• 16ats.

    Kaip manote yra keliu metu yra "normalu, padoru" maitinti vaika krutimi?Kiek ilgiauisia jus maitinote krutimi?

    Kai suejo metukai isejau i darba tad galvojau nutrauk maitint, bet pagalvojau kad atimu is vaiko save tad dar ir piena bus per didele trauma, tad ismokom prisitaikyt. Jis su mociute ateina pas mane i darba pietu, tad mociutei patogu nes jis noriai rengiasi ir jei nera sunku ji isvyliot paejet, tad nesinori nutraukt, o kaip jus manote iki kiek padoru vaika maitinti?

    villllijaMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Maitinti krutimi ir iki treju yra labai normalu, svarbu yra tokia laime kad iki tiek mamayte jo turi :) !
    bet ir labai,labai norint tai didele retenybe,kad mamytei jo taip ilgai gamintusi.
    As irgi turejau labai stipru nora maitinti nors iki dvieju metuku. Ir tikrai buciau maitinusi toliau.
    bet gamta toks dalykas,pries kuri nelabai papusi, ir man jau 7 menesiuka jis pradejo dinginet, labai gaila kad netekau tokios galimbes, ir nors i darbus eit nereikejo :(..
    Jus saunuole,neklausykit niekeno nuomoniu, nes butent yra nenormalu noreti atimti is vaiko tai, kas jam reikalingiausia.Jei tik turit pienelio, negailekit esat pati geriausia mamyte, jei dar maitinsit tiek,kiek gamta duos :).
    ji geriausiai zino kiek to pienuko jusu mazyliui reikia.
    O atimt bet kada suspesit... kitu nuomuones nieko vertos, jos neatstos jums ir jusu vaikeliui rysio, o vat atimt,pagadint tai su mielu noru..

    Anonimas

  2. 2

    vaiką maitinti yra NORMALU bent iki 2-3 metų, nematau čia nieko gėdingo ar nenormalaus, pati dar maitinu jaunėlę MP nors jei dar tik 1m. 5 mėn. Ir dar ketinu maitinti toliau :)

    Lulu

  3. 2

    as manau, kad padoru tiek, kiek pati mama nejaucia diskomforto. As savo vaiku maitinima nutraukiau dar pries 1 aji gimtadieni, nes man jau buvo psihologiskai nesmagu maitinti. Bet as tik uz, jeigu mama maitina ilgai, tai jai tik didelis pliusas

    Anonimas

  4. 2

    Tai vaiko ir mamos reikalas. Nesusimąsčiau net kada gėda ir kada ne. Yra mokslininkų įrodyta, pasaulinė organizacija rekomenduoja ir pateikti puikūs, konkretūs įrodymai, kad vaiką maitinti 2-3 metus yra tiesiog puiku, pagirtina ir tiek mamos tiek vaiko fizinei bei psichologinei sveikatai yra TIK pliusas tai kodėl gi ne? Juk kiekviena savo vaikui nori geriausio tai kokia čia gėda gali būti?
    Savo vaiką maitinau iki 2 metukų, buvau priversta nutraukti, nes laukė operacija su kursu stiprių priešuždegiminių vaistų bei nuskausminamųjų. Bet jei ne operacija tai nežinau kada būčiau prisiruošus nutraukti... galbūt ir virš 2 metų būčiau maitinus.

    lydekaite

  5. 1
  6. 1

    Kiekviena mama zino,kada ji turetu nutraukti.As noreciau savaja maitinti kuo ilgiau,bet matau,kad nelabai jau jai yra idomu,(bus 5men),mato kai valgom ir ji nori...Bet stengsiuos maititnti kuo ilgiau:)

    laiminga1993

  7. 1

    Dukryte maitinau 1m10men., tada pastojau ir galvojau, kad iki 2m. reikia po truputi nutraukt maitinima, bet ji po 3dienu jau nebeprase MP, suneliui dabar 2men2sav. vis dar maitinu ir tikiuosi sekmingai maitint kaip ir dukryte...

    estrella181

  8. 1
  9. 1

    tas "nenormalu ar net gedinga ilgai maitinti" yra islike nuo sovietu sajungos laiku, kai budavo kisama i galvas jog nera reikalo ar net nenaudinga ilgai maitinti krutimi...manau jog pacios mamos reikalas kiek maitinti savo vaika:) visada zavesiuosi tomis kurios neskubejo nujunkyti savomaziuku:) esu jauna mama, maitinu dar tik 4 menesius, bet tinkrai neplanuoju nujunkyti anksciau nei po 2 metu:)

    aj15

  10. 1

    Cia manau kiekviena mama nusprendzia iki kiek ji gali,turi noro maitinti savo vaikus.As asmeniskai maitinau abi dukras iki 1m 10mėn.Kadangi maniskes gime vasaros pabaigoje,tai metus norejau ismaitinti,o paskui vel ruduo,ziema,imuniteto apsaugai vel maitinau iki velyvo pavasario.

    pavasarinuke