Atsakymai

  1. 2

    Tikrai kuo veliau tuo geriau :)
    Ir neanksciau kaip nuo triju metu.

    Anonimas

  2. 2

    Mano manymu vaiką užtektų leisti ir nuo 3-4, gal net 5 metukų. Argumentuoju:
    Žmogus visą savo gyveniąm praleidžia triukšme - darželis, mokykla, studijos, darbas. Visur kažkokios ribos, visur mokytis ir mąstyti. Dar tik augančiam vaikučiui mano manymu nereikia visą dieną sėdėti triukšme. Taip, darželis duoda pliusų, tačiau kas dirbate auklytėmis ar šiaip mokymosi įstaigoje pastebėjote turbūt, kad visada triukšmas. Jau suaugęs grįžta nusikalęs nuo tos aplinkos, o vaikas, kuris auga, formuojasi jo psichologija? Aš gal už tai, kad vaikas eitų kelioms valandoms į darželį kol mažutis, o ne visai dienai. Per tas kelias valandas ir pabendraus ir išmoks naujų dalykų ir disciplinos. Suspės dar išeiti tas vaikas į grupę. Nesvarbu ar tai būtų darželis ar priešmokyklinė ar mokykla.

    Dėl ligų - žinoma imunitetą reikia stiprinti visą laiką, o ne kai ima sirgti ar kai ateina šaltasis metas. BET, nepamirškim, kad vis dėl to vaiko imunitetas tampa pastovesnis nuo maždaug 5 metų. Vieniems anksčiau, kitiems vėliau. Kol mažučiai vaikai imunitetas itin nepastovus ir jeigu mamaytė labiau šiltnamio sąlygomis jį augina tai ir sirgs vaikas dažnai būdamas tarp kitų vaikų. O imunitetas apsiformuoja jau apie penktus gyvenimo metus, kuris yra jau pastovesnis, tačiau vėlgi jeigu nestiprinsime ilgą laiką jo, tai ir vėl gi tos ligos ims lipti.

    Na, o vedame į darželį kaip galimybės leidžia. Lietuvoje dar gan patogi sistema yra.. Pavyzdžiuj Norvegijoje mamytės į darbus išeina apie 8-9 mėn. Tokius ir veda dažnai į darželius arba auklytes samdo..
    Dar noriu pridurti, kad vaikas vaikui nelygu. Gal kitam vaikui net nereikia to darželio, nes gyvena daugiabutyje, bendravimo sočiai, mama ar auklė pilnai pasirūpina disciplina ir veikla. Negalima vienareikšmiškai nustatyti vienų metų kada geriausia vesti visus vaikus, nes vaikas vaikui nelygu.

    lydekaite

  3. 2
  4. 2

    manau kuo veliau tuo geriau... mano maziukui dabar 2,4 m. neleidau i darzeli, labai mamyciukas, beto pats dar nesipraso ant puoduko. ir seip manau i darzeli laikas kai jai vaikas supranta kad mama tikrai ateis, niekur nedings, nepalieka jo kazkur su kazkuo.
    taip jau isejo, kad laabai retai kada vaikas buna be manes, gal pora sykiu tik valandai pas mociute buvo paliktas ir neperseniausiai reikejo palikti mano broliui- dedei.. koks buvo klykimas ( dede tai pazysta gerai), klyke man iseinant ir klyke isejus, ir iki sendien pamates dede lipa man ant ranku ir slepiasi. bijau pagalvot kas butu isvedus i darzeli. aisku nezinau kaip bus kai sueis trys metukai, gal klyks bet manau tada jau bus protingesnis, gal supras kad mamai i darba reikia.
    ir betkuriuo atveju vaiko vedimas nuo 2 metuku i darzeli mano nuomone klaidingas, nes jei mama nori iseit dirbti- nepadirbs, nes lopsiuose vaikiukai laabai serga ir kas pora savaiciu teks imti bilietenius, kol darbdaviui atsibos. manau tryju metuku jau siektiek stipresnis imunitetas..

    rainbow

  5. 1

    Manau kad ne anksciau nei nuo 3 metuku.

    Yuki

  6. 1

    ei norite,kad visai vaikas nesirgtu-leiskite nuo 5, jei norite,kad lengviau adaptuotusi- nuo 3

    juratele

  7. 1

    as pati lankiau nuo 5, tai manau pakaktu metus pries mokykla, nes kas is to darzelio, jei ten nuolat serga nuo streso, kuris jau vaikas ten labai nori eiti, nebent tas, su kuriuo namie nieks nezaidzia

    vinipukas

  8. 1

    as pati vaikas leisiu nuo 4 metu. bet as manau kad nuo 3-4 metuku yra pats tas.

    tikmama

  9. 1

    Ne anksčiau 3 metų, geriausia - nuo 4.

    marcipana

  10. 1

    is mano patirties tik nuo 3metu.Mano nuomone 2metuku vaikas dar per mazas.Jo imunitetas tuo metu yra silpniausias,ir suvokimas dar near labai geras.Čia tik mano nuomone:)

    pinakolada