• 16ats.

    Kaip manote ar saves zalojimas is neturiejimo ka veikti, gaudant malonuma,yra sveiko, protingai mastancio, suaugusio zmogaus poelgis?

    ShirseSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Savęs žolijomo priežasčių gali būti daug. Negalima teigti, jog žmogus nesveikas ar sveikas. Žmogus gali būti sąmoningas, protingas, išsilavinęs, tačiau gali turėti problem su psichologine pusiausvyrą. Būna kartu su depresija pasireiškia tokie dalykai, būna su nerimo sutrikimais, būna su šizofrenija ir t.t. Žmogus gali būti labia protingas, bet jeigu psichologinė pusiausvyra yra visiškai sujaukta, gali prasidėti tokie dalykai kaip saves žalojimai. O dėl ko žaloamasi, kas vyksta tuo metu žmogui - atskira tema.
    Tad negaliu teigti kategoriškai, kad saves žalojimąsis yra protingai nemąstančio žmogaus poelgis. Tokių psichologinių nukrypimų turėjo ir labia protingi žmonės, kurie garsūs visame pasaulyje savo protu Liudvikas van Bethovenas, Čarlzas Dikensas, Ernestas Hemingvėjus, Merlin Monro, Markas Tvenas, Catherine Zeta-Jones ir kt. Nebūtinai jie žalojosi save, bet su depresija/manijakine depresija ar kitom rūšim gali eiti lygiagrečiai ir saves žalojimąsis. Greičiau tokiam žmogui reikia psichologinės pagalbos, o ne teisti kad jis nesveikas, nemąsto ar dar ko nedaro. Savižudybė - irgi rankos kėlimas pries save, tačiau kai nusižudo kas nors nesakome, kad jis buvo nesveikas, nemąstantis ar padarė tai iš neturėjimo ką veikti. Sakome, jog jis turėjo bėdų, neatlaikė, vargšas ir t.t. tai saves žalojimasis lygiai tas pats tik kad nenutraukia gyvybės,save žaloja dėl tų pačių priežasčių kaip ir žmogus nusprendęs pasitraukti iš gyvenimo. O pasitraukia iš gyvenimo dar ir su kokiu protu! Kaip mano vyras sako - kuo protingesnis, tuo sunkiau gyventi, o žiūrėk koks kvailelis sėdi be ateities ir vargo nemato :)

    lydekaite

  2. 3

    Na,kai as pamatau tokia susivarpiusia,apsikarsciusia auskarais, ar besaikiai issitauiravusia mergina ar vaikina (Vyra-moteri) ,tai mane net nupurto nuo pasibaisejimo.
    o kaip gi gali buti sveika tai,nuo ko nupurto,ir slykstiesi..
    Tikrai kazkas tu zmoniu galvose,netvarkoj..
    Taip ir pagalvoji..
    Ta pati pasakyciau ir apie rukancia geriancia nesciaja.. motina, leisbietes,gejus,zofilus.. ir t.t..
    Kas jiem "norma" ,man yra nenormalu !

    Anonimas

  3. 2

    Pazystamu tarpe turiu 2 pazystamus, kurie nezinia ka ir kam irodyt norejo, gal demesio sieke taip, kad plaustesi rankas. Vienas, antras kartas, kita karta niekas nesicackino o iskviete greitaja, kuri pirmu taikiniu i psichuske nuveze. Po to karto, kiek zinau daugiau nieko nesipjauste, mat geda durnyne guleti..
    Apie tokius net nuomones neturiu, ta prasme, nesuprantu, nesuvokiu, kaip galima paciam sau bloga daryti, kenkti. Juk niekam nuo to blogiau nebus, tik paciam sau..

    Imbiere

  4. 2

    tai nėra sveikas poelgis !

    Lulu

  5. 2

    Žinoma kad ne,bet koks savęs žalojimas prie gero neprives.

    pavasarinuke

  6. 2

    Tai cia net klausimo nera, ar jis sveikas, aisku kad ne. Išvis kokis prasme sio klausimo ?

    misisipi

  7. 1

    cia jau psihiniai sutrikimai,taip jam atrodo.

    sveiki

  8. 1

    mano nuomone, psichiskai stabili, issivysciusi asmenybe neturetu zaloti nei saves nei kitu.
    kitas dalykas - kas yra saves zalojimas? pjaustymasis ir t.t.? bet rukymas, alkoholio vartojimas, apsirijimo priepoliai irgi yra saves zalojimas kuri lemia noras nuslopinti kazkokia asmenybes puse, begti nuo problemu. tai cia kaip jau paziuresi, nes tokiu rukanciu, gerianciu ir narkotines medziagas vartojanciu yra daugybe.

    arcita

  9. 1

    nesupratau?kas cia per kvailas klausimas...fui kaip slykstu ir baisu apie tai pagalvoti..normaliai issivysciusiam zmogui tokios mintys net nekiltu..

    nade

  10. 1

    Zalojimasis is malonumo? Na tikrai tai nera sveiko zmogaus elgesys, toli grazu. Zinau tik kai zmones sergantys psichinemis ligomis zalojasi, nes stogas vaziuoja, bet tai ligoniai. Nesuprantu kaip galima zalotis ir jausti malonuma, cia mazochizmas taip? Juk yra net sekso rusis kazkokia, sado mazo, bet ka as zinau, tai ne man.

    Anonimas