• 10ats.

    ar sutinkat su teiginiu kad jeigu mama nores tai ir zindys kudiki ir kad nera tokio dalyko kaip pieno nebuvimas?

    sendien buvau labai idomioi paskaitelei apie zindyma moteris vedusi paskaita issireiske taip kad nera tokio dalyko pas moteri kaip peino nebuvimas yra tik informacijos stoka ir nemokejimas zindyti uztat daug moteru ir nezindo savo kudikio,ar sutinkat su tuo?

    sandija1Motinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Įdomiai čia. Nu norėti galima daug,bet jei pieno nėra ? Žindys tuščią krūtį ,nes nori žindyti ?

    Anonimas

  2. 1

    Su pirmu vaiku,gal ir buvo mazai informacijos,bet su antru vaiku,kai tik suzinojau,kad nescia,vyrui iskart pasakiau maitinsiu kol valgys,bet.... kad ir kiek domejausi,kad ir kiek glaudziau prie saves,pieno tiek nebuvo kiek as norejau,ismaitinau 2 svaites,vaikas kabejo tas 2 sav. vien ant kruties,bet viena diena kai jo nebuvo,taip ir neatsirado.
    Taip kad nesutinku su tokiu teiginiu,jeigu pieno nera,tai gali vaika ir menesi laikyti alkanu,jo neatsiras.

    Jolka123

  3. 1

    Nesutinku su tuo,as labai norejau pati maitint.O mano vaikutis turejo silpna ciulpimorefleksa,jai net ciulptuko nereikejo.Bet naktimi maitinau iki metuku,buvau naktine "soske".Drauge pirmaji vaika iki metu ismaitino,o antraji tik iki puses metu,jei butu ziniu trukumas,tai butu pirmojo vaiko neismaitinusi.Cia nuo daug ko priklauso nuo ziniu,nuo zindyves savijautos,nuo pacio vaiko.

    grirute

  4. 1

    gal kai kurioms pritruksta kantrybes ir nustoja stengtis per anskti, o gal kai kurios stengiasi is paskutiniuju ir niekaip neatsiranda to pienuko. pirmuoju atveju tuomet tiktu jusu pasakymas

    busimamama2

  5. 0

    Gali noreti kaip tik imanydama. Pirmas gime po cp nurasem kad del to neatsirado pieno, po metu sustreikavo man tulzis, dare viso organizmo echoskopija. Gyd paklause ar turiu vaiku, atsakius kad turiu iskart pasake kad pati nemaitinau ir jei turesiu dar irgi nemaitinsiu nes nera pieno liauku

    Anonimas

  6. 0

    Tik pora procentu is 100 kurios tikrai neturi pienuko,visa kita yra pas moteri galvoje. Kaip uzsiprogramuoji,taip ir buna. Mano drauge pirma dukryte zinde tik kelis men,galvojo kad neturi pieno,aisku ir nemokino niekas normaliai kaip zindyt. O va antra dukra ismaitino visus 9 men,pasirodo ir turejo to pieno,tereikejo tik nusiteikt kad maitins,idet siek tiek pastangu ir viskas gerai.

    safariE

  7. 0

    ne nesutinku, jei pieno nera tai jo nera, pvz mano teta maitino iki metu, su ramia galva isvaziavo i kita sali (dar tais laikais) su traukiniu, ir ka, nakti jau neturejo pieno o vaziuot reikejo 2 paras, ir ji norejo maitint iki 2metu, bet... tai kad nesamone, as neturejau pieno buvo vanduo, tai kam man vaika maitint vandieniu? tikrai nesutinku

    lolita24

  8. 0

    beje su noru žindyti ateina ir domėjimąsis tuo žindymu, neužtenka TIK norėti. Gal greičiau kiek mama žino apie maitinimą ir pienuko gaminimąsi tiek ji ir maitins. O būna juk ir situacijos taip susiklosto kad tuo metu nesusimąstai kaip bus paskui... kaip DNTBNT rašė didelis vaikiukas gimė, jam automatiškai daug daugiau energijos reikia - daugiau priešpienio/pienuko, po gimdymo tiek daug nesigamina dar tad tenka ir mišinuką duoti, galbūt vaikiukas paskui priranta prie mišinuko ir soskytės kad nebenori tos krūties imti.. TUo tarpu nesusimąsto gal mamytės, nes norisi, kad tik geriau dabar būtų, kad nealkanas būtų ir štai kaip nutinka.. Man ta pati situacija buvo - pirmom parom mišinuko ragavo, nes didelis gimė, priešpienio neužtenko. Bet praktiškai visom parom man jis krūtinę apsikabinęs gulėjo, gal dėl to tas pienukas visai nesumažėjo o tik smarkiai padidėjo..

    reziumė - aš pritariu, kad dėl informacijos stokos ar kantrybės nebūvimo dažnai mamytės meta maitinimą ties pirma kliūtim.. o maitinimas krūtimi ne visada eina kaip sviestu patepta, yra ir krizių ir dar kitų bėdų.

    lydekaite

  9. 0

    iš dalies ir aš taip sakyčiau, tačiau negaliu tvirtai taip teigti, nes galbūt būna kitų priežasčių dėl ko to pienelio absoliučiai nebūna - gal hormonai ar kas nesuveikia. O šiaip tikrai kiek pasiskaitau ar forumuose ar pasiklausau aplink gimdžiusių tai būna tikrai mamos nesupranta iš kur tas pienas atsiranda, kodėl atsiranda, kokiu principu gaminasi ir kas jį skatina gamintis.. pažiūrėkit kad ir šiame forume nemažai mamų vis siūlo valgyti chalvos ar net gerti pieną, ar dar kažką daryt, kad pati mama pieno turėtų.. arba kitos mamos kalba, kad reikia mamaitinti kas valandas arba nusitraukti viską, kitos matuoja su pientraukiu kiek to pieno ten prisikaupia ir daro išvadas, kad neužtenka vaikeliui. Dar vienos nežino apie pieno krizes ir vėlgi tik suuodus kad pieno trūksta greit atsisako maitinimo ir duoda mišinuką. Na tai ar čia ne žinių stoka? Žinau ne vieną mamą, kurioms tiesiog pritrūko kantrybė, nes pati negalėjo normaliai valgyti, neatsirinko nuo ko vaikeliui pilvelį skauda, išvedė vaikelis iš krantrybės su pilvo pūtimais ir pradėjo duot mišinį. Na tikrai tos mamos jeigu būtų norėję tikrai maitinti tai būtų ir maitinusios. Man irgi buvo be galo sunku pradžioje nesupratau nei ką valgyt nei kaip čia krūtinę duot, nukramtė baisiausiai spenelius, verkdavau kai reikėdavo maitinti, nes skaudėdavo nežmoniškai, susigūzavo krūtinė.. na tikrai man pogimdyvinis laikotarpis buvo daug baisesnis nei gimdymas, bet man net minčių nebuvo, kad aš pati nemaitinsiu, net nėščia būdama nesidomėjau mišinukais, jų kainomis, neturėjau net to buteliuko nusipirkus, kažkaip net nežinau kodėl, tiesiog atrodo suprantamas dalykas, kad aš tikrai maitinsiu :)) buvo tikrai sunku pradžioje, bet daug skaičiausi, "mokiaus", ėjau į paskaitėles tai nebuvau iš medžio iškritus dėl maitinimo. Dakarai irgi sako kad tik vos keli procentai moterų tikrai negali maitinti dėl labai svarbių priežasčių (pasakojo ir daktaras pas kurį gimdžiau ir akušerė ir straipsniuose rašo), deja nežinau kokios tos priežastys - gal labai komplikuotas gimdymas ar vaikiuko būklė itin sunki, gal tie patys hormonai susijaukia baisiausiai kad net pieno liaukos nefunkcionuoja, gal mastitas... bet na pačios paskaitykit kokius atsakymus tenka rasti šiame forume dėl MP... tai klausimas ar jos ilgai maitino ir ar iš viso maitino? :)
    Manau tai pasakė per paskaitėlę moteris, kad labiau motyvuotų maitinti mamas. Nes žinant, kad tik keli procentai mamų tikrai tikrai neturi pieno ar tiesiog nėra galimybių maitinti tai maža galimybė, kad jūs negalėsite maitinti tiesiog apsišviesti tereikia ir apsišarvoti kantrybe bei dideliu noru :)

    lydekaite

  10. 0

    ne, nes man buvo taip, kad be galo norejau zindyti, bet pagimdziau beveik 5kg mergyte ir turejau labai mazai priespienio, ir ji neprivalgydavo, tai jau liginoninej dave misinuko. O paskui po menesio visai pienas dingo, speju nuo daug streso

    dntbnt