• 8ats.

    Kaip vertinate atvejus, kada atima vaikus, jei randa tuščią šaldytuvą ar netvarkingus namus?

    zinau kad ne visiems pakanka pajamu prikrauti saldytuvus, o vaikai atimti traumuojami, globos(vaiku) namuose dar daugiau patiria streso nei namie, ten ismoksta negeru dalyku, ar negeriau butu kad valstybe tuos pinigus, kuriuos isleidzia globos namuose (apie 3000 berods tiek kainuoja vaiko islaikymas) skirtu
    toms seimoms ir jos prisipildytu saldytuvus, nusipirktu rubu patys? juk seimoje augti vaikam daug geriau nei ''internatuose''. kokia jusu nuomone apie tai? zinoma buna seimu, kurie neturi supratimo kaip auginti vaikus, bet tokiu atveju juk yra giminiu, artimuju.

    vinipukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Jei dar prie jusu isvardinto scenarijaus pridet teva ir mama neblaivius,tada tikrai atims vaikus.O jei sema neturi priklausomybiu,tai tikrai del vieno sykio neatima vaiku.

    grirute

  2. 2

    Neteko su tuo susidurti,niekas taip paprastai neatima. Tai kad tikrina šeimą,greičiausiai ne dėl šeip sau. Gali būti,kad kažkas yra tikrai negerai,arba tiesiog būta gauta skundo dėl kokių priežasčių. Tad apsilankę pirmą kartą,niekas vaikų neatima,nebent iš kart atėje tikrinimo metu randa rimtų priežasčių. Taip pat dėl tuščio šaldytuvo vaikų iškart neatima,neišsiaiškinę viso to priežasties. Tačiau jei atėję kartą randa tuščią šaldytuvą, ko labai abejoju,juk tevai tai turi ar globėjai ką valgyti.tai manau ir vaikai kažką sugraužia,o juk ir vaikų pasiteirauja,ką valgė,ir ko ne. Ar jaučiasi alkani. Kitą kartą duoda įspėjimą,kad ateis kitą kokią dieną,ir jei padėtis nebus pasitaisiusi,žinoma viskas tada ir būna galvojama apie vaikų atėmimą. Na juk ir iš tėvų,namų aplinkos,galima daug ką nuspresti

    Anonimas

  3. 1

    jei tai kartojasi pastoviai ir esi socialines rizikos seimoje,tai is pirmo karto gal ir ispejima duoda,o paskui ir grieztesniu sankciju imasi.siaip nesu girdejusi kad taip atiminetu.Juk neateis ir nesakys,va atimsim vaikus.Juk buna seimu be socialiniu igudziu,tai paskiria soc darbuotoja

    ruta26

  4. 1

    Na dėl to tikrai neatima vaiku,problemos dazniausiai buna ne tik maisto ir tvarkos trūkume.Tad jei atima,matyt vaikui tikrai bus geriau vaiku namuose,taip ten visokiu vaiku susirenka,bet jie pamaitinti,aprengti ir ben kazkiek jiem tvarkos ir disciplinos bando įskiepyti.

    pavasarinuke

  5. 1

    Siaip sau po namus nevaiksto ir netikrina,jeigu jau atejo,vadinasi ne tokia sventa ta seima yra,vadinasi buvo kazkokiu skundu,kad vaikai alkani vaiksto.Bet nemanau,kad iskart atims vaikus,tokias seimas stebi.
    Na pripildyt galima uz tuos pinigus taj seimaj,bet jeigu ten gerentys zmones,tai ta saldytuvo turini parduotu ir vaikai vistiek liktu alkani,cia ne pinigus reikia atidavineti,o su tevais uzsiimti,kurie nemaitina vaiku ir nepalaiko svara namie.

    Jolka123

  6. 1

    niekas taip vaikų neatiminėja ir neatiminės. Kad atimtų vaiką reikia grubaus nusižengimio - mušimo, grubaus psichologinio teroro ir pan. Jeigu vaikai pastoviai su suplyšusiais drabužiais vaikščios ir tikrai matysis jog nedavalgę tai taip pat bus grubus nusižengimas ir vaikučiai bus perkelti į kitą gyvenamą, saugią vietą kol vyks tyrimas, po kurio dar ir teismas su nuosprendžiu bus (kuris irgi nebūtinai bus galutinis, kad vaiką atima - gali būti nuosprendis jog mama ir tėtis privalo kažką padaryti, pagerinti visų pirma sąlygas, susirasti darbus ar dar kažką, kad užtikrintų vaikų gerovę). Vaikų laisva ranka niekas neatims, nebent tai būtų grubūs pažeidimai arba daug smulkių pažeidimų, kurių tėvai net netaiso ir toliau taip gyvena.

    lydekaite

  7. 1

    Jei seima ne girtuokliaujanti o normali,ir atima vaikus tik todel kad namie salta,nera ka valgyt ar vaikai nuskure,tai aisku kad pikta,duokit tevam darbo,kad galetu pasirupint savo vaikuciais.Manau kad vaikam galetu duot kazkokias didesnes ismokas,toks vaizdas kad tik internato vaikai alkani,o pas tevus augantys gali but gyvi oru.Arba jei tevai gerai uzdirba tai vaikui is valstybes spyga,visiem vaikam juk augint reik pinigu,o mes ir mokescius nemazus mokam,tad but malonu kad valstybe pasirupintu vaikais ir tada,kol jie dar pas tevus,o ne tada,kaip vaiku namuos ir direktoriam internatu pinigines pildytu.Stai ka siuo klausimu as manau:)

    zdraica

  8. 1

    Kiekvienoje seimoje i savaites pabaiga jeigu tevai abu dirba saldytuva jau galima tusciu pavadint ir pas ka ateme vaikus ir aplamai ar kas be priezasties tikrina?
    pagal istatymus vaikus atima tik is tu namu kuriuose vaikams nera saugu, tad ne tik siam momentui tuscias saldytuvas bet sergantys mazakraujyste vaikai, mazas ju svoris ir ugis parodo jog vaikai nuolat nedevalge, salta troba, tevai neblaivus ir panasiai..

    vejune