• 29ats.

    Is aplinkiniu sulaukiam poziurio,kad esam "pratryde" tevai.Na tikrai galima sakyt kad visa laika leidziam su mazyle,zaidziam kartu su ja,vis dar migdau ant ranku,visus namu ruosos darbus darau su ja(kartais nesdamasi visur net ant ranku),stengiames nupirk visko,kad nieko jai netruktu ir pan.visada paimam kaip to nori ir siaip daug nesiojam.Ar meile ir rupesti vaiku laikot ir jus pratrydimu?Juk mylimam ir aprupintam vaikui veliau daug lengviau visur adaptuotis.Buna dienu kad tikrai vos kojas vakare velku,bet kaip matai visada besisypsanti vaika,kuris atejas apsikabina ir buciuoja tai man atrodo kad viska verta daryt del jo:)

    zdraicaVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    man pirmas klausimas kilo kas jūsų manymu yra meilė vaikui? Ar meilė yra migdymas ant rankų, žaidimai suvaiku, nešiojimas ant rankų, pirkimas kažko vaikui? Ar tai tikrai yra meilė vaikui, kaip jūs manote? ar kita mama kuri migdo vaiką jo lovelėje glostydama, kuriai nereikia vaiko nešioti atliekant namų ruošos darbus, kuri galbūt nenuperka kokių supynių ar vaikštynių ar naujo žaislo, ar ji tikrai yra blogesnė mama ir mažiau myli vaiką? Galbūt čia yra auklėjimo dalykai, o ne meilės išraiška? Galbūt jūs maišote meilės jausmą su jos išreiškimu fiziškai vaikui? Mano vaikas yra ypatingai mylimas taip pat kaip ir jūsų bet maniškio nereikėjo niekada nei nešioti pastoviai, nei supti ant rankų miegant (užtekdavo atsigulti ir pamaitinti pienuku), nei reikia jam pirkti pastoviai. Tai ar čia tie vardinti dalykai yra tikra meilės išraiška kaip jūs manote?
    Patarčiau sau atsakyti šiuos klausimus ir nuspręsti kas yra gerai ir kas near gerai:

    Ar pritariate, kad meilė vaikui - tai meilė, kai nėra aiškios ribos tarp „tu ir aš“ tėvų - vaikų santykiuose?
    Ar meilę vaikui išreiškiate besąlygiškai tenkindami visus jo norus?
    Ar pritariate, kad meilė vaikui - tai visas dėmesys jam, kai leidžiama pasijausti pačiu reikšmingiausiu ir svarbiausiu?
    Ar manote, kad motinos meilė svarbiau už tėvo?
    Ar perkate vaikui žaislus ir įvairias dovanėles norėdami rodyti jam savo meilę, jei kitaip ją parodyti neturite laiko?
    Ar darote viską, kad tik vaikas neverktų ir neišgyventų nemalonių jausmų?
    Ar vengiate žodžių „ne“ ir „negalima“, stengdamiesi nesukelti vaiko pykčio ir nepasitenkinimo?
    Ar meilė vaikui = lepinimas?

    Nereikia mums jūsų atsakymų, bet tyliai pagalvokite, atsakykite sau be melavimų ar išsisukinėjimų. Jeig dauguma atsakymų bus taip - jūsų meilės supratimas vaikui yra kiek iškreiptas ir maišote su meile ir konkrečiu auklėjimu ir vaiko suvokimo formavimu, kuris žinoma prasideda nuo pat gimimo, o ne nuo tam tikrų metų.

    Meilę jaučiame ir išreiškiame prisilietimais: kai liečiame kūdikį, glostome jį ar švelniai masažuojame. Mūsų artumas, žiūrėjimas į akis ir kalbinimas skleidžia meilę mūsų mažyliui. Tuomet vaikas auga laimingas ir jaučiasi saugiai, noriai domisi supančiu pasauliu ir kasdien atranda ką nors naujo. Ne pirkimas, nešiojimas pastovus, ar migdymas supant yra meilė. Ar vaikas užmiega nesupamas? Ar vaikas pabūna nepanešiotas kažkiek laiko? jeigu ne - gal tai paprasčiausias pripratimas prie tokių sąlygų kurias sudarė teveliai?
    Ne, nesakau, kad negalima nešioti. Klaidingai močiutės sako, kad nenšiok, nes išlepinsi. Juk motinystės inkstinktai šaukte šaukia ir nori paimti verkiantį vaikiuką, pasupuoti. Tačiau iš kitos pusės vyresnis vaikiukas jau ima jausti manipuliacijos principus :) jeigu nepaimi ant rankų ar nesupuoji priš miegą - aš verksiu. Man reikia to, nors pilnai galima užmigti ir ant lovelės prie mamytės ar ne? Tokie dalykai yra tam tikras rimas. Jeigu mamytei jau darosi sunku, vadinasi tai jau yra per daug leista. Jeigu mamytė turi keltis vidury nakties ir atsibudusį vaiką laikyti ant rankų kol užmigs.. jeigu kiekvieną dieną vaikas praktiškai ant rankų ir nudirbti darbus tenka TIK su vaiku ant rankų tai čia mano akimis jau nebėra ribos kur yra meilė ir kur yra elementarūs dalykai. Tarsi nėra atskiro asmenis mama ir vaikas. Tarsi yra žodis TIK vaikas. Taip negalima, nes tikrai ateityje bus problemų augant vaikui su elgesiu, supratimu į gyvenimą, aplinknius dalykus, tam tikras situacijas.
    Augant esami įpročiai niekur nedingsta, tik įgauna kitas formas ir būdus (kaip manipuliuoti tėvams nepriimtinu elgesiu, kad gautum, ko nori).

    Gerai, kai tėvai susigriebia pakankamai anksti, kad namuose gyvena Monstras, pasaulio Bamba (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi), priverčiantis visus suktis aplink mažąjį jo pirštelį. Kuo vaikas mažesnis, tuo lengviau keisti elgsenos modelius ir įpročius. Iš tėvų tuomet reikia tik nuoseklumo ir aiškaus tikslo. Įpročiams įsisenėjus, prisireikia didesnės tėvų kantrybės, daugiau energijos ir laiko.

    Neretai atsitinka taip, kad besirūpindami vaikais, atiduodami jiems visą savo laiką ir sveikatą (patys jie sakytų - visą savo meilę) tėvai atsiduria sunkioje fizinėje ir moralinėje būsenoje
    Šiuolaikiniai tėvai dažnai perdėtai reiškia savo meilę vaikui jį visur vežiodami, įtraukdami į begales būrelių ir užsiėmimų. Patys jausdamiesi nesaugūs ar netobuli kai kuriose srityse, daug tikisi iš vaiko, bijodami, kad tik nepražiopsotų, kad tik ne per vėlai pradėtų jį ko nors mokyti ar ugdyti (ir tik su specialistų pagalba!). Tokioje situacijoje simbiozės su vaiku labiau reikia patiems tėvams, o ne vaikui. Siekdamas „neuždusti nuo visko" (t.y. nuo hipermeilės), vaikas būna priverstas gintis, formuojasi nepasitenkinimas, nusivylimas, audringos protesto reakcijos, netgi chuliganizmas. Tėvai tuomet lieka ir be draugų (nes neturėjo jiems laiko), ir be sveikatos, ir be vaikų.

    Jokiu būdu nesakau, kad kažkas yra blogai jūsų santykiuose su vaiku ar gal viskas yra tiesiog puiku. Per mažai informacijos jūsų poste. visi mes beprotiškai savo vaikus mylime, tačiau tikrai ir serial pažiūrėt tėveliams reikia rasti laiko, ir su draugais pabūti ir kažkada kažko nenupirkti vaikui, paaiškinant, kad šiuo metu šio daikto/skanumyno nepirksime dėl tam tikrų priežasčių. Bet kažko nenupirkę juk meilė nesumažėja? Arba kita mama nenešioja vaikiuko, nes tiesiog pripratintas vaikas pažaisti ant žemės kol mamytė dirba namuose kokį tai darbą, bet juk tai nereiškia, kad ta mama mažiau myli savo vaiką? :) ar tarkim kad ir apie serialus buvo čia komentaruose kalbėta... jeigu viena mamytė pažiūrėjo serial tai jau nebemyli, numestas vaikas? mama yra ne robotas ir ji dar ir moteris, vyro partnerė, kažkam ir geriausia draugė. Nereikia savo gyvenimą nubraukti ir gyventi tik vaio gyvenimą. Tai nėra gerai nei mamai, nei tėčiui, vai vaikui. Prirašiau daug, bet pati įvertinkite ir atsakykite į savo klausimą sau. Jeigu pastebėjote ką darote ne taip tai taisykite, keiskite požiūri ar dar ką, nevėlu dar :) Sėkmės!

    lydekaite

  2. 3

    As ir esu tokia mama ir negaliu pasikeisti, nes savo vaika myliu beprotiskai.

    marinaaa

  3. 3

    Visų pirma aš safyra :). Visų antra, labai myliu savo dukrytę, perku jai ir rūbelius gražius, o labiausiai tai stengiuosi, kad gautu visus būtinus vitaminus iš vaisių ir daržovių. Tai , kad nesu sulindus vaikui į subinę tai dar nereiškia, kad jos nemyliu. O kam jūs vaiką gimdėt? Tam, kad išpopintumėt vaiką kuris gyvenime savo jėgomis nieko nepasieks? Iš vis kam kuriat temą jei smugdot tas kurios atsako jūsų klausimą, bet ne tokio atsakymo norėjot. Jeigu dauguma į jus žiūri kreivai, reiškiasi problema pas jus , o ne pas kitus. Aš nesakau, vaiką reikia lepinti ir leisti džiaugtis vaikyste, manoji turi daugiau žaislų negu, kad aš per visą savo vaikystę turėjau, viską ji turi, ir žaidžiu aš su ja tiek kiek reikia, bet leidžiu vaikui atsikvėpti. Ji užmiega pas mane lovoje, o po to perkeliu ją į jos lovytę, tai ką ? Nelepinu? Jūs pirmiau blaiviai apmastykit ką rašot prieš skaudindama kitas mamas gerai? Tokių susireikšminusių niekas nemėgsta. Be to , televizorius pas mane būna įjungtas tik dvi valandas per dieną, vaikui multiką parodau, o po to vakare žinias pažiūriu. O serialą žiūrėdavau kai laukiausi :)

    safyra

  4. 2

    Meile yra beribe ir vaikui niekuomet nebus perdaug tos meiles,jei tai bus tikra meile.Meile bus tuomet,kai bandysi suprasti savo paaugliuka,kuris nebus svelnus visuomet.Kuris,galbut,tures problemu.Sugebesi myleti,kai tas vaikas padarys kazka blogo,tures gyvenimisku klaidu.Palauksi,patylesi ir leisi pasitaisyti.

    vilem

  5. 2
  6. 2

    ir as manau, kad vaikui meiles ir demesio niekad nebus per daug. geri tevai esat, nors ir "pratryde" kitu akimis :) yra tevu, kur kudikis vienas paliktas kelias valandas verkia ir nieks nepriena - tai tik tokie ir gali jus taip vadinti

    busimamama2

  7. 2

    Anonimo ir zafyros noreciau paklaust kokiu tikslu gimdet savo vaikus ir kaip juos auginat?nes zafyra tai ko gero neturi vaikui laiko per serialus.

    zdraica

  8. 2

    Bet tokie personažai neatsiranda iš niekur, juk viskas iš tikro gyvenimo, ir Kostia ir Galinačka , juk visi personažai yra paimti iš patirties:)

    safyra

  9. 2

    Reikia jausti ribą, aš irgi myliu savo dukrytę, lepinu ją, tačiau labai svarbu, kad vaikas suprastų - neviską gyvenimą galima gauti ko užsimanius.. turiu giminėje pavyzdį kai mama ėjo per du darbus tėvas irgi ir tik tam, kad dukrą kaip lėlę puošti, gražuolė buvo kaip liepa aukšta tiesi, graži, turėjo modeliu tapti, bet prarado mama vieną darbą tėvas irgi papuolė ant algų karpymo ir visas nebegalėjo pirkti princesei visko iš eilės.. dabar ta panelė geria stiprus vaistus , gydosi pas psichologus, nes jai labai sunku buvo atsibusti iš sapno ir pamatyti realybę. Mamai vėžys prikibo nuo neprivalgymo ir pergyvenimų tai kas dabar laimingas? Kai vaikas tik ir mato , kad tėvai viską dėl jų daro viską, po to kaip tik sunkiau adaptuotis, nes tokie vaikai atstumiami vadinami lepunėliais. Gal žiūrit serialą "Moterys meluoja geriau"? Žinot tokį veikėją Robertėlį? Ar ne iš perdėtos meilės jis toks mulkis? :)

    safyra

  10. 2

    jums tai tik atrodo normalu, bet palauk kol prades eiti i darzeli, i mokykla tada bus pasaipu obijektai , nes tokie vaikai yra kaip as sakau papzindziai, tiesa tokia, tevai linki ko geriausio bet padaro atvirksciai.. nes jie nemoka adaptuostis prie normali vaiku, ju mintis tokia juk mama viska padarys :) stai kur teotrija, vaika reikia auginti ir myl;eti taip kad jis viska moketu pats daryti, o ne kad pasauks ir atbeks mama

    Anonimas