Atsakymai

  1. 3

    jokiu saremiu, tik atsigulei ir yra lelius :D

    Mamaaa1987

  2. 3

    lengvugimdymu vadinu tai kokios emocijos lieka po gimdymu. Pastebėjau vienos mamytės po gimdymo šneka apie tą visą procesą labai baisiai, prisimena skausmą, kartoja, kad dabar negimdysiu artimiausius metus ir panašiai. Na išlieka neigiamos emocijos apie patį gimdymą. Yra mamų, kurios apei gimdymą atsiliepia gan gerai, Nėra blogų emocijų ir pagimdžiusios visai norėtų tuoj pat antro leliuko, arba paklausus apie gimdymą jos nieko ten baisaus negali pasakyti.. na skaudėjo, na buvo kraujo, baigėsi ir toliau gyvenam :) Galbūt jos ir kokių nors komplikacijų per gimdymą apturėjo, bet viskas gerai baigėsi ir tai apie gimdymą atsiliepia teigiamai kad ir kaip ten draskė iš vidaus..
    Kitoms gal tas gimdymas trunkantis vos valanda ar pora yra pats baisiausias dalykas atsitikęs gyvenime, o kitoms gal dvidešimt valandų su sąremiais nėra toks baisus lyginant su kitomis mamytėmis, kurios gimdė pvz per pora valandų :)

    Aš būsiu iš tų kur manau, jog mano gimdymas nebuvo kažkas tragiško. 9,5 val, gimdymas baigėsi cezariu, nors jau stūmiau ant stalo.. Man didesnę traumą paliko adenoidų šalinimo operacija tik užšaldžius (kai buvau mažesnė). Jau dvidešimt metų praėjo, o man vis dar košmarai vis pasisapnuoja :) Taip pat po vienos narkozės taikymo operacijos metu taip pat liko labai ne kokie prisiminimai, nors praėjo jau 5-6 metai, bet vis dar prisimenu tą jausmą kai atsigaunu, bet kvėpuot negaliu, liežuvis iškritęs, ir jaučiu kaip inkščiu, bet nieko pasakyt negaliu, lyg suparalyžuota kurį laiką buvau, ėmė šokinėti kūnas, nes ėmiau dūsti, aš sąmoninga, bet nieko padaryt negaliu.. labai baisus jausmas.. Tai va tokie dalykai paliko baisius prisiminimus nors truko tikrai trumpiau nei siaubingi skausmai per gimdymą :)

    lydekaite

  3. 2

    Manes pirmas gimdymas neatbaidytu nuo antro, nebijociau nei kiek, nes lengvai pirmaja pagimdziau.Sunku pasakyti, matyt kaip Lydekaite rase priklauso nuo emociju po gimdymo.

    Anonimas

  4. 2

    na man kaip nera labai ilgu saremiu ir labai sklandziai eina pats stumimas

    ABMamyte

  5. 1

    Vyras uz mane labiau bijojo, labiau mano ranka spaude jis nei as jo. Sake, kad jam manes buvo gaila, taciau as taip nemanau, nes moters dalia yra gymdyti, vyras uz mane to nepadarys, tai manau nera ko ir gaileti.

    tikmama

  6. 1

    Po savo dvieju gimdymu sakau drasiai ir viesiem tai kartoju, net ir savo vyrui, kad gimdyciau dar 5 kartus. Pirmas lengvas, greitas, o antras antiek greitas, kavaikui tonusu nespejo pamatuti, nuo mano atejimo i ligonine, persirengimo ir atsigulimo ant stalo, ir isstumimo proceso truko tik pusvalandy, vyras net pavalgyti namie nespejo kaip reikejo begtipas mane. O namuose ir galva isiploviau,pavalgiau, jauciau kazkokius skausmelius, bet nesupratau ar cia jau viskas - gimdymas, ar tai tik saremiai kurie dar pora val gali trukti. I ligonine nuej su pilnu atsidarymy, ir buvo patys didziausi salciai. Tai va sakau mano gimdymai, tokie kad gimdyciau ir gimdyciau, po 8-10 metu noretume dar vieno vaikiuko, zinoma jei galimybes ir salygos leis.

    tikmama

  7. 1
  8. 1

    mano abu gimdymai buvo nesunkus t.y saremiai 5-4valandos. na su pirmu deja kirpo, su antru ne, bet abu gimdymai tikrai normalus, be streso man ir vaikams viskas gerai tai ir laikau kaip lydekaite raso, kad is tikro lengvas gimdymas kada be komplikaciju mama ir vaikutis ivertinti 10balu.

    vejune

  9. 1

    As savo gimdyma galiu drasiai pavadint lengvu,be komplikaciju,tik apie 4 valandos saremiu.

    grirute

  10. 1

    Su pirmu vaiku buvo labia skausmingi saremiai, pati labia blogai jauciausi, buvau lyg absvaigusi nuo skausmo, ir paskui apie menesi buvo viskas labia sunku, savaite negalejau vaikscioti, buvau lygonineje. Su antru - saremius pradejau jausti tik jau pries pat gimdyma, po to iskart atistojau, jauciausi kaip negimdziusi. Va tai manau yra lengvas.

    Katia