• 5ats.

    Mamos patarkit del naktipuodzio. Kaip vaikui paaiskinti, kad i puoduka reikia ne tik slapintis, bet ir tustintis?

    Sunui trys metai, visa diena buna be sauskelniu labai graziai naudojasi naktipuodziu, bet kai reikia daryti kaku rekia, kad reikia pampi det i puoduka nedaro, kodel taip? Kaip jam paaiskint, kad ne tik sisiu reikia i puoduka daryt bet ir kaku?

    Lafe2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Gali pabandyti kartu su juo nuvaziuoti ir nupirkti puoduka kuris jam patiks, gal tada mieliau ses ant jo. Gal kazkas kada buvo sugedines,ar pasakes kad kaip padaro kaku smirda ir pan, vaikus lb veikia toki dalykai.

    Panther

  2. 2

    Taip pat,kaip ir siusiot ismoket.Eikit kartu i tualeta.Tegu" isgaruoja" sauskeles,aiskinkit pastoviai.Ziurint kada pradejo draugaut su puodu.Jau didelis vaikas,turetu suprast.

    grirute

  3. 1

    Mums 2m jau darom ant klozeto ir kaki, i puoda nieko nedare apskritai metydavo ji net iki tol kol skilo. Pagaliau pats pasipraso. Na jo toks prasymas pradeda uzpakaliuka krapstyti tai zenklas kad nesk ji. O siaip aiskinti mazyliui. Ateis laikas ir darys rimta reikala.

    Anonimas

  4. 1

    Nežinau kodėl, bet žiūriu ne vienas vaikas pirmiau sysiuką išmoksta į puoduką daryt, o kakutį vis dar į pampersus ar kelnytes, vėliau tik :)) aišku ne visi, bet... tame tarme ir maniškis kad ir sysiuką daydavo ir prašydavosi ant puoduko, bet kakutį vis tiek į triusikėlius darydavo kurį laiką :)) užlįsdavo už užuolaidų ir prikraudavo :))
    Bet pradėjo eit jis į darželį, ir pirmom savaitėm nutiko taip, kad jis ir prikrovė už užuolaidų užlindęs :)) tai pakeitė jam viską, nuplovė, bet matyt buvo nemalonu ar gal matė pavyzdį kaip kitas vaikiukas į puoduką pakrovė.. kažkaip nuo to vieno vienintelio karto ir pradėjo į puodą namie daryt.. Manau mamytės labai akcentuoja tą sysiuko reikala sodinant ant puoduko tai gal dėl to paskui vaikui susidaro įspūdis, kad tik sysiukui tas puodukas reikalingas,o kakutis į kelnes tinka :)) manau kaip girutė sakė - tokiu pačiu principu su didele kantrybe aiškinkite, rodykite.. galų gale gal ant tualeto norės sėstis ant to vaikiško dangčio ir ten tą didįjį reikalą atlikti? vaikams būna linksma nuleisti vandenį ir pan. na vis tiek kažkada pradės daryti į puoduką ar tualetą, kantrybės :)

    lydekaite

  5. 0

    Pakeistas puodukas,pats rinkosi su Makvinu,ir pacioi pradzioi kai pradejo eit ant puoduko buvo pora kartu kaku padares tai labai ji girem,kad saunuolis tikrai niekas nesitycioje,nebet darzeli kas ka pasake. Dabar kazkodel jis aiskina kad i puoduka kaku daryti negalima. Tikiuosi greit viskas susitvarkys :)

    Lafe