• 7ats.

    Turiu klausimėli, iš vienos pusės kitiems gali pasirodyti kvailoka na bet...

    Jei tėvai nesutaria dėl vaikelio nuotraukyčių kėlimo į internetą, pvz. fb. ką reikia daryti jei vaiko tėvas gražiuoju nesikalba,ar yra koks teisminis būdas kuris draustų kelti nepilnamečių vaikų nuotraukas į internetą? Tuo lab jog tėveliai kartu negyveną.

    viktorija_aSantykiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    kaip jus mama taip turite teise nedeti nuotrauku, tai taip tevelis turi teise kelti. Jei kaip sake vaikas ne nuogas. Tada nematau jokiu pazeidimu.

    tikmama

  2. 1

    Absurdas,cia principo reikalas manau.Jokio įstatymo nėra ir lietuvoje tokiais dalykais nepazaisi,cia nebent uzsienyje gali gauti bauda uz vaiko foto viesinimus,o cia juk mes atsakingi uz savo vaikus ir negi kas uzdraus pasigirti jų laimėjimais gyvenime ar kartu praleistu laiku.

    pavasarinuke

  3. 1

    Tevai gali kelti, jeigu tai nebuvo numatyta skyrybu procese. Jeigu jis pripazintas vaiko tevas, tai jam jusu sutikimo nereikia. Tretieji asmenys negali nauduotis kitu atvazdu, o tevai tokia teise tikrai turi.

    Anonimas

  4. 0

    O vyras jau ne tevas?Jeigu nepazeminamas vaikas,nera nuogas,jokiu sutikimu antro is tevu nereikia,nepainiokit su zurnalistais,nes tai ne tevas ir ne mama.

    Anonimas

  5. 0

    bet gi yra kaskoks istatymas kad net zurnalistai be tevu sutikimo negali filmuot fotografuoti vaiku, tad cia gi tas pat vaikas nepilnametis ir turi but abieju tevu sutikimas jam nesant tada jau to istatymo pazeidimas

    Anonimas

  6. 0

    deja tiksliai nepasakysiu, nes tikrai nesusidūrus su tokia situacija, bet logiškai mąstant jeigu vaiko nuotraukos tikrai pažeidžia vaiko teises (galbūt nuogas ar pan) tai tikrai galima būtų teismo būdu uždrausti, tačiau jei nuotraukos yra normalios ir tėtis tiesiog džiaugiasi su aplinkiniais vaiku tai mano manymu nemanau, kad uždraust įmanoma.

    lydekaite

  7. 0

    o kas cia blogo kad tevelis savo vaikucio foto isikele tarkim i fb ?

    Anonimas