• 17ats.

    Kaip vertinate šios valdžios sprendimą, kad neskiepyti vaikai turi būti nepriimami į ugdymo įstaigas?

    Kaip kažkas pajuokavo, bijo, kad neskiepyti užkrės siepytus.

    O jei rimtai, tai kažkokia nesamonė. Tėvų atsakomybėje pasirinkimas. Galėtų būti pvz., kad tėvai patys susimoka už gydymą, jei vaikas suserga atsisakius skiepo ir pan. O dabar sis diktavimas kaip gyventi man atrodo nepriimtinas ir kvepia tarybiniais laikais.

    IevaPievaAktualijosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    aš pritarsiu giriutei.... kaip ten bebūtų aš nenorėčiau, kad mano vaiką užkrėstų.
    Tik nelabai įsivaizduoju kaip skiepytą gali užkrėsti jei jis nuo tos ligos jau skiepytas ir arba įgavęs pilna imunitetą arba gali susirgti visai lengva forma? Kaip tik skiepyti gali būti nešiotojai tam tikros ligos (TIK nešiotojai, bet nesergantieji) ir neskiepytus gali užkrėsti labai sunkia forma. Čia gal greičiau rūpinasi neskiepytųjų sveikata?
    Anaiptol suprantu, kad taip norima užkirsti kelią plinančioms ligoms, kurios pastaruoju metu paūmėjo, nors joms taikyta skiepų metodika ne vieną dešimtmetį, kad visiškai išnaikinti arba sergančiųjų būtų visiškai minimalus skaičius. Šiaip sau tikrai nesumąstytų ir nedraustų neskiepytiems vaikams keliauti į vaikų grupes. Vadinasi yra kažkoks pavojus ir galvoja apie ateity, akd būtų kuo mažiau plintančių ligų, kurias norėta išnaikinti skiepų pagalba. Manau taip užbėgama už akių kokiai nors nelaimei. Kodėl taip manau? nes kai mirtų pora vaikučių užsikrėtę tarkime tuberkulioze, hepatitu ir pan jų nebeatgaivinsi.Reikia žiūrėti į ateitį ir numatyti pavojus, bandyti tų pavojų išvengti, o ne rizikuoti ir laukti pirmų skaudžių pamokų ir tik tada galvoti gal vertėtų tokią sistemą įvesti. Aš už tai, kad būtų kuo mažiau sergančiųjų ir nukentėjusiųjų o kaip tai bus padaryta man nesvarbu. Sveikata - brangiausias turtas.

    lydekaite

  2. 2

    o ka daryti kai vaikas alergiskas?

    tikmama

  3. 2
  4. 2

    mes skiepijom, bet darzelio nelankem, ir masiniuose susiburimuose nebuvom, bet yra privalomi skiepai, jei dabar visi jusu atsisakys, tai prasides visokie ''marai'', kodel mano vaikas eidamas i darzeli turi rizikuoti , juk jis gali uzsikresti nuo neskiepyto, o kas gydys? kas padengs gydymo islaidas? na gerai, lai tas be skiepu pats susimokes jei susirgs, bet kas sumokes uz tuos , kurie nuo jo uzsikrete? todel skiepai ir privalomi, kad nebutu didziuliu gydymo islaidu, o sveikatos draudima mokame visi, tik vieni nuolat juo pasinaudoja, o kiti nera poliklinikoj buve...Tai tada grazinkite draudimo imokas tiems, kurie nepasinaudojo...Bus ''netarybiniai'' laikai tada

    vinipukas

  5. 2

    istiesu blogai. Musu antrasis vaikas neskiepytas, jis alergiskas skiepam, kada bandysim skiepyti vel, nezinau, kai eis i pirmaja klase dar tikrai bus neskiepytas ir jai del to nepriimtu butu tikrai blogai.

    Tikrai tikra nesamone, nes tai tikrai tevams rinktis. As manau, kad tai didele nesamone.
    Tai tik mano nuomone.

    tikmama

  6. 1

    vertinu neigiamai,o vinipukas nenusikalbek,Lietuvoje skiepai nera privalomi,ji tik REKOMENDUOJAMI.ir kodel atrodo kad tas neskiepytas vaikas yra kazkoks vaiksciojantis uzkratas???jeigu mano vaikui buvo komlikacijos,ir as atsisakiau toliau skiepyti,tai prie ko cia mada,zaliavalgyste ir panasiai?

    sandritute

  7. 1

    na darzeli gal ir nepriims, tai na ir kas i private ves tevai, bet i mokykla vaikus privalo priimti, lietuvoje sveitimas ne tik kad nemokamas jis ir privalomas, tevai neleidziantis vaiko i mokykla yra baudziami, tad nuo mokyklos vaiku tikrai neatribos..

    vejune

  8. 1

    Nesamone, nesutinku. Cia yra tevu pasirinkimas, o ne valdzios.

    marinaaa

  9. 1
  10. 1

    Manau, kad kiekvieno teisė rinktis, turėtų priimti vaikus į darželius ir į mokyklas. Atsiranda tikimybė, kad gali užkrėsti netgi skiepytus vaikus, tik jiems turėtų būti lengvesnė forma.

    Lauryytte