• 5ats.

    Kodėl tėvai vaikus mokina meluoti ir girtis? Kaip su tokiais žmonėm bendrauti?

    sutinku daug meluojanciu vaikų ir mėgstančiu girtis nebūtais dalykais, manau tevai namuose irgi taip daro (nes kur daugiau išmoks šio ''meno''), man labai sunku su tokiais bendrauti, nes nuo mazens nekenciu melagiu, kaip jiems tai pasakyti? nes jei vaikui nuo mazens tevai viska zada, bet neištesi, tai ir vaikai ismoksta buti tokiais. Kaip jus su tokiais bendraujat?

    vinipukasLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    tie, kas giriasi daug, turi nevisavertiskumo kompleksa. dazniausiai jie gyvenime is tikro neturi kuo pasigirti. o kodel moko sito savo vaikus, gali atsakyti tik patys tevai

    busimamama2

  2. 1

    Vaiku fantazija labai laki,jie ir prisigalvoja.O mes suaugusieji,tai vadinam melu.Vaikui galima pasakyt,kad tevai persigalvojo,pasikeite aplinkybes, ne per galva verstis,kad ispildyt,tai ka pazadejo.Na man tevai irgi zadejo,bet neistesejo,bet as nuo to netapau melage.

    grirute

  3. 1

    Vaikai gyvena truputi kitokiame,pasaulyje nei tevai.. Ju fantazijoms,ner ribu.Ta jie daznai daro net nesamoningai "gyvendami savo spalvu pasaulyje",ir nuo tevu ju israiska,veiksmai ar savo minciu, bei svajoniu pateikimas, beveik nepriklauso nuo tevu,ir ju rodomo pavyzdzio.
    Tikras tiesas,kaip turi buti, ar realu pasauli ,mzieji zmoguciai susidelioti ir atskirti iliuzijas pradeda ne anksciau kaip nuo 12 gyvenimo metu.

    Anonimas

  4. 1

    Tikrai neisivaizduoju. Net pirma karta toki dalyka girdziu. Jei tikrai kai kurie tevai taip daro, jie turbut turi kazkoki nevisavertiskumo kompleksa. Tikrai gaila tokiu tevu vaiku... :(

    Yuki

  5. 0

    Daugumai vaikų ateina tas periodas kai nori būti geresniais už kitus. Tai būna apie ketvirtus, penktus metus. Tada vaikas nori būti visada pirmas, nori turėti viską kaip ir kiti, nori būti geresniu nei kitas todėl jie kartais ir meluoja. Bet dažniausiai vaikai išauga iš to amžiaus ir dingsta taa didybės manija :) Būna sako o aš irgi tokį turiu, man irgi tokį nupirks, mano tėveliai irgi taip daro, aš visada pirmas būnu, aš pats greičiausias ir pan. Nereikia ant jų pykti, tai vienas iš tokio amžiaus pereinamų laikotarpių. Jeigu tėveliai teisingai elgiasi visa tai dingsta su laiku.
    Na, būna kad ir tėveliai visa tai iššaukia per daug iššaukštindami savo vaiko gebėjimus. TUomet vaikui klaidingai susiformuoja suvokimas, kad jis pats geriausias, pats pačiausias. Ant vaikų nereiktų pykti, nes tai tėvelių suformuotos klaidos vaikuose... Kaip sakoma kas kaip moka tas taip auklėja. Kartais tėveliai patys nepastebi kaip mylėdami vaiką per daug jį giria, per daug aukština visame kame taip darydami žalą vaiko suvokimui apie save aplinkinių atžvilgiu.
    Visada sakau geriau jau nežadėti jeigu nežinai ar ištęsėsi. Jeigu jau pažada tėtis ar mama kažką bet kuriuo momentu reiktų tęsėti. Taip ugdomas vaiko pasitikėjimas tėveliais visame kame.

    lydekaite