tikrai pasako viska,kiek valge,kaip miegojo kaip elgesi

    Lafe

  9. 1

    Jei vaikas visai nevalgytu pasakytu aukletojos, gali kartais puse porcijos suvalgyt ir aukletojom jau skaitos, kad vaikas valgo. o del kaprizu tai darzeliuose tarp draugu vaikai kitokie buna nei namie. gal grupeje yra neklauzadu pagal kuriuos jusu vaikas auksinis. Siaip jos apstrakciai tik apie vaika pasako.

    Jurginele

  10. 1

    dazniausiai atsiliepia gerai. vaikas neverkia, oziuku aisku buna kaip ir pas visus, cia normalu. i darzeli (lopseli) eina noriai. tik su valgiu turime problemu nes mazai valgo, maitinti neleidzia tai kiek pati paknaibo tiek ir pavalgo. bet grizus namo tai nepasakyciau kad puola iskart valgyti. pareinam, persirengiam, pavalgom ramiai. kol kas dar valgo tik pietus darziuke, nuo spalio bandysim ir pavakarius valgyti :)

    arcita